Nationale Krokettendag! Hier bestel je de lekkerste van 't land

Om op te eten van achter het bureau of op eigen bank – want: bezorgservice!

gerelateerd
Dit zijn de beste restaurants van Parijs volgens Cécile de Lacoste
Eten in Londen! We tippen 8 hotspots
Sterrenchef Peter Gast opent speakeasy-restaurant
Getty Images

Vandaag is één van de belangrijkste en lekkerste dagen van het jaar: Nationale Krokettendag. Als Hollander een dag die je natuurlijk niet aan je voorbij kunt laten gaan – het perfecte excuus om de hele dag ongegeneerd kroketten te bestellen. 

Dit is álles wat je moet weten over de kroket

Om je een handje te helpen, hebben we de beste kroketten voor je gevonden die tot aan je deur bezorgd kunnen worden. Dan rest jou alleen nog het opeten.

Amsterdam

In onze hoofdstad bestel je de klassiekers natuurlijk bij van Dobben. Maar ook friterie Par Hasard serveert goede exemplaren, afkomstig van patisserie Holtkamp: van een garnalenvariant, tot een met kaas en een kalfscroquette – want zo noemen ze ze zelf. Zakenmannen aan de Zuidas kunnen de krokettenhonger stillen met biologische snacks van Pomm’s.

Dit zijn de favoriete banketbakkers van patisserie Holtkamp >

Utrecht

De beste kroketten van Utrecht? Die bestel je bij Dapp. Biologisch en bijzonder: want naast de rundvleeskroket ook een groenteparmezaan- en geitenkaaskroket op de kaart.

Den Haag

Inwoners van de Hofstad stillen het verlangen naar kroketten met Frietdistrict. Bij Frietdistrict geen doorsnee kroket op de kaart: hier komt de rundvleeskroket specifiek van de Brandrode rund en is de kaaskroket gevuld met Reypenaer.

Groot nieuws! Friet is helemaal niet zo ongezond als je denkt... en dat zit zo

Rotterdam

Rotterdammers boffen met de kroketten die Tante Nel voor je maakt: truffel, kaas, rundvlees of garnaal. En als je dan toch bezig bent: maak je bestelling lekker af met een friet Tzar Caviar of een met stoofvlees. Working on the winter body.

Honger? Hoogste tijd om kroketten te bestellen? Deze restaurants vinden jouw voordeur via Deliveroo of Foodora. 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO