16 favoriete en bijzondere terrassen in Utrecht

Op deze plekken drink, eet en zon je wat. Vier de zomer!

terrassen-utrecht
Soia door MichielTon.com, via Facebook

Een dagje Utrecht voor de boeg, of ben je op zoek naar een nieuwe hotspot in de Domstad? Zoek niet verder, want ELLE Eten tipt de beste terrassen.

Strand Oog in Al

Bij Soia, ofwel Strand Oog in Al, hangt een relaxed sfeertje. Op het stadsstrand heb je de hele dag zon en op een zonnige zondag rolt in de namiddag de BBQ het terras op.
> Soia, Kanaalweg 199, Utrecht

Café de Zaak

Café de Zaak is een lekkere bruine kroeg die al 45 jaar in het hart van Utrecht zit. Beroemd om het fijne terras en elke dag open. Bijzonder is dat je er je eigen eten mee kunt nemen, onder wat opgestelde voorwaarden. Zolang er maar geborreld wordt!
> Café de Zaak, Korte Minre Broederstraat 9, Utrecht

Lefebvre

Is tapas eten en wijn drinken in de zon je hobby, dan zit je bij wijncafé Lefebvre goed. Op het terras kies je van de giga wijnkaart die per glas te bestellen is, vergezeld door een oester, flammkuchen of bijvoorbeeld een kaasplank.
> Lefebvre, Neude 2, Utrecht

ROOST aan de Singel

Dit terras heeft een zelfde sfeertje als Soia, met als voordeel dat het voor dagjesmensen dichterbij is; het zit in de stad. Een goede optie voor vega's of flexitariërs vanwege het fijne aanbod vegetarische gerechten.
> ROOST aan de Singel, Paardenveld 1, Utrecht

Key West Beachhouse

Op dit terras kan Utrecht nou echt trots zijn, want het ligt potverdomme aan het zandstrand van de Haarrijnse Plas! Hoe heerlijk is dat? Je kunt er al voor het ontbijt terecht en door tot en met de borrel tijdens die lange zomeravonden.
> Key West Beachhouse, Strandboulevard 222, Utrecht

De Klub

De klub heeft een heerlijk terras, waar je voor een prikkie een goed drie-gangenmenu kunt eten, maar ook kunt ontbijten, lunchen en natuurlijk terecht voor een drankje. Fijn: de zon schijnt hier goed.
> De Klub, Europalaan 2B, Utrecht

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Keep it cool: maak deze zomer thuis Moscow Mule ijsjes

Springhaver theater

Het terras van het Springhaver Theater heeft één groot voordeel: de hele dag zon! De ideale plek dus om voor de film wat te drinken.
> Springhaver Theater, Springweg 50, Utrecht

Klein Berlijn

Dit eetcafé ligt buiten het centrum en daardoor is een plekje op het terras bemachtigen nét wat eenvoudiger en liggen de prijzen iets lager. En hadden we al gezegd dat dat terras direct aan het water ligt?
> Klein Berlijn, Briljantlaan 5, Utrecht

De Zagerij

Vlakblij Klein Berlijn vind je het terras van De Zagerij. Het ligt iets beschutter en heeft een uitgebreidere lunchkaart. Ideaal voor een lange lunchdate dus.
> De Zagerij, Rotsoord 7a, Utrecht

Broei

In de voortuin van Broei kun je terecht ook terecht voor goede en eerlijke koffie van BOOT als je even geen behoefte hebt aan alcohol.
> Broei, Oosterkade 24, Utrecht

Buurten in de fabriek

Buurten in de fabriek noemden we al eerder in onze Utrechtste nieuwe. Op het terras van deze gerenoveerde Cerolfabriek in Lombok is het de hele dag goed toeven.
> Buurten in de fabriek, Kanaalweg 91, Utrecht

Restaurant Wilhelminapark

Met uitzicht op de sierlijke vijver en groene natuur kun je bij Wilhelminapark in alle comfort genieten van de Franse keuken. Voor het terras is een speciale Loungekaart gemaakt die eenvoudige, maar ook culinaire kleine hapjes omvat bij de borrel. Mocht je er willen avondeten dan heeft de chef verschillende menu’s voor zijn gasten opgesteld die kunnen gaan tot vijf gangen.
> Restaurant Wilhelminapark, Wilhelminapark 65, Utrecht

Orloff aan de Kade

Aan de gracht aan de Oosterkade, eet je bij Orloff in de middag een eigenzinnig broodje met oude Utrechtse kaas. Toch liever borrelen? Probeer dan eens de bruschetta of bitterballen van de Vegetarische Slager.
> Orloff aan de kade, Oosterkade 18, Utrecht

Villa Orloff

Geen plek? Dan ga je toch gewoon naar markante broer Villa Orloff. Die heeft al z'n aandacht in de borrelkaart gestoken - al kun je er ook ontbijten en dineren.
> Villa Orloff, Lucasbolwerk 1, Utrecht

Het Muzieklokaal

Op het terras van Het Muzieklokaal zit je leuk aan de sluis. Je hebt er lekker lang zon en de plek ligt buiten de bekende toeristische routes.
> Het Muzieklokaal, Bemuurde Weerd Oostzijde 13, Utrecht

De Rechtbank

De Rechtbank heeft geen zonnig terras, wel een lekker terras. Het terras bevindt zich in een old skool binnentuin middenin het centrum. Dankzij de bomen is het er schaduwrijk, maar dat kun je soms best waarderen.
> De Rechtbank, Korte Nieuwstraat 14, Utrecht

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland