Michiel van der Eerde opent SpaarndammerBAUT

Uitgebreide keuze, mooie borden en een hele aardige prijs-kwaliteitverhouding.

gerelateerd
De zon schijnt weer! Rotterdam Terrassen Top 24
Op naar Den Haag! 17x leuke strandtent in Scheveningen
Nieuwe restaurants in Utrecht! Dé hotspots van 2018
5 hotspots in Rome: uit eten in Pigneto
Baut door Studio Noun | Nooij Photography, via Facebook

Komt dat zien, komt dat zien: het traveling BAUT circus opent zaterdgag 27 januari met een groots feest op een zesde locatie. Het rondreizende restaurant van chef Michiel van der Eerde, die tevens de restaurants C en ZUID op zijn naam heeft staan, is dit keer neergestrekenin de Spaarndammerstraat. En het gebouw, dat is wederom bijzonder.

Dit zijn onze favoriete restaurants van 2017 >

LOCATIE
Na het oude Paroolgebouw in de Wibautstraat, een garage, een kantoorpand, de voormalige V&D aan het Rokin en een oud gasdistributiestation in Oostpoort, wordt er nu nieuw leven geblazen in een kapel. De Magdalenakapel uit 1968, welteverstaan. 

NIEUW JASJE
Het restaurant in de kapel lijkt niet op de eerder geopende vestigingen. Zo heeft de industriële look plaatsgemaakt voor een warm, eclectisch interieur. Donkere muren, maar ook knalroze, een hemelbed pal in de zaak - standaard is anders. Ook het menu ziet er anders uit. Keuze genoeg, mooie borden en, niet geheel onbelangrijk, een prima prijs, zeker voor de kwaliteit die je krijgt. 

Dit zijn de nieuwste restaurants van Amsterdam >

CULTURELE HAP
Verder is de nieuwe BAUT een plek waar niet alleen eten en drinken, maar ook cultuur en muziek centraal staan. Allemaal door elkaar? Nee, dat niet. Op de begane grond eet en drink je, bovenBAUT bezoek je exposities en events. 

DE HELE DAG DOOR
Qua eten en drinken kun je ook voor meer komen dan alleen het diner. Je kunt er tevens aanschuiven voor lunch, een borrel of een simpele kop koffie. En aan die bar, daar zien we onszelf best hangen op een vrijdagavond. Check hier de Facebookpagina voor het openingsfeest.

Worden dit dé foodtrends voor 2018? >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO