Hotspots! Borrelen, lunchen en dineren in Den Bosch

Vanaf nu weet je waar je moet zijn in Den Bosch. Waar Amsterdam Eet's Selina deelde namelijk de leukste, lekkerste en knapste hotspots uit haar hometown met ons. Dan móeten ze wel goed zijn.

hotspots-den-bosch
NomNom

Nom Nom

Deze borrel bar, die zich trouwens ook perfect leent voor de lunch en shared dining in de avond, zit misschien wel in het leukste pandje van de stad. De keuken brengt gerechten van over de hele wereld, maar de producten komen louter van leveranciers uit de buurt. Als koffieliefhebber kan ik jullie ook verklappen dat ze bij NomNom Bocca Coffee serveren en daar wordt natuurlijk iedereen blij van.
> NomNom, Postelstraat 79, ‘s-Hertogenbosch

Christoffel

Restaurant Christoffel is al ruim 15 jaar een begrip in het Bossche. Laat je niet misleiden door de wat stoffig ogende website en de simpele kaart. Alle gerechten hier zijn super op smaak en de service is op weinig plekken zo goed. Geen wonder ook dat het hier dagelijks tussen 12.00 – 14.00 afgelaaien druk is. Dat is Brabants voor zorg dat je er op tijd bij bent anders heb je geen plek ;-).
> Christoffel, Korenbrugstraat 11, ’s-Hertogenbosch

Eetbar Dit

Nog zo'n begrip in Den Bosch. Wat begon als een kleine eetbar met een, voor ons Bosschenaren toen nog, ongewoon concept (shared dining was in 2003 hier nog niet ontdekt) is nu uitgegroeid tot één van de bekendste eettenten van de stad. Niet alleen bekend door de altijd wisselende kaart, maar ook het eclectische interieur speelt daarbij een belangrijke rol. Tel daarbij een heerlijk terras op en een tweede locatie aan de overkant van de straat en klaar ben je.
> Eetbar Dit, Snellestraat 24 en 26, ’s-Hertogenbosch

Ding Dog

De eigenaren van Eetbar Dit openden eind 2016 een restaurant in een Aziatische sfeer: Ding Dong. 'Dit goes Asia' werd er geroepen. Dat klopt, authentiek Chinees zal het niet zijn, maar goed, dat is zijn de Chinese gerechten in ons land nooit écht geweest. Enfin, het Hollands-Chinese doorgeefluik staat nog steeds centraal, maar dan in een modern interieur dat gedaan is door Studio Boot. Wat eet je? Verschillende Aziatische (fusion)gerechten, bijvoorbeeld pad thai, ding dong duck, pho en beef tataki.
> Ding Dong, Snellestraat 23, ’s-Hertogenbosch

Daily Poetry

In de creatieve huiskamer van Den Bosch kun je niet alleen terecht voor de knapste mode & interieur must-haves, maar ook voor een lekkere espresso. Achter in het pand is een self service café waar je kunt werken, mijmeren of even pauze kunt nemen voordat je de rest van je hotspotlijst afwerkt.
> Daily Poetry, Vughterstraat 72, ’s-Hertogenbosch

Jan de Groot

De lunchroom van Jan de Groot mag natuurlijk niet ontbreken op dit lijstje. Den Bosch is bij iedereen bekend vanwege de Sint Jan, Oeteldonck (zoals de stad heet tijdens Carnaval) en de Bossche Bol. Het geheime recept voor laatstgenoemde is op een dolle avond wel eens doorgefluisterd aan mijn schoonvader, maar die weet er helaas niets meer van. Maar goed ook, want als iedereen weet hoe je er één bakt is de lol er ook snel af. Dus als je in Den Bosch bent kom je er niet onderuit, deze caloriebom moet je geproefd hebben. De aardbeienvlaaitjes zijn trouwens ook niet te versmaden.
> Jan de Groot, Stationsweg 24, ’s-Hertogenbosch

Bar 35

Zin in burgers & bier? Dan is er eigenlijk maar één plek, Bar 35. Hier krijg je topnotch burgers en kun je kiezen uit meer dan 30 (speciaal)biertjes. Ze houden hier van gezellig aanschuiven, reserveren kan dus pas vanaf 6 personen. Leuk weetje; de komende zondagen (vanaf 15.00) is het weer tijd voor NOON. Dit is geen feestje-feestje, maar dat mag het wel worden. Biertje, bitterballen, borrelhapjes en de muziek net even wat harder. Bar 35 is net aan de beurt geweest, maar Reinders en ’t Pantoffeltje staan nog op de planning.
> Bar 35, Lepelstraat 35, ’s-Hertogenbosch

Robbies

Sunday morning brunch? Dan moet je naar Robbies. Een ontmoetingsplek (ik mijd hier graag het woord conceptstore) van bijna 1000m2 waar je kunt winkelen, werken en ontspannen. Je vindt er alles op het gebied van fashion, food & lifestyle. Robbies is gevestigd in het voormalig bankgebouw van Lentjes & Drossaerts in de P.C. Hooft van Oeteldonck, de Verwersstraat. In Robbies Café is er plek voor koffie, lunch en iedere zondag (vanaf 11.00) een 3-gangen brunch.
> Robbies, Verwersstraat 33, ’s-Hertogenbosch.

Crème

De Uilenburg mijn favoriete stukje van de stad is komt vooral door de gezellige Snellestraat. Een kleine straat waar werkelijk elk winkeltje en horecagelegenheid een bezoekje waard is. Crème Coffee & Pastry mag je dan ook niet overslaan. Verse sappen en superfood shakes, steengoede koffie, matcha latte en dirty chai. Alle hippe drankjes uit de grote stad op één kaart. Ontbijten of lunchen is hier zeker geen straf. De menukaart en de sfeer doen mij altijd denken aan Coffee & Coconuts in de Amsterdamse Pijp. Oh, en had ik al gezegd dat ze bij Crème ook barista workshops geven. Super leuk, maar ook altijd vol, dus ben op tijd met reserveren!
> Crème Coffee & Pastry, Snellestraat 47, ’s-Hertogenbosch

Waar Amsterdam eet: Selina

Selina (31) is imagostyliste, personal shopper, coach, blogger en moeder van twee kinderen. Juist. Die heeft het druk en is daarom voor Waar Amsterdam Eet altijd op zoek naar koffie. De beste koffie wel te verstaan. De komende weken zal Selina samen met het team van Waar Amsterdam Eet iedere woensdag en vrijdag hotspots delen uit heel Nederland.

Meer van Selina's Bossche hotspots vind je hier >

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland