ZOEK

11x
goede Indonesische restaurants in Amsterdam

Op deze plekken in Amsterdam eet je de lekkerste rijsttafels.

gerelateerd
De zon schijnt weer! Rotterdam Terrassen Top 24
Op naar Den Haag! 17x leuke strandtent in Scheveningen
Nieuwe restaurants in Utrecht! Dé hotspots van 2018
5 hotspots in Rome: uit eten in Pigneto

Mama Makan, via Facebook
1 / 1

Mama Makan

Naar Mama Makan moet je eigenlijk alleen al toe voor het fijne interieur. Het restaurant, gevestigd in het Hyatt Regency - staat wars van alle hotelrestaurants door zich vast te houden aan de specifieke Indonesische keuken. In die keuken staat in dit geval chef slash mama Rosmina Napitupulu in de keuken om je tafel vol te bouwen met gerechten uit alle delen van Indonesië. En dat resulteert in een bijzondere, originele rijsttafel, met gerechten die we nog niet eerder geproefd hebben. Vergeet ook niet een van de goede cocktails te bestellen!
> Mama Makan, Spinozastraat 61, Amsterdam

Zó maak je de allerbeste bami >

Sari Citra

Bij deze Indonees in de Pijp kun je eten afhalen, maar aanschuiven mag ook. Er zijn een paar tafels beschikbaar. En als je dan toch lekker zit: vergeet je rijsttafel niet af te sluiten met de zoete snacks. Let op: Sari Citra is tot 21.00 uur open.
Sari Citra, Ferdinand Bolstraat 52, Amsterdam

Restaurant Blauw

Als je van Indonesisch houdt, moet je een keer bij Blauw tafelen. Het restaurant, dat ook een vestiging in Utrecht heeft, staat niet voor niks in de top 50 van beste Indonesische restaurants in Nederland.
Restaurant Blauw, Amstelveenseweg 158-160, Amsterdam

Binnenkort naar Bali? 15x authentieke Indonesische warungs op het eiland >

Café Amoi

Dat wij gek zijn op Indonesisch eten is intussen duidelijk. Maar ook van een knap interieur maakt ons hart een sprongetje. Café Amoi heeft beide: een hip interieur én goed Indonesisch eten, gemaakt door Indonesische tantes. En vergeet de cocktailkaart niet: de Bobby & Rose-cocktail, een G&T met sinaasappel en kruidnagel is echt een aanrader.
Café Amoi, Kinkerstraat 53, Amsterdam

Kantjil & De Tijger

Bij Kantjil & De Tijger aan het Spui serveren ze vier rijsttafels: een vegetarische, de Matjan, Bali en Kantjil. De rest van de kaart is zo uitgebreid, dat je ook zelf een rijsttafel samen kunt stellen. En heb je even geen tijd, dan neem je een bakje Indonesisch mee bij de to go aan de achterkant van het pand.
> Kantjil & De Tijger, Spuistraat 291-293, Amsterdam

Hier eet je het beste Indonesisch in Den Haag >

Tempo Doeloe

Tempo Doeloe betekent letterlijk ‘goede, oude tijd’. Maar de tijd heeft er zeker niet stilgestaan. Ooit begonnen als toko aan de Keizersgracht, is Tempo Doeloe inmiddels uitgegroeid tot Indonesisch restaurant in de Utrechtsestraat met zelfs een Bib Gourmand op de voordeur.
Tempo Doeloe, Utrechtsestraat 75, Amsterdam

Sama Sebo

Sama Sebo is een begrip in de P.C. De reden? De uitstekende rijsttafel. En het zit áltijd vol. Op de bonnefooi aanschuiven zit er dus niet in: even van tevoren reserveren.
Sama Sebo, P.C. Hooftstraat 27, Amsterdam

Dit zijn de lekkerste Aziatische toko's van Nederland >

Restaurant Jun

Dit moderne Indonesische restaurant zit verstopt in een zijstraat van het Hugo de Grootplein. Maar dat betekent niet dat Amsterdammers Jun niet kunnen vinden. Integendeel. In West weten ze al langer dat we niet meer om ‘Djoen’ heen kunnen. Let op: het restaurant is open van woensdag tot en met zondag.
Restaurant Jun, Frederik Hendrikstraat 98, Amsterdam

Betawi

Familiebedrijf Betawi aan de Admiraal de Ruyterweg staat bekend om de heerlijke nasi rames en de enorme gastvrijheid. Door het mooie terras is dit één van onze favorieten voor warme zomeravonden.
Betawi, Admiraal de Ruyterweg 337, Amsterdam

Dit zijn de 50 beste toko's van Nederland >

Satéclub Wunderbar

Door de ouderwetse dikke tafelkleden (die je vroeger ook bij oma aantrof), is het bij Satéclub Wunderbar fijn thuiskomen. De naam doet het al vermoeden: er staat saté op de kaart. Maar dan wel saté volgens oud familierecept. Of je nou voor vis, vlees of vegetarisch gaat: voor iedereen staat er een geschikte spies op de kaart. Geen zin om te kiezen? Ga dan voor de Saté Sharing. En vergeet dit niet te combineren met één van de exotische G&T’s of cocktails.

Satéclub Wunderbar, Enge Kapelsteeg 3, Amsterdam

Indrapura

Dit Indonesische restaurant eindigde op de eerste plek in de Rijsttafeltest van het Parool in 2015. Indrapura is een aangename, authentieke verrassing op het toeristische Rembrandtplein. Volgens het Parool mogen we vooral de Daging Kalio niet overslaan: zachtgestoofd rundvlees in pittige kokossaus.
Indrapura, Rembrandtplein 42, Amsterdam

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO