21x goedkoop eten in Amsterdam

Lekker eten, maar wel betaalbaar? Eigenlijk willen wij dat áltijd wel. Daarom hebben we de tofste hotspots voor lekker én goedkoop eten voor je op een rij gezet. Bam!

image
FacebookCafé Binnenvisser

Goedkoop eten, maar wel een bord voor je neus van chefs die bij de Vergulden Eenhoorn MOS vandaan komen. Bij Binnenvisser eet je iedere week wat anders en ga je écht budget voor alleen een hoofdgerecht, maar heb je voor iets meer lekker 'n menu.
> Binnenvisser, Bilderdijkstraat 36, Amsterdam

Taka Japanese Pancakes

Voor amper een tientje eet je in het topje van toko Dun Yong ramensoep en okonomiyaki. Tip: houd Taka’s Facebook pagina in de gaten voor de openingstijden.
> Taka Japanese Pancakes, Stormsteeg 9, Amsterdam

Taqueria Tacobar

Taco Time! Hier eet je prima taco’s voor een zacht prijsje. Lekker. Lees hier maar verder.
> Taqueria Tacobar, Tweede Helmersstraat 26, Amsterdam

De Stadskantine

Hier krijg je geen dag hetzelfde menu voorgeschoteld. De kaart gaat met de seizoenen mee. Het enige dat vaststaat is de prijs: 8,85 euro voor een daghap.
> De Stadskantine, Van Woustraat 120, Amsterdam

Spaghetteria

Uiteindelijk blijft pasta de ultieme comfortfood. En voor pasta ben je bij Spaghetteria aan het goede adres. Gelukkig hebben ze niet één maar twee adressen in Amsterdam.
> Spaghetteria, Jan Hanzenstraat 32, Van Woustraat 123, Amsterdam

Strangelove

Bij Strangelove ben je welkom voor, na, of zonder film bij LAB111. Een kleine kaart met dagverse producten waarbij je voor je hoofdgerecht inclusief filmticket, twee tientjes betaalt.
> Strangelove, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam

Café de Koe

Voor een goede burger, midden in de stad, ga je naar het jaren oude Café de Koe.
> Café de Koe, Marnixstraat 381, Amsterdam

De Biertuin

Bier en kip zijn beste vrienden en dat hebben ze hier begrepen. Na bier wil je kip en dat kan hier. Het terras in de zon is natuurlijk een dikke bonus.
> De Biertuin, Linnaeustraat 29, Amsterdam

The Fat Dog

Als je aan goedkoop eten denkt, denk je natuurlijk aan een hot dogs. Bij de Fat Dog krijg je dat maar wel net anders. Eet hier een Gado Gado hot dog of een Vive la France of een Naughty Bangkok. Hmm...
> The Fat Dog, Ruysdaelkade 251, Amsterdam

Eastside Amsterdam

Hou je van wat Amerikaans is? Chicken wings, meat balls en pancakes? Dan moet je hier snel naar toe. Een beetje eigenaardig maar de chicken and waffles vonden we erg lekker.
> Eastside Amsterdam, Sumatrastraat 47, Amsterdam

MOOK Pancakes

Pannenkoekenstapels met bacon, maple syrup, chocolade, bbq-saus, vers fruit en meer. Pancakes met alles, eigenlijk.
> Mook Pancakes, De Clercqstraat 34, Amsterdam

Par Hasard

Par Hasard in de Pijp is onze lievelingssnackbar van de stad. Naast het café vind je een Belgisch frietkot - da's chiquer dan het klinkt - met heerlijke verse frieten, kroketten (of croquetten, zoals ze ze zelf noemen) van Holtkamp en huigemaakt stoofvlees. Bonus: er zit tegenwoordig ook zo'n friterie in West.
> Par Hasard, Ceintuurbaan 113 - 155, Douwes Dekkerstraat 22, Amsterdam

New King

Een bamisoep met drie toppings kost je hier een tientje. Maar die is vaak al te groot. Een kleine bamisoep van € 7,50 stilt vaak al de meeste honger. Ook lekker is de Chinese broccoli en de kipsaté.
> New King, Zeedijk 115-117, Amsterdam

Sari Citra

Bij deze Indonees in de Pijp kun je eten afhalen, maar er zijn ook een paar tafeltjes om aan te zitten. Het restaurantje is tot ongeveer 21.00 uur open.
> Sari Citra, Ferdinandbolstraat 52, Amsterdam

Foodhallen

Soms kan je niet kiezen wat je gaat eten. Gelukkig hoeft dat hier ook niet in deze foodhal niet. Stel zelf je maaltijd samen door bij verschillende stands wat lekkers te halen. Maar let wel op, wie grote honger heeft, betaalt beslist niet weinig als-ie niet oplet.
> Foodhallen, Bellamyplein 51, Amsterdam

Noorderlicht

Een winters buffet met opschepmaaltijden en stamppot, en dat vanaf € 12,50. Daar draai je je hand niet voor om, toch?
> Noorderlicht, NDSM-plein 102, Amsterdam

Bird

Thais eten op z’n best. Pittige, rijk en supervers. Bij de krappe Bird (snackbar) zit je een beetje op elkaar maar dat is het meer dan waard.
> Bird, Zeedijk 72-74

Riaz

Goede roti eet je hier. Misschien wel een van de beste van de stad.
> Riaz, Bilderdijkstraat 197, Amsterdam

Pata Negra

De shabby uitstraling van Pata Negra doet alleen maar wonderen. Want je hebt het gevoel (mits het weer meezit) dat je ergens in Spanje tapas zit te eten.
> Pata Negra, Utrechtsestraat 124, Amsterdam

Paso Doble

Het handige bij een tapastent is dat je het zo duur maakt als je zelf wilt. Bij Paso Doble heb je ook een handig plankje om te delen.
> Paso Doble, Westerstraat 86, Amsterdam

Voor nog meer budget hotspots in Amsterdam kijk je hier >

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland