14x Restaurants Breda! Ontbijt, lunch, borrel en diner

Uit eten, hapje in een restaurant? Ontbijt, lunch, koffie, borrel of diner, dat doe je bij één van deze 14 hotspots in Breda.

Restaurants Breda
Facebook Charelli

Breda, geïsoleerd tussen de uitgestrekte Brabantse weilanden, ver tegen de Belgische grens en pas enigszins bereikbaar sinds de Intercity Direct - als die tenminste rijdt. Alle gekheid op een stokkie: deze historische Nassaustad mag zich toch de negende van het land noemen. En, we mogen ‘m niet vergeten: de Parel van het Zuiden. Wij weten wel waarom: ontbijten, lunchen, koffie, diner en drank? Dat doe je bij één van deze hotspots.

Yirga - ontbijt, lunch

Pancakes? Cinnamon buns? Of gewoon toast met aardbeien? Trek je ontbijt bij Yirga gerust door tot de lunch (of later) want ook de lunchkaart én de koffie is er goed. Om over de ligging van het miniterrasje aan het pittoreske Annastraatje nog niet te spreken.
> Yirga, Sint Annastraat 19C, Breda

Of wil je liever wat minder uitgeven? 7x goedkoop eten in Breda >

Kamu - ontbijt, lunch

Naar Kamu ga je voor het ontbijt, de lunch, een bakkie pleur of een stuk taart, en voor een fiets. Een fiets? Ja, je leest het goed. Bij Kamu wordt de liefde voor koffie en fietsen gecombineerd, en pluk je de bijzondere rijwielen zo van de muur. En Kamu? Da’s Fins voor makker - het woord dat de ongedwongen sfeer die er hangt precies omschrijft.
> Kamu, Boschstraat 31, Breda

In Kannen en Kruiken - ontbijt, lunch

De naam is niet gelogen: bij IKEK hebben ze het goed voor elkaar. Het voedsel komt zo puur mogelijk uit de natuur bij lokale leveranciers vandaan, wordt geserveerd in de relaxte binnenruimte of aan je tafeltje in de grote stadstuin in hartje centrum.
> In Kannen en Kruiken, Veemarktstraat 41, Breda

Noos31 - lunch

Heel uitgebreid ga je niet zitten bij Noos31, maar dat is niet zozeer omdat de kaart niet heel uitgebreid is en de plek beperkt, maar omdat je er niet wílt zitten: er is te veel moois om naar te kijken. Conceptstore Noos31 staat namelijk vol items van mooie labels, kunstenaars en ontwerpers, dus stilzitten is er niet bij.
> Noos31, Sint Janstraat 25, Breda

Charelli - lunch, diner

Charelli gaat al even mee in de Bredase binnenstad, maar kreeg onlangs een eigentijdse make-over. Je kunt er terecht voor de lunch, een borrel of diner, en elke kaart is al even gevarieerd: kies tussen een Hollandse kroket als lunch of ga voor Indische kipsaté, begin je avond met een zalmtartaar en eindig je diner met pekingeend. Binnen, of in de ruime tuin, onder het genot van een wijnkaart die een high wine zonder moeilijk doen mogelijk maakt.
> Charelli, van Coothplein 35, Breda

Deze restaurants openden in 2017 >

Brasserie Bardot - lunch, borrel, diner

Un croissant, bisque de homard of poussin van de rotisserie, bij Bardot kun je de hele dag terecht. Een typisch Franse brasserie met lekkere happen en een leuke buurman…
> Brasserie Bardot, van Coothplein 10, Breda

Il Bandito - diner

Dunne, knapperige pizza’s die je rechtstreeks vanuit de houtoven op je bord ziet belanden vind je bij het charmante Il Bandito. Maar niet alleen de pizzabakker bakt met passie, ook de pasta’s en antipasti zijn er goed te doen. Zei er iemand penne tartufo?
> Il Bandito, Ginnekenweg 68, Breda

Al Dente - diner

De luxere tegenhanger van de Italiaan op de Ginnekenweg is de Italiaan op het verlengde daarvan: Al Dente. Het restaurant heeft een uitgebreide lunch- en dinerkaart en is van constante kwaliteit. Zo constant, dat het al vijftien jaar sterk staat op dezelfde plek. Leuk detail: bij Al Dente geen voedselverspilling. Eet je je bord niet leeg, dan kan het gewoon mee in de doggybag naar huis.
> Al Dente, Nieuwe Ginnekenstraat 20, Breda

Plan B - diner

Gezellig, knus en ongedwongen: dat is Plan B. Je eet er prima tapa’s onder het genot van een verdejo, tempranillo of cava. In de zomer opent het grote terras waar je je onder de Hollandse zon bijna in Spanje waant. ‘Tot morgen!’, zoals de slogan luidt.
> Plan B, Kasteelplein 2, Breda

Christ - diner

De bijzonderste in het lijstje omdat de beste - en tevens enige - zitplek een houten bankje pal aan de weg is en je diner simpelweg uit een bak friet van een frietkraam bestaat, maar dat frietje bij Bredaas begrip Christ mag je gewoon niet overslaan.
> Christ, hoek Keizerstraat - Vierwindenstraat, Breda

Restaurant Wolfslaar - lunch, diner

Wil je uitpakken? Ga dan voor het andere uiterste. Restaurant Wolfslaar, het enige sterrenrestaurant van Breda, bevindt zich op een prachtig landgoed net buiten de stad. Al sinds 2005 houdt het restaurant, dat gevestigd is in een oud koetshuis, vast aan zijn Michelinster. En dat met een chef-kok die het liefst uit eigen moestuin kookt. Klinkt zo simpel.
> Restaurant Wolfslaar, Wolfslaardreef 100-102, Breda

En dit zijn de nieuwste hotspots van Breda in 2018 >

Café De Bommel - borrel

Voor een afzakkertje ga je richting de Bommel, een bruin café waar al meer dan dertig jaar jong en oud zich samenvoegen. Doordeweeks voor een hap en een borrel, in het weekend voor één van de bieren op tap of fles. Niet geheel onbelangrijk: met goede muziek, en daarin maken de oudjes de dienst uit.
> Café De Bommel, Halstraat 1, Breda

Petit Bardot - borrel

Want schuif vanaf Brasserie Bardot een paar meter door, en je zit op het terras van buurman Petit Bardot. Bij deze wijnbar wordt een ruim aanbod aan Frans-Mediterrane wijnen geschonken en zit je liever de hele middag hier, dan heeft de cuisine je ook genoeg kleins te bieden.
> Petit Bardot, van Coothplein 10, Breda

Parc - lunch, borrel, diner & cocktails

Je kunt er lunchen, snacken, dineren en genieten van een borrel op het zonnige terras op de Markt, maar waar Parc zich mee onderscheidt in Breda is de uitgebreide cocktailkaart. En die slurp je niet hangend aan een bar op, maar rustig op een loungebank.
> Parc, Grote Markt 20-22, Breda

Nog meer lunchtentjes in Breda ontdekken? >

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland