Hotspots! 11x Uit eten in Den Haag

Zoals altijd in restaurantland komen er nieuwe spelers bij, moeten we afscheid nemen van sommigen en worden de blijvers alleen maar beter. Wil je lekker uit eten in Den Haag? Dan moet je bij een van deze elf zijn.

uiteten-denhaag
CaprioleFacebook

Cafe Franklin

Een restaurant dat op de of andere manier áltijd vol zit. En dat is een goed teken. Wat je hier eet? Alles wat op de houtskoolbarbecue kan. Denk aan pork ribs, een halve of hele kip en een lekkere hamburger. En je drinkt er uiteraard en batterij aan biertjes bij.
> Cafe Franklin, Valkenbosplein 24, Den Haag

Jamey Bennett

In de zomer van 2016 opende Jamey Bennett de deuren op De Plaats en gaf daarmee het zonnige plein met uitzicht op de hofvijver een culinaire boost. Jamey Bennett is het zusje van Barlow, die we in Den Haag goed van Het Plein. Het zit er dag én nacht vol.
> Jamey Bennett, Plaats 11, Den Haag

Dit is zijn trouwens lang niet alle toffe plekken in Den Haag >

Lapsang

Lapsang staat al jaren bekend als een fijne lunchplek midden in het centrum. Maar we mogen je niet onthouden dat je kan er ook ‘s avonds lekker eet. Op de kaart staan wisselende kleine en wat grotere gerechten. Of je gaat voor een menu dat is samengesteld door de chef. Een ding is zeker: elke keer is het raak.
> Lapsang, Oude Molstraat 11a, Den Haag

Instock

Instock kenden we van Amsterdam, waar twee restjesrestaurants gevestigd zijn. Maar ook is er een vestiging in de hofstad. Precies tegenover het Binnenhof. Het menu is elke dag anders, want het wordt gemaakt van producten die alleen die dag nog goed zijn. We eten ze op bij Instock, want anders verdwijnen ze in de prullenbak.
> Instock, Buitenhof 36, Den Haag

Je kan in de hofstad ook uitstekend koffie drinken >

Milú

Milú is geen kleine, knusse zaak. En dat is maar goed ook. Want Milú, in het hart van Den Haag, zit vaak vol. Hoe dat komt? De menukaart staat vol kleine gerechtjes om te delen en de gin-tonickaart is eindeloos.
> Milú, Driehoekjes 3, Den Haag

Bouzy

Oké, nu spelen we een beetje vals. Maar we komen er eerlijk vooruit. Bij Bouzy speelt wijn de hoofdrol. Dat neemt niet weg dat je er wat kleine hapjes kan eten of voor een goede borrelplank kan gaan.
> Bouzy, Denneweg 83, Den Haag

Bit

Bij Best In Town moet je zijn als je van een stuk vlees houdt. Je vindt er veel steaks, hamburgers en charcuterie. Een beetje vis is ook welkom.
> BIT, Buitenhof 39, Den Haag

Grand Central Food Market

Hier scoor je drie voor de prijs van een. Niet letterlijk natuurlijk, maar er zitten drie verschillende zaken onder een kap. Namelijk Firma Pickles, waar je hamburgers eet gepaard met een lekker wijntje, Fishbar Saltzer en wijnbar Bar Bellota.
> Grand Central Food Market, Centraal Station Den Haag

De Twee Heeren

Bar Bistro De Twee Heeren wordt gerund door, jawel, twee heren. En dat doen die heren heel leuk. Op de menukaart vind je allerlei Frans spul en de lunchkaart is ook zeker om naar huis over te schrijven. Maar wat het vooral is? Gezellig!
> De Twee Heeren, Oude Molstraat 6, Den Haag

Wil je wel graag delen? Hier 18x hotspots waar dat kan >

Umami

Chef-Kok Han van sterrenzaak Han Ting opende dit Aziatische restaurant op twee minuten lopen van het andere restaurant vandaan. Je bestelt hier kleine gerechten om te delen, maar je mag ze ook zelf opeten natuurlijk.

> Umami, Buitenhof 46, Den Haag

Little V

Vietnamees is hot! Steeds komen er meer Vietnamese toko’s bij. Little V was de eerste en nu ook de grootste. Heel bijzonder is het interieur, je hebt namelijk echt het gevoel dat je in Vietnam zit.
> Little V, Rabbijn Maarssenplein 21, Den Haag

Voor nog meer Aziatisch hotspots kan je hiernaartoe >

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland