ZOEK

Absolute aanrader! Restaurant Meneer De Wit Heeft Honger

Het allerfijnste aan deze hotspot is dat het de perfécte plek is als je tafelgenoten een mix zijn van vegetariërs en vleeseters. De kaart geeft beiden ultieme voldoening. 

gerelateerd
8x restaurants met het mooiste uitzicht van Nederland
9 favoriete en bijzondere terrassen in Utrecht
14x terrassen aan het water in Amsterdam
Zoek het hogerop: dit zijn 13 dekselse dakterrassen
Beeld: Meneer De Wit Heeft Honger - Huisgemaakte ijsthee

Chef Simo Bouabgha kookte eerder in het restaurant van Club Trouw en begon vier maanden geleden moedig zijn eigen restaurant in Amsterdam-West: Meneer De Wit Heeft Honger. Simo kwam op zijn 21ste vanuit Marokko naar Amsterdam. Koken leerde hij van zijn oma en de inspiratie voor de kaart van Meneer De Wit Heeft honger haalt hij uit zijn vele reizen. Ook zijn ervaring als chef in Barcelona proef je terug.

inktvisjes

Verse hummus met Libanees brood en gefrituurde inktvisjes

DE KAART
Simo’s gerechten draaien om smaak. En dan vooral om authentieke, seizoensgebonden smaken. Alsof er een handjevol grootmoeders in de keuken naast Simo staan om de puurheid in de gerechten te waarborgen. Op de kaart (shared-dining) staat een rits aan groentegerechten die bewijzen dat vlees niet perse nodig is. Maar mocht je toch vlees willen eten: de biologische vis- en vleesgerechten doen niet onder aan de groenten. Simo zet voor liefhebbers bijzondere delicatessen op de kaart, zoals boulet de chevre (geitenbal) en schapenkop.

octo

Ontzettend zachte en smaakvolle octopus met knoflook, chili en limoen

FAVORIETEN?
De wijnkaart combineert uitstekend met de gerechten op de kaart. We kozen voor een frisse en toch kruidige Spaanse Verdejo Viura (wit) uit Rueda met tonen van kiwi en appels. Aanrader! Onze favorieten op de kaart zijn de mégamalse octopus, inktvisjes, prei met bosui, de gemarineerde bieten en de smaakvolle zaalouk, een auberginepuree met postelein, fetakaas en granaatappel. Maar eerlijk gezegd was alles dat we proefden meer dan lekker. En we gaan absoluut nog een paar keer langs om te rest van de kaart te proberen. 

 > Meneer De Wit Heeft Honger, Witte de Withstraat 10, Amsterdam 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO