Lunchen in Breda: 12x de beste restaurants

Van sterrenlunch tot tosti: bij deze restaurants in Breda zit het wel goed met de lunch.

breda-lunch
Brasserie Bardot

1. Brasserie Bardot

Bij brasserie Bardot is alles très Français, van het interieur tot de menukaart. Klassiekers als de croque monsieur en geen kroket, maar une croquette, zonder vlees, met garnalen. Zelfs een kreeft als lunch wordt niet geschuwd. Buiten zit je prima op het terras, met uitkijk op het alsmaar gezelliger wordende van Coothplein.

> Brasserie Bardot, Van Coothplein 10, Breda

2. The tosti club

Of je nu op zoek bent naar de klassieke ham-kaasvariant of een tosti-deluxe, bij The Tosti Club komt elke grilledcheese-fan aan zijn trekken. Staat jouw ultieme tosti niet op de kaart, dan kun je er altijd nog zelf een samenstellen. Zelfs qua locatie heb je het voor het kiezen, want The Tosti Club heeft ondertussen niet één, maar twee vestigingen in Breda.

> The Tosti Club, Van Coothplein 3, Breda
> The Tosti Club, Vlaszak, Vlaszak 2 A4, Breda

3. Charelli

Restaurant Charelli is al jaren een begrip in Breda. In het pand aan de glitterrotonde op het van Coothplein kun je niet alleen voor een prima diner terecht, maar ook voor een goede lunch. Geen gekke dingen op de kaart, maar gewoon een clubsandwich, Van Dobben-kroket of uitsmijter in verschillende varianten, en meer van dat soort traditionele happen.

> Charelli, Van Coothplein 35, Breda

4. Restaurant Liefdegesticht

Breda’s eerste luxe designhotel verdient een restaurant waar gekookt wordt op niveau - en dat is er, daar zorgt sterrenchef Bart Klomp met zijn team wel voor. Bij de lunch kies je er voor één of twee gangen en een goed glas wijn. Het liefst op het zonovergoten terras aan de haven.

> Liefdegesticht, Nieuwstraat 23, Breda

5. Vermut

Bij Vermut eet je geen overdadig groot broodje, maar kleine pinchos: rijkelijk belegde sneetjes stokbrood waarbij je zelf bepaalt hoe ernstig het met jouw honger gesteld is. Blijf er vooral lekker hangen tot de borrel, want ook bij glas wijn of vermout smaken de pinchos en andere Spaanse happen goed. Bovendien is er stoelverwarming (!) op het terras en zodra die niet meer nodig is, is het de perfecte plek voor zonuren - al is het binnen in het kleine zaakje ook prima vertoeven.

> Vermut, Koninginnestraat 1b, Breda

6. Super Sandwich

De Super Sandwich is hét voorbeeld van het nooit beginnen met sleutelen aan een succesformule. Al jaren staan onder meer de broodjes pittige kip (PK in de volksmond en favoriet van de halve stad) en nicoise op de kaart, waar, als er al íets aan veranderd is in die tijd, niks van te merken is. Erg gezellig zitten doe je er op de Ginnekenweg niet, maar je versbelegde halve stokbrood smaakt zeker zo lekker to go.

> Super Sandwich, Ginnekenweg 2B, Breda
> Super Sandwich, Minervum 7160, Breda

7. Brasserie Zandberg

Bij brasserie Zandberg eet je een uitgebreid broodje of een warm gerecht van de kaart, zoals een stuk biefstuk, kabeljauwfilet of kreeftensoep. Alles op z’n Frans. Met zijn tweeën of meer is het net even leuker, gezien de houten plank met kleine hapjes om te delen je dan alle kanten van de keuken kan laten zien.

> Brasserie Zandberg, Ginnekenweg 75, Breda

8. Coffee & Cream

Ontstaan uit liefde voor koffie, draait het bij espressobar Coffee & Cream in de eerste plaats om die dagelijkse dosis cafeïne. Maar bij een kop koffie misstaat een versgebakken en belegd broodje of huisgemaakt stuk taart natuurlijk niet. Dat lijkt de espressobar prima te begrijpen. Het kleine zaakje zit op de recentelijk compleet omgegooide Willemstraat, wat voorheen slechts de doorgangsweg van centrum naar station was, maar tegenwoordig dient als imposante entree tot de stad.

> Coffee & Cream, Willemstraat 18, Breda

9. Yirga

Al zit Yirga nu alweer een tijdje in het kleine Annastraatje, de lunchroom blijft vernieuwend bezig. Op de kaart onder meer verrassende combinaties op brood, wekelijks wisselende wentelteefjes en niet te vergeten: goede koffies. Nog meer voordelen: op de kaart is alles huisgemaakt en de hele dag te bestellen. Wil jij je wentelteefjes dus rond borreltijd naar binnen schuiven, dan doe je dat gewoon.

> Yirga, St. Annastraat 19C, Breda

10. Beleg van Breda

Bij Beleg van Breda haal je een prima broodje zonder al te veel poespas - of je bestelt ‘m vanaf het haventerras van de buren. Leuk: de naam verwijst niet alleen naar alles wat er op het brood ligt, maar is een knipoog naar de rijke geschiedenis van de stad. Het Beleg van Breda was de Spaanse belegering van de vestingstad tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

> Beleg van Breda, Haven 18, Breda

11. Kamu

Fietsen en eten, een combinatie die je niet zo snel bedenkt. De mannen achter Kamu deden dat wel, en het werkt. Je eet er sandwiches en versgebakken taarten, maar kunt er ook zomaar naar buiten rijden op een nieuwe fiets. Kamu is namelijk lunchroom en fietsenwinkel ineen.

> Kamu, Boschstraat 31, Breda

12. Hemels

Je kunt bij Hemels de hele dag terecht voor drankjes en happen, maar tijdens het winkelen is Hemels misschien wel de leukste uitvalsbasis. Gelegen op de Wilhelminastraat, waar de winkels net even mooier en chiquer zijn dan in het stadshart, dient Hemels als perfecte tussenstop bij knorrende magen.. De lunchkaart is uitgebreid en lekker en de sfeer ongedwongen.

> Hemels, Wilhelminastraat 23, Breda

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland