Top 6 verborgen multicultihotspots in Amsterdam-Oost

In Amsterdam-Oost bestaan nieuwe hotspots zoals Hartje Oost naast decennia oude toko’s en dat is precies de charme. Dit zijn zes verborgen multiculturele parels in het hart van Oost: de Javastraat. 

gerelateerd
De zon schijnt weer! Rotterdam Terrassen Top 24
Op naar Den Haag! 17x leuke strandtent in Scheveningen
Nieuwe restaurants in Utrecht! Dé hotspots van 2018
5 hotspots in Rome: uit eten in Pigneto
Tigris & Eufraat, fotografie door Jamie Penders

1. DIVAN PASTANESI: DE BESTE BAKLAVA
Voor de beste baklava van Amsterdam moet je bij patisserie Divan zijn. Deze Turkse bakkerij is befaamd om haar homemade filodeeg en suikerzoete deegwaren. Pikant detail: de bijnamen van dit soort Arabische zoetigheden hebben vaak een erotisch tintje. Zo kun je je tanden zetten in een koekje met de bijnaam ‘de navel van Fatima’.
Divan Pastanesi, Javastraat 121, Amsterdam

 Lees hier meer over die beste baklava van Amsterdam-Oost >

2. LALE KASABI: TOKO VAN CHEF-KOKS
Ingemaakte pompoenen, driekleurige parelcouscous of Palestijnse black seed paste: het is maar een kleine greep uit het assortiment van culinaire aanwinsten die je bij deze toko vindt. Niet verwonderlijk dus dat een bezoek aan deze buurtsuper vaste prik is voor veel Amsterdamse topchefs. Tip: neem ook zeker de tijd om de chocoladeafdeling van Lale Kasabi te bekijken, hier vind je onder andere verrukkelijke chocolade-kaneel-amandelen. 
> Lale Kasabi, Javastraat 101, Amsterdam

Alles over dat powerfood black seed paste vind je hier >

3. RICARDO'S: AUTHENTIEK SURINAAMS 
‘Een gave Gods’ noemt eigenaar Ricardo zijn kooktalent. We kunnen alleen maar ontzettend dankbaar zijn dat hij deze gave toebedeeld heeft gekregen, want zo kan iedereen meegenieten van zijn Surinaamse specialiteiten. Onze favoriet? De cassavesoep, die de perfecte balans heeft tussen lichtzoet, zout en superromig.
> Restaurant Ricardo’s: Javastraat 47, Amsterdam

Weten wat de favoriet van chef Ricardo zelf is? >

4. TIGRIS & EUFRAAT: SAPBAR, SNACKBAR EN SUPERMARKT
Dit adres is geliefd bij veel Arabische chefs in Amsterdam en dat is goed te begrijpen. Authentieke ingrediënten uit het Midden-Oosten liggen volop in de schappen, vooral producten uit de Syrische en Irakese keuken. Als je er toch bent: probeer een avocadosapje van de sapbar of bestel een portie gevulde aardappelkoek met lamsvlees.
> Tigris & Eufraat: Javastraat 20, Amsterdam

Meer over je nieuwe favoriete sapbar lees je hier

5. SAEED'S CURRY HOUSE: HONINGZOETE MANGO'S
Tot voor kort had dit pand niet eens een luifel en we durven erop te wedden dat je dit winkeltje zo voorbij was gelopen. Zonde! Als je eenmaal binnen bent geweest, kom je gegarandeerd terug voor de honingzoete Pakistaanse mango’s of alle benodigdheden voor een authentieke Indiase curry.
> Saeed’s Curry House, Javastraat 9, Amsterdam

Deze snack die ze bij Saeed's Curry House verkopen móet je proeven >

6. NOUR: HEERLIJKE KEBAB EN MEZZE'S 
Alweer zo’n onopvallende hotspot die je voorbijloopt, als je niet weet dat je hier moet zijn voor de lekkerste Irakese kebabs en mezzes. Achterin het restaurant worden op traditionele wijze de kebabs gegrild en de platbroden hebben die rooksmaak dat je alleen krijgt met een houtskooloven.
Restaurant Nour, Javastraat 109, Amsterdam 

Die kebab wordt ook wel de beste van Amsterdam-Oost genoemd. Wat die 'm zo goed maakt? >

Tekst: Rianne van Vulpen

Deze plek werd ontdekt dankzij de Mooncake foodtour van Jonneke de Zeeuw >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO