Onlangs geopend! Dit zijn de nieuwe hotspots in Amsterdam - 2017

Ontbijt, lunch, borrel, diner? Deze nieuwe hotspots in Amsterdam (eetstekken, bars, lunchtenten, koffieplekken, eetwinkels en meer) zijn in 2017 geopend.

restaurants Amsterdam
Café Americain

Café Americain

De leestafel is niet meer - althans, niet in het café zelf, wel elders in het hotel - maar café Americain is terug. En hoe. Het monumentale pand straalt na een korte verbouwing als nooit tevoren en was vanaf dag één weer thuis voor tout Amsterdam. In tegenstelling tot voorheen wandel je bij Americain niet alleen meer binnen voor een kop koffie, maar ook voor een goed diner. Een splinternieuw keukenteam onder leiding van sterrenchef Peter Gast helpt de keuken naar een nieuw niveau en kookt met lokale producten, tot aan de bloemen uit de moestuin toe. Een ode aan ons heerlijk mooi Amsterdam en een welkome aanwinst op het Leidseplein.
> Café Americain, Leidsekade 97, Amsterdam

ARC. by LUTE

Een paar indrukwekkende feiten op een rij: eigenaren Peter en Marike Lute, het succes van hun andere restaurants LUTE en De Kruidfabriek en de prachtige locatie in het voormalige Stadsarchief aan de Amstel - wat het restaurant deelt met vijfsterrenhotel Pestana. Gegarandeerd succes?
> Arc. by LUTE, Amstel 70, Amsterdam

Entrepôt

Horecaman Xander Waller en chef-kok Arvid Schmidt hebben een van de loodsen op het Entrepotdok veroverd, waarin sinds kort restaurant Entrepôt huist. Op de kaart gedurfde gerechten, niet-zo-doorsnee wijnen en dat alles in een knusse sfeer - zoals we gewend zijn van hun voormalige werkplekken Arles, Rijsel en Aan de Amstel.
> Entrepôt, Entrepotdok, Amsterdam

ALEX + PINARD

Ons kwijt in het weekend? Dan hangen we binnenkort vast bij Alex + Pinard, de nieuwste wijnbar die onze hoofdstad rijk is. De eigenaresse van wijnwinkel Rebel Wines vond het tijd voor een wijnbar en dus kwam-ie er. In Oost. Met niet alleen wijnen, maar ook lekkere happen. Kaasplanken, charcuterie, meer van zulks.
> ALEX + PINARD, Dapperstraat 63, Amsterdam

UMAMI by Han

Hoera, hoera: Han Ji - die met HanTing een Michelinster verdiende - heeft zijn entree gemaakt in Amsterdam met een nieuwe zaak. Althans, nieuw... UMAMI by Han kennen we al uit Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en zelfs Beijing, maar nu is de hoofdstad dan eindelijk aan de beurt voor de Asian haute cuisine van Han Ji. En wel in het oude pand van concept store Friday Next. Wij proefden, en zeggen yes.
> UMAMI by Han, Overtoom 31, Amsterdam

Izakaya Sora

Dol op de ramen van Sapporo SORA Ramen in de Amsterdamse Pijp? Dan hebben we goed nieuws voor je: diezelfde ramen - en ander Japans street food - eet je binnenkort bij Izakaya SORA, het nieuwe broertje van de populaire ramentoko.
> Izakaya SORA, Albert Cuypstraat 210, Amsterdam

Mama Kelly

Een waanzinnige roze zaak in Amsterdam-Zuid waar je, lekker makkelijk, kip óf kreeft eet.
> MaMa Kelly, Olympisch Stadion 35, Amsterdam

Bistro Berlage

Het Grand Café van de Beurs van Berlage is niet meer en heeft plaatsgemaakt voor Bistro Berlage. Dat betekent voor ons dat we het monumentale pand voortaan ook 's avonds kunnen binnenwandelen voor een hap en een borrel. Het interieur wordt verzorgd door Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek, die ook dat fraaie roze zaakje hierboven ontwierp.
> Bistro Berlage, Beursplein 3, Amsterda

Prinz Wolf

We hebben je een tijdje terug al lekker gemaakt: het nieuwe restaurant van de Oostenrijkse chef Michael Wolf, die zijn succes al bewees met Wolf Atelier. Onlangs is tartaria Prinz Wolf geopend, en we stapten er binnen toen de verf praktisch nog te ruiken was.
> Prinz Wolf, Prinsengracht 411, Amsterdam

SUSHISAMBA

Na groot succes in onder andere New York, Miami en Londen heeft ook ons eigen Amsterdam nu een vestiging van SUSHISAMBA. Reserveer een tafeltje als je een avondje wilt uitpakken, want simpel is het allesbehalve. Dat zie je alleen al aan de keuken, die onder leiding staat van chef-kok Claudio Cardoso en executive chef Mark Vaessen. Het menu is een fusion van Japans, Braziliaans en Peruaans. Dat betekent sushi, ceviche en meer op één avond. Leuk detail? Alhoewel de zaak naar internationaal concept is gevormd, heeft iedere vestiging iets eigens. Zo krijg je in Amsterdam onder meer een gerecht met haring en een dessert geserveerd in een pijp.
> SUSHISAMBA, Max Eeuweplein 64, Amsterdam

Fondue Oost

Ze smelten de kazen! Perfecter kon de timing van de opening van Fondue Oost niet zijn. Voor bij wie de klap van de intredende herfst wel verzacht mag worden: Fondue Oost is het nieuwste kaasfonduerestaurant van Amsterdam en nú open. Fondue truffel, fondue el nacho fondue fromage blue... ach, wij waren eigenlijk al laaiend enthousiast bij enkel het woord kaas. Enne, psst. Het toetje? Chocoladefondue.
> Fondue Oost, Javastraat 49, Amsterdam

Mr. & Mrs. Watson

Herbivoren, haast u richting Amsterdam-Oost, want deze gloednieuwe vegan hotspots is vanaf vandaag volop geopend. Mr. & Mrs. Watson zijn op een missie om veganistisch eten toegankelijk te maken voor iedereen en serveren onder meer een plantaardige kaasplank, burgers op rijstbrood, pizza en ander lekkers zonder dierlijke producten. Van dinsdag tot en met vrijdag ben je er welkom voor lunch en diner, op zondag kun je aanschuiven voor een groene brunch.
> Mr. & Mrs. Watson, Linnaeuskade 3HS, Amsterdam

Little Sal

Jaa! Amsterdam is weer een Latino lunchhotspot rijker, want Salmuera, aan de Rozengracht, heeft er een broertje bij en the name is .. Little Sal. Bij Salmuera eet je de lekkerste ceviche, vlees van de asado (Argentijns spit boven houtskool) en drink je uitzonderlijke mezcal tot in de late uurtjes. Niet zo gek dus dat we blij zijn met de komst van Little Sal, die in het lunchgat springt. De kaart van Little Sal staat bomvol street food. Denk aan heerlijke empanadas, ceviche en verfrissende agua fresca’s.. Begin je al te watertanden?
> Little Sal, Rozengracht 106, Amsterdam

Vatten Ramen

Een door Michelin met een Bib Gourmand beloonde chef, een wereldwijd succesverhaal en van oerjapanse origine. Vatten Ramen heeft de ingrediënten in zijn zak om de beste ramenbar van Amsterdam te kunnen worden. De authentieke noedelsoep van chef Hideto Kawahara veroverde Japan, Hong Kong, Taiwan en New York al eerder en is nu ook in onze hoofdstad te proeven. De eerste vestiging aan de Kerkstraat is nét open, de tweede aan de Zeedijk volgt snel. Dat belooft wat.
> Vatten Ramen, Kerkstraat 148, Amsterdam

Hoed & Krelis

In de gezellige chaos van De Pijp treffen we sinds kort Hoed & Krelis. Welk moment van de dag je ook op zoek bent naar een fijne tent, Hoed & Krelis mág en kán de hele dag. Of je je dag nou start met overnight oats en een gepocheerd ei of eindigt met een bietentartaar, oesters of bavette met bijpassende wijn. Op de hoek van de Albert Cuyp hebben ze alles wat je hart begeert. De passie van de chefs ligt bij lokale (seizoens-)groenten, maar ze laten zich zeker niet afschrikken door een mooi stuk vlees of vis.
> Hoed & Krelis, Ferdinand Bolstraat 58-60, Amsterdam

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland