Nieuwe favoriet: Little Sal op de Rozengracht

Ja, dat is het broertje van die Argentijnse zaak, maar dan net even anders.

gerelateerd
Dit zijn de tofste rooftops, cocktailbars en wijnbars van New York
Bij deze restaurants eet je de lekkerste fondue
4 Amsterdamse hotspots in multiculti Osdorp
Fancy uit eten in New York
Little Sal via website

Als klein broertje van het gevestigde Argentijnse restaurant Salmuera aan de Rozengracht, heb je iets waar te maken. En verras je als de verwachtingen al hoog zijn, dan doe je het goed. Wij hebben er een nieuw favorietje bij: Little Sal.

Nog meer nieuwkomers in Amsterdam: alle hotspots op een rij >

LITTLE SAL
De kleine zaak zit naast hermano Salmuera en is zo onopvallend dat je er zo voorbij bent. Hou je ogen voortaan toch maar goed open, want Little Sal is er een die je niet voorbij wilt lopen. Binnen oogt de boel als een kleine open keuken in een drukke, buitenlandse stad. Maar dan wel precíes goed ingericht en de nette, hippe variant. Niet gek dus, dat de kaart zich richt op streetfood. Latijns-Amerikaans streetfood, om precies te zijn.

A post shared by ELLE Eten (@elleeten) on

CEVICHE, STREETFOOD, AGUA FRESCA Y MAS
Al móet je de ceviche er proberen – de chef nam de recepten hoogstpersoonlijk mee uit Peru -, kozen wij dit keer dwars voor een greep uit het streetfoodaanbod: yuca frita, ofwel cassavefriet, tempura met verrassende groenten als venkel en asperge, met kaas overladen cheesefingers en kippenpootjes met mango en madame jeanette. Gezond? Mwoah. Lekker? Ja, ja, ja. Op het inimini terras aan de drukke straat brand je bij lekker weer bijna weg, maar dat blus je weer af met een van de frisse, huisgemaakte limonades. Óf exotisch bier.

Ga je naar de Parade in Amsterdam? Bij dit restaurant eet je een goed zevengangen Parade-arrangement mét ticket

NACHTELIJK SNACKEN
De toekomst van Little Sal belooft nog meer. Al sinds de opening van Salmuera een deur verderop, droomden de broers achter beide zaken ervan om open te blijven tot in de late uurtjes. Nu bezoek je Little Sal enkel nog voor de lunch en borrel, binnenkort kun je er ook ná vele borrels nog terecht. Meer dan welkom tussen alle döner, shoarma en friet van de buren, als je ’t ons vraagt.

> Little Sal, Rozengracht 106, Amsterdam

Deze chef opent binnenkort een tartaria in Amsterdam >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO