Hotspots! 20x uit eten in Den Haag

Met een restaurantdichtheid zó hoog als in Den Haag, is kiezen moeilijk. Dus maken wij het je makkelijk met de leuksten van de stad.

Zoals altijd in restaurantland komen er nieuwe spelers bij, moeten we afscheid nemen van sommigen en worden de blijvers alleen maar beter. Wil je lekker uit eten in Den Haag? Dan moet je bij een van deze zijn.

Bøg

De geur van bomen en een vleugje fermentatie die je tegemoet komt bij binnenkomst, minimalistische meubels en twee chefs die ervaring opdeden in Noorse en Zweedse sterrenrestaurants. Meer Nordic Cuisine dan bij Bøg ga je 't niet krijgen.
> Bøg, Prinsestraat 130, Den Haag

Vincenzo's Osteria

De jonge honden veroverden de stad al met pizza, en zijn de straat nu overgestoken voor een nieuwe Italiaanse veldslag, maar dan met verse pasta, antipasti en oesters. Italiaans, niet zoals je 't van nonna kent, maar op hun eigen, eigenwijze manier.
> Vincenzo's Osteria, Tasmanstraat 129, Den Haag

Queru

Queru is een Mexicaanse cantina met échte taco's. En niet zomaar een stel taco's, maar een verfijnd stelletje taco's. Queru is namelijk het zusje van het eveneens Haagse fine dining-restaurant Ruiseñor. Alleen deel je hier dus lekker je gerechten, in informele setting.
> Queru, Prinsestraat 30, Den Haag

Restaurant ñ

Zoals het krulletje op de naam, is ook de kaart hier Spaans: tapas. Simpele klassiekers komen van de bar - pimientos de padron, paleta Ibérico, boquerones - en een rits goed geprijsde grotere gerechten uit de keuken. Perfect om te delen op het knusse terras.
> Restaurant ñ, Nobelstraat 22, Den Haag

Pierre par CP

Dat wij dol zijn op wijnbarren, moge duidelijk zijn. Pierre par CP is een nieuwkomer in de stad, maar toch een beetje een oude bekende. Pierre maakt het bijzondere wijnassortiment van het chique Central Park (by Ron Blaauw) in Voorburg toegankelijk voor de borrel - en dat kun je qua prijs zo bont maken als je zelf wil. Met bar bites, deelgerechten of achtgangenmenu.
> Pierre par CP, Denneweg 11, Den Haag

Zheng

Zheng serveert een duizelingwekkend uitgebreid banket waarin je de vier belangrijkste regiokeukens van China kunt proeven. Dat zijn die van Beijing, van Guangzhou (Kanton), Sichuan en Shanghai. De 'chapters' van het keizerlijke banket bestaan uit een gerechtje of drie, vier, subtiel en elegant, gemaakt onder leiding van supercoole chef Cynthia.
> Zheng, Prinsestraat 33, Den Haag

Pim Coffee

Sympathiek koffiezaakje waar ongeveer alles biologisch is. Met all day breakfast en een sandwichaanbod waar je u tegen zegt. Het vintage interieur is tevens te koop.
> Pim Coffee, Prins Hendrikstraat 113 & Wagenstraat 144, Den Haag

Didong

Naar Didong ga je als je echt lekker, traditioneel Indonesisch wil eten. In het restaurant met prettige service, of om voor een bakkie afhaal. Het zit er namelijk heel vaak vol. Maar daar hebben wij een oplossing voor.
> Didong, 2e Sweelinckstraat 115, Den Haag

Walter Benedict

Een Haagse klassieker. Het knappe restaurant is altijd druk, van 's ochtends tot 's avonds. Het is een eetcafé op z'n Haags, met charcuterie, oesters, kreeft en meer van zulks.
> Walter Benedict, Denneweg 69A, Den Haag

Kaafi

Hippe koffietent waar je ook kunt lunchen. Maar je bakkie pleur smaakt hier toch echt het lekkerst met een stuk taart. Ook leuk: de tap, waar geen bier, maar nitro coffee uit komt.
> Kaafi, Prinsestraat 25, Den Haag

Lapsang

Lapsang staat al jaren bekend als een fijne lunchplek midden in het centrum. Maar we mogen je niet onthouden dat je kan er ook ‘s avonds lekker eet. Op de kaart staan wisselende kleine en wat grotere gerechten. Of je gaat voor een menu dat is samengesteld door de chef. Een ding is zeker: elke keer is het raak.
> Lapsang, Oude Molstraat 11a, Den Haag

Cafe Franklin

Een restaurant dat op de of andere manier áltijd vol zit. En dat is een goed teken. Wat je hier eet? Alles wat op de houtskoolbarbecue kan. Denk aan pork ribs, een halve of hele kip en een lekkere hamburger. En je drinkt er uiteraard en batterij aan biertjes bij.
> Cafe Franklin, Valkenbosplein 24, Den Haag

Jamey Bennett

In de zomer van 2016 opende Jamey Bennett de deuren op De Plaats en gaf daarmee het zonnige plein met uitzicht op de hofvijver een culinaire boost. Jamey Bennett is het zusje van Barlow, die we in Den Haag goed kennen van Het Plein. Het zit er dag én nacht vol.
> Jamey Bennett, Plaats 11, Den Haag

Dit zijn trouwens lang niet alle toffe plekken in Den Haag >

De Resident

We houden kort: de beste spareribs. Sinds 1977 komt hier de politicus en expat, maar ook Haagse Harrie over de vloer.
> De Resident, Denneweg 58, Den Haag

Instock

Instock kenden we van Amsterdam, waar twee restjesrestaurants gevestigd zijn. Maar ook is er een vestiging in de hofstad. Precies tegenover het Binnenhof. Het menu is elke dag anders, want het wordt gemaakt van producten die alleen die dag nog goed zijn. We eten ze op bij Instock, want anders verdwijnen ze in de prullenbak.
> Instock, Buitenhof 36, Den Haag

Je kunt in de hofstad ook uitstekend koffie drinken >

Bouzy

Oké, nu spelen we een beetje vals. Maar we komen er eerlijk vooruit. Bij Bouzy speelt wijn de hoofdrol. Dat neemt niet weg dat je er wat kleine hapjes kan eten of voor een goede borrelplank kan gaan.
> Bouzy, Denneweg 83, Den Haag

Grand Central Food Market

Hier scoor je drie voor de prijs van een. Niet letterlijk natuurlijk, maar er zitten drie verschillende zaken onder een kap. Namelijk Firma Pickles, waar je hamburgers eet gepaard met een lekker wijntje, Fishbar Saltzer en wijnbar Bar Bellota.
> Grand Central Food Market, Centraal Station Den Haag

De Twee Heeren

Bar Bistro De Twee Heeren wordt gerund door, jawel, twee heren. En dat doen die heren heel leuk. Op de menukaart vind je allerlei Frans spul en de lunchkaart is ook zeker om naar huis over te schrijven. Maar wat het vooral is? Gezellig!
> De Twee Heeren, Oude Molstraat 6, Den Haag

Wil je wel graag delen? Hier 18x hotspots waar dat kan >

Umami

Chef-Kok Han van sterrenzaak Han Ting opende dit Aziatische restaurant op twee minuten lopen van het andere restaurant vandaan. Je bestelt hier kleine gerechten om te delen, maar je mag ze ook zelf opeten natuurlijk.
> Umami, Buitenhof 46, Den Haag

Little V

Er zijn de laatste jaren meer en meer Vietnamese toko’s bij gekomen in Den Haag. Little V was de eerste en ook de grootste. Heel bijzonder is het interieur, je hebt namelijk echt het gevoel dat je in Vietnam zit.
> Little V, Rabbijn Maarssenplein 21, Den Haag

Voor nog meer Aziatisch hotspots kan je hiernaartoe >

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland