Het nieuws is bevestigd: Ron Blaauw opent nieuw restaurant aan het Rokin

Gister meldden wij al de komst van Ron Blaauw, maar vandaag zijn meer details over zijn nieuwe restaurant bekendgemaakt.

gerelateerd
Eten in en rondom Central Park New York
Dit zijn de tofste rooftops, cocktailbars en wijnbars van New York
Bij deze restaurants eet je de lekkerste fondue
4 Amsterdamse hotspots in multiculti Osdorp
Getty Images

UPDATE!
Het nieuwe restaurant van Ron Blaauw zal definitief Nacarat gaan heten. Het restaurant met een Midden-Oosters concept zal zich vestigen op de vijfde verdieping van het nieuwe pand aan het Rokin 49, onder een indrukwekkend koepelvormig dak met uitzicht over de binnenstad van Amsterdam. Nacarat opent naar verwachting vanaf het najaar van 2017 voor zowel lunch als diner. Het nieuwe restaurant is dan bereikbaar via een andere ingang dan het warenhuis.
Edel (her)opent met een nieuwe befaamde chef in de keuken >

TEL AVIV-ACHTIGE STIJL
Ron Blaauw: ‘Binnen dit nieuwe restaurantconcept staat een rijke beleving hoog in het vaandel evenals toegankelijkheid en service. De gerechten zijn geïnspireerd op de keuken van het Midden-Oosten. Als lunch serveren wij lichtere gerechten; een mooi glas wijn en oesters of Libanees brood met heerlijke humus. Bij het diner moet men denken aan fine dining in een Tel Aviv-achtige stijl. De naam Nacarat is geïnspireerd op de warme oranje kleur, zoals de ondergaande zon die te aanschouwen is door het glazen dak.’

OTTOLENGHI
Volgens bronnen van Het Parool zou Blaauw zelfs een chef van Ottolenghi invliegen. Dit nieuws is nog niet bevestigd. 

GEEN LA PLACE
Hudson’s Bay maakte gister hun grote samenwerking met La Place bekend. In alle nieuwe warenhuizen van Hudson’s Bay in Nederland, veelal oude V&D-panden, zal een La Place komen. Behalve in Amsterdam. 

Blaauw timmert hard aan de weg. Eind april werd bekend dat Blaauw de culinaire leiding krijgt over Bistrobar Indonesia in Haarlem >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO