Hotspots! 7x lekker eten in Middelburg

Een stad om je vingers bij af te likken.

uit eten restaurants middelburg
Getty Images

Vakantie in eigen land dit jaar? Ga eens een dagje naar Middelburg. De monumentale Zeeuwse hoofdstad was in de tijd van de VOC, na Amsterdam, de belangrijkste stad van Nederland. Middelburg heeft naast historie, ook op culinair vlak veel te bieden. Wij tippen je onze favoriete plekken om uit eten te gaan. Bedank ons later maar.

Luuks brood en patisserie

Begin je dag Middelburg goed met een ontbijt in de bakkerij van Luuk Brilman en zijn vrouw Anneke. Elke dag bakt deze bakker op traditionele wijze desembrood, de beste croissants die je ooit proefde en taartjes die bijna te mooi zijn om op te eten. Het is gezellig zitten in de open bakkerij, maar je kunt Luuks lekkernijen ook meenemen om er thuis ongestoord van te genieten.
> Luuks brood en patisserie, Plein 1940 15, Middelburg

Het Koffiepand

Door naar de lunch. Dat doe je bij Het Koffiepand. Het is even zoeken naar deze hippe zaak, die op een pleintje achteraf zit. Maar dat zijn vaak de beste plekken, toch? Je komt hier voor goede koffie, bijzondere thee, verantwoorde frisdrank of een spannend biertje. Daarbij bestel je dan bijvoorbeeld een stuk Zeeuwse babbelaar-cheesecake, mixed mushroom-toast met halloumi of een combiplank van afternoon snacks. Er staan veel vega(n) en glutenvrije opties op de kaart en alles is de hele dag door te bestellen. Vinden we fijn.
> Het Koffiepand, Korte Geere 19, Middelburg

IJssalon Fresco

Trek in een ijsje? Ga dan voor een van de bijzondere smaken die ze bij Fresco elke dag vers maken. Wat denk je van rode bes-chocolade-munt, mandarijn-ras el hanout-pinda’s of asperge-ijs met viooltjes, vlierbloesem en frambozen? Een aantal ijssoorten is zelfs vegan, en er worden ook vegan taartjes, roze koeken en Zeeuwse bolussen verkocht.
> IJssalon Fresco, Langeviele 39, Middelburg

Kaffee ‘t Hof

Je kunt er niet reserveren, maar met een glas wijn aan de houten bar op een tafel wachten is hier echt geen straf. ‘t Hof is een donkerbruin eet- en muziekcafé met houten plafond en gordijn voor de deur, en zit verscholen in een zijstraatje van de markt. Even op zoek weer, maar als je aan een goede daghap met dito glas speciaalbier zit onder het genot van livemuziek, was die zoektocht het meer dan waard.
> Kaffee ‘t Hof, Vlasmarkt 20, Middelburg

Het Packhuys

De vele pakhuizen in Middelburg waar ooit specerijen, textiel en porselein uit Azië werd opgeslagen, sieren nog steeds de oude binnenstad. Sinds een jaar zit restaurant Het Packhuys in een van deze mooie panden. Op het terras aan de haven kun je tot negen uur ‘s avonds in de zon zitten. Van sauzen en soepen tot aan het ijs, alles wordt hier vers gemaakt. Beroemd is de grand entrée waarbij je met twee personen van alle voorgerechten op de kaart kunt genieten. Perfect, voor wie gewoon niet kiezen wil.
> Het Packhuys, Kinderdijk 84, Middelburg

Zeeuwse Streken

Wil je kraakvers seafood eten vlakbij de markt? Dan moet je naar Zeeuwse Streken. Je kunt hier lekkere mosselen op Zeeuwse wijze eten. En met de streek van de week, wordt er wekelijks een ander seizoensvisje tot spannend gerecht omgetoverd. Wat denk je van kabeljauw met langoustines of lijngevangen zeebaars met schaaldierenjus? Ga als voorgerecht voor een palet Zeeuwse schelpen of ceviche met zeegroenten. Geen visliefhebber? Ook de carnivoor en vegetariër komen hier aan hun trekken. En heb je keuzestress door de uitgebreide menukaart? Laat je dan verrassen met het driegangen shared-dinner-menu.
> Zeeuwse Streken, Gravenstraat 6, Middelburg

Silvy’s Gusti e Sapori

Wil je kennismaken met de Sardijnse keuken? Reserveer dan een tafeltje in deze trattoria. Verse handgemaakte pasta, een vlees- of visgerechten, een avondje vegetarisch: het kan allemaal bij Silvy’s. De spaghetti met artisjok en bottarga is een feestje en in de zomer komen we hier graag voor een kraakverse fritto misto, die af en toe als special op het bord staat.

Iets minder tijd, of gewoon zin in de beste houtovenpizza van de stad? Zoon Riccardo runt naast het gotische stadhuis van de stad, de pizzeria. Wij doen een moord voor ‘La Gabri’, een pizza bianca (zonder tomatensaus) met mozzarella, ui, gorgonzola en pikante worst. Deze is vernoemd naar en wordt gemaakt door pizzaiolo Gabriele Piras. Vergeet bij al dit lekkers vooral geen Sardijns wijntje te drinken. Als je zegt dat je via ons komt, krijg je tot 10 augustus 2019 een glaasje van het huis. Salute!
> Silvy’s Gusti e Sapori – Trattoria, Stationsstraat 24, Middelburg
> Silvy’s Gusti e Sapori – Pizzeria, Lange Noordstraat 6, Middelburg

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hotspots