ZOEK

Hotspots! 5x lunchen in Groningen

Dat Amsterdam vol zit met honderden hippe hotspots, dat weten we inmiddels. Maar ook in het hoge noorden hebben ze echt wel kaas gegeten van lekkere drankjes en goed eten, en dat weten de Groningse dames van Follow Fashion als geen ander. Ze delen met ons hun beste tips.

gerelateerd
De zon schijnt weer! Rotterdam Terrassen Top 24
Op naar Den Haag! 17x leuke strandtent in Scheveningen
Nieuwe restaurants in Utrecht! Dé hotspots van 2018
5 hotspots in Rome: uit eten in Pigneto

WADAPARTJA
Bij Wadapartja schuif je aan voor een heerlijke koffie en huisgemaakte taart. Ook vind je hier de lekkerste lunchgerechten zoals broodjes met kastanjehummus en diverse salades. Het interieur van Wadapartja is een gezellige, huiselijke ratjetoe van gemixte stoelen en lampen. Er is ook een klein winkeltje met cadeaus, van zeepjes tot babykleding.
> Wadapartja, Gedempte Zuiderdiep 39-41, Groningen

PS!
Bij PS! komen koffie, kunst en chocolade samen. Een kleurrijk interieur geïnspireerd op Gaudi's Parc Guell en een zoete menukaart waar we heel blij van worden. Van geroosterd bananenbrood met huisgemaakte notenpasta tot glutenvrije aardbeientaartjes, een Sweet Tea of een stuk van grootmoeders appeltaart.
> PS!, Oude Kijk in 't Jatstraat 24, Groningen

BAKKERIJ BLANCHE
Bij toeval kwamen we hier terecht en dat was een heel, heel fijn toeval. Vanaf de straatkant is het niet te zien, maar aan de achterkant van de bakkerij bevindt zich het lunchgedeelte dat is ingericht met veel koper, marmer, messing en hangplanten. Je begrijpt: wij waren meteen om. Lunchen doe je hier bijvoorbeeld met een broodje geitenkaas met spinazie of pastrami met picalilly.
> Bakkerijk Blanche, Brugstraat 28, Groningen

NO. 25
Een van onze absolute favorieten. Bij No. 25 kun je terecht voor de lekkerste salades, broodjes en zoetigheden. Zo hebben ze onder andere monchou- en appeltaart in weckpotjes en heerlijke brownies. Maar ook voor een verse salade, pasta of quinoa gerechten schuif je hier gezellig aan. Of zoals ze zelf zeggen: ”Wereldse gerechten van de beste kwaliteit”, en dat beamen wij.
> No. 25, Oude Kijk in 't Jatstraat 25, Groningen

DE UURWERKER
De Uurwerker is dé plek in Groningen om te werken, studeren of goed bij te kletsen. Voor de lunch serveren ze hier de lekkerste foccacia’s en sandwiches, maar ook voor een salade zit je hier goed. Een fijne plek in het centrum van Groningen waar iedereen, bij goed weer op het terras, samenkomt.
> De Uurwerker, Uurwerkersplein 1, Groningen

Nog meer hotspots in Groningen! Hier moet je zijn voor lunch, borrel of diner >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO