ZOEK

4x Mexicaans restaurant Amsterdam: hier eet je de lekkerste taco's!

Steeds meer Mexicaanse restaurants ontpoppen in onze hoofdstad. We zetten de leukste plekken op een rij. Lekker makkelijk.

gerelateerd
4 Amsterdamse hotspots in multiculti Osdorp
Fancy uit eten in New York
Dit zijn de 5 leukste kerstmarkten van Europa in 2018
Uit eten! Naar deze restaurants kun je toe met een grote groep
Getty Images

CALLE OCHO 
Uit eten/borrel
Dé plek voor verse taco's. Iedere dag bereiden chefs Angel, Miguel en Zakaria verse taco en tortillavellen met verschillende toppings en sauzen. En waar het daarnaast om draait? De cocktails. Die mag je niet overslaan.
> Calle Ocho, Albertcuypstraat, Amsterdam

CHIAPAS TACO CARTEL
Afhalen/snelle hap
In 2016 openden een tal restaurants met een Zuid-Amerikaanse keuken. Zo ook Chiapas Taco Cartel: een mooie aanvulling op de culinaire veelzijdigheid aan de Van Woustraat. Bij Chiapas Taco Cartel kun je taco's en burrito's afhalen, maar er zijn ook een paar plekken om te zitten. Zie het niet als een urenlange dineersessie, maar even snel. Hap hap en weg zijn je 'Fast Food' taco's. Maar dan wél lekker.
> Chiapas Taco Cartel, Van Woustraat 29h, Amsterdam

5x bijzondere en simpele gerechten met avocado >

TAQUERIA TACOBAR
Uit eten/borrel
Alle taco's bij Taqueria Tacobar worden gebakken door Tortillería Taiyari, de enige traditionele Mexicaanse tortilleria in Nederland. Zij werken uitsluitend met biologische mais en alle taco's zijn ook nog eens gluten vrij. De toppings? Vis, vlees of kip. Of vega met zoete aardappel. Daar bestel je natuurlijk sidedishes bij: avocadofrieten, maiskolven en uiteraard tortillachips met guacamole.
> Taqueria Tacobar, Tweede Helmerstraat 26, Amsterdam

THE SALSA SHOP
Afhalen/snelle hap
'Good food, fast.' Zo doen ze dat bij The Salsa Shop. Je kiest aan de toonbank wat je wil eten: een taco, burrito, burrito bowl of salade. Vervolgens kies je of je voor vlees, vis of vega gaat. Stap 3? Guacamole, kaas, pico de gallo, mais, zure room? En dan de salsa. Een tomatensalsa, groene salsa, extra pittige salsa of een komkommersalsa met yoghurt. Het kan allemaal.
> The Salsa Shop, Ferdinand Bolstraat 1 & Amstelstraat 32, Amsterdam

Hier eet je de lekkerste pokébowls > 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO