Noord-gestoord! Favoriete Restaurants in A'dam Noord

Van pop-up restaurants tot hotels en lunchcafés, dit zijn de meest happening hotspots van Amsterdam Noord.

restaurants-amsterdam-noord-
HangarFacebook

Amsterdam-Noord is booming. Creatief talent vestigt zich massaal in de noordelijke regionen van onze hoofdstad en ook op culinair vlak is er van alles te beleven. Van pop-up restaurants tot hotels en lunchcafés, dit zijn de meest happening hotspots.

Hangar

Aan het water in Amsterdam-Noord serveert Hangar gerechten die zich laten omschrijven als: 'a beautiful mess.' Vlak naast De Goudfazant, in een oude loods. In een tropisch-industrieel interieur eet je - wellicht met je voeten in het zand o.a. burrata met tuinerwtjes en munt, ravioli met pompoen en salie en een Eton mess toe.
> Hangar, Aambeeldstraat 36, Amsterdam

Ook fijn: de 29 beste Amsterdamse lunchadresjes op een rij >

Vuurtoreneiland

Onder de rook van Amsterdam, in het Markermeer, ligt Vuurtoreneiland. Een eiland van amper twee voetbalvelden groot, waar generaties lang alleen de familie Engel als vuurtorenwachters waakten. Tot een paar jaar terug, want toen ontwikkelde Staatsbosbeheer in samenwerking met enkele ondernemers het glazen restaurant dat speciaal om die reden gebouwd werd. Nu kun je in de winter en in de zomer in twee verschillende restaurants eten en vaart er een pond op en neer. Goedkoop is het niet, maar het is zeker een hele beleving.
> Vuurtoreneiland, Vertrek vanaf de Veemkade tegenover het Lloyd Hotel, Oostelijke Handelskade 34, Amsterdam

Stork

Stork zit in een rauwe fabriekshal, met een mooi uitzicht over het IJ. En 's zomers een terras om heel gelukkig van te worden. Stork is een écht visrestaurant, al komt de verdwaalde carnivoor ook wel aan z'n trekken.
> Stork, Gedempt Hamerkanaal 201, Amsterdam

Café de Ceuvel

Biologisch koken alleen is niet genoeg, vinden ze bij De Ceuvel. Dus terwijl jij lekker ligt te relaxen in de hangmat, wordt het keukenafval vergist tot biogas en gaat je plasje als voedingsstof terug naar de kas op het dak van het café. Lees verder >
> Café de Ceuvel, Korte Papaverweg 4, Amsterdam

Eye bar/restaurant

We komen hier niet alleen voor het eten, maar voor het uitzicht. En natuurlijk voor een mooie film. Misschien wel de beste plek van Amsterdam voor een eerste date. En dan zoenen bij het pontje.
> Eye, IJpromenade 1, Amsterdam

Pllek

Eindeloos hangen in de zon met grote glazen schuimend bier. En blote voeten, want dat kan natuurlijk op dit ministrand. En voor iedereen die het niet te houden warm heeft: neem een duik in het water en plof daarna neer in een zitzak.
> Pllek, TT Neveritaweg 59, Amsterdam

Amsterdam terrassen Top 40 >

Noorderlicht

In de olijke chaos van Noorderlicht voelt het altijd als vakantie. Je komt hier niet zozeer voor het eten, maar voor het hangen in de zon en de leuke sfeer.
> Noorderlicht, NDSMplein 102, Amsterdam

Hotel de Goudfazant

Met Hotel de Goudfazant begon het allemaal in Noord-Gestoord. Een groot restaurant in een nog grotere loods. Niet knus, wel gezellig. Snap je het nog? Het eten is er gewoonweg goed. Drie gangen, geen gedoe.
> Hotel de Goudfazant, Aambeeldstraat 10 H, Amsterdam

Kebec Micro Bakery

In een knus hoekje van een loods op de NDSM-werf vind je Kebec. Een kleinschalige pizzabakker met zelfgebouwde steenoven waar je van dinsdag t/m vrijdag terecht kunt voor lunch en diner en op zaterdag en zondag voor een late lunch en het avondeten.
> Kebec, tt. Melaniaweg 12, Amsterdam

Il Pecorino

Op het menu louter Italiaanse lekkernijen van verse ingrediënten, onder andere pizza’s uit de houtoven, pasta’s en Italiaans ijs. Bij Il Pecorino proberen ze zo dicht mogelijk bij de originele Napolitaanse pizza te blijven. Het deeg krijgt minstens 24 uur de tijd om te rusten en wordt in negentig seconden in een houtgestookte oven gebakken.
> Il Pecorino, van der Pekplein 11, Amsterdam

THT

Als er flammkuchen op de kaart staan heb je bij ons al een streepje voor. Verder prijken er gerechten uit alle mogelijke streken op de kaart. Van poussin en dumplings tot soft shell taco's en ravioli. En wie lactose of glutenvrij wil eten, zit gebakken. Het zonovergoten terras is ook een eervolle vermelding waard.
> THT, Buiksloterweg 5c, Amsterdam

Tijd voor sushi! En hier eet je de beste van Amsterdam >

Café Modern

Café Modern is helemaal geen café, maar een restaurant. Met een hotel. En stiekem toch een café. Het hotel brengt de spannende naam hotel café modern met zich mee. En nee het hotel is ook geen café. Wel handig dat je na een avondje doorzakken, lekker kunt blijven slapen.
> Café Modern, Meidoornweg 2, Amsterdam

Madam

Zin om je helemaal kwijt te staren over Amsterdam en tegelijkertijd eten? Ding, ding, ding, dan ben je aan het goede adres - zeker als je van een fancy sfeer houdt. Als de zon ondergaat dan tovert het restaurant zich om in een bar, waar je tot 's avonds laat cocktails kunt drinken.
> Madam, A'DAM toren - 20e verdieping, Overhoeksplein 3, Amsterdam

Coba Taqueria

Hola, liefhebbers van de Mexicaanse keuken. Bij Coba Taqueria hebben ze iedere week een wisselende kaart, dus eigenlijk ben je hier nooit uitgegeten. Een plakkerige gehakttaco met teveel saus zul je hier niet snel aantreffen, want hier serveren ze Mexicaans op een hoger niveau, waar je zowel carnivoren als herbivoren erg gelukkig mee maakt.
> Coba Taqueria, Schaafstraat 4, Amsterdam

Moon

Een prachtig uitzicht als je uit eten bent is natuurlijk altijd heel fijn, maar daar ben je vaak na een tijdje wel op uitgekeken. Bij Moon is die kans erg klein, je draait namelijk 360 graden rond, dus genoeg om naar te kijken. In de keuken staan chefs Jaimie van Heije en Tommy den Hartog te koken voor je, dus eigenlijk kán het niet anders dan dat deze avond een bijzondere draai krijgt.
> Moon, A'DAM Toren - 19e verdieping, Overhoeksplein 3, Amsterdam

14x terrassen aan het water in Amsterdam >

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland