ZOEK

Onlangs geopend! Dit zijn de nieuwste restaurants van Den Haag - 2017

Ontbijt, lunch, borrel, diner? Deze nieuwe hotspots in Den Haag (bars, eetstekken, lunchplekken, koffietentjes, eetwinkels en meer) zijn in 2016 en 2017 geopend. Hier gaan we vanaf nu uit eten.

gerelateerd
De zon schijnt weer! Rotterdam Terrassen Top 24
Op naar Den Haag! 17x leuke strandtent in Scheveningen
Nieuwe restaurants in Utrecht! Dé hotspots van 2018
5 hotspots in Rome: uit eten in Pigneto

The Foodmaker

Foam Den Haag

Jamie's Italian
1 / 3

The Foodmaker Den Haag

Op de route van Centraal Station naar het centrum opende onlangs The Foodmaker. 

Foam

Tekst: Asha Bechan

Het lijkt een gigantische opgave: géén vlees, nul vis, zonder kaas, nada melk, maar dan ook geen 'geitenwollensokken'. Foam (fresh, organic and meat-free) in Den Haag is dat totáál niet. Het is een net alsof je in iemands lichte, gezellige huiskamer zit, terwijl er (gezond) voor je wordt gekookt.

VEGAN = HIP
Voor veganistisch eten hoef je niet perse uit te wijken naar 'speciale restaurants'. Tegenwoordig staat op menig menukaart wel een vegan gerecht. Het is een trend die kunst heeft chef Rjimke van Foam onder de knie. Dat blijkt maar uit de nominatie voor een Vegan Award die Foam dit jaar kreeg.

WAT ATEN WE?
Eigenlijk dronken we eerst. We lieten de groene thee of cappuccino (die je hier overigens ook kan krijgen) voor wat het was, en kozen een pumkin spiced latte en een kurkuma latte met amandelmelk, gember, kaneel en zwarte peper. We aten slimme veganistische gerechten als: quesadilla's met kaas van bonen, vegan pita gyros met paddenstoelen, gevulde zoete aardappelen en een stuk sinaasappeltaart toe. Stuk voor stuk knappe gerechten. Rjimke: ‘Ik ben niet voor vleesvervangers. Mijn doel is gezonde, toegankelijke en diervriendelijke gerechten te maken’. Wij zouden met een gerust hart onze vleesetende vrienden hiermee naartoe nemen.

OVER FOAM
Wil je weten hoe Foam is ontstaan? Of heb je interesse in een workshop veganistisch koken? Lees meer >

> Foam, Frederikstraat 44, Den Haag

Jamie's Italian

Na een vestiging van Jamie's Italian in Rotterdam, volgde begin 2017 een restaurant in Den Haag. Het restaurant bevindt zich in het Sijthoff-gebouw in de binnenstad van Den Haag. Bij Jamie’s Italian eet je rustieke Italiaanse gerechten met een Jamie Oliver-twist in een relaxte, gezinsvriendelijke sfeer.

SEIZOENSGEBONDEN
Alle producten die in het Italiaanse restaurant gebruikt worden zijn vers, seizoensgebonden en van de beste lokale leveranciers. Er wordt dagelijks verse pasta bereid, zoals een goede Italiaan betaamt. Jamie’s Italian is in 2008 opgericht samen met Jamie’s mentor, de Italiaanse chef-kok Gennaro Contaldo. Er zijn ondertussen 42 Jamie’s Italian-restaurants in het Verenigd Koninkrijk en meer dan 25 internationaal, waaronder Australië, Brazilië en Dubai.

Jamie’s Italian, Grote Marktstraat 37, Den Haag

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO