Healthy hotspots: gezond uit eten, afhalen en juice bars

Door het ganse land.

gerelateerd
Dit zijn de tofste rooftops, cocktailbars en wijnbars van New York
Bij deze restaurants eet je de lekkerste fondue
4 Amsterdamse hotspots in multiculti Osdorp
Fancy uit eten in New York
JACKS, via Facebook

JACKS JUICE AND KITCHEN
De keuken van Jacks is geïnspireerd op opa Jack. Je eet er huisgemaakt gebak, sandwiches en drinkt er koffie en shakes, alles vers van de pers.
> JACKS, Ferdinand Bolstaart 48, Amsterdam

7 trucs om gezonder uit eten te gaan >

VEGAN JUNKFOOD BAR
Snacken als vegan moeilijk? Nee hoor. Bij Vegan Junkfood Bar komen er gewoon plantaardige burgers, frieten met truffelmayo, bitterballen, en kipnuggets uit de keuken. 
> Vegan Junkfood Bar, Marie Heinekenplein 9 -10, Staringplein 22, Amsterdam

HAKA
Sappen, soepen en desserts. Dat is HAKA in een notendop. Standaard gluten-, lactose- en geraffineerde suikervrij, maar niks lafs en boordevol smaak.  
> HAKA, Wijnhaven 13, Delft

SLA
Bij SLA stel je je eigen salade samen of kies je er een uit het ruime aanbod goedgevulde bakken. Het menu is er om de drie maanden anders; afhankelijk van het seizoen en de leveranciers.
> SLA, Ceintuurbaan 149, Utrechtsestraat 10HSm, Middenweg 55B, Claude Debussylaan 35, Westerstraat 34, Haarlemmerdijk 50H, Amsterdam
> SLA, Voorstraat 52, Nachtegaalstraat 58, Catharijne Esplanade 45, Utrecht
> SLA, Kerkplein 4A, Den Haag
> SLA, Kruisweg 68B, Haarlem

De wetenschap zegt het: zo houd je gezond eten langer vol >

MUNCH FITFOOD TO GO
Voor wie even geen tijd heeft om te koken, maar wel een gezonde hap wilt eten, is Munch Fitfood To Go de perfecte oplossing. Iedere week biedt de zaak een andere selectie afhaalmaaltijden met elk tweehonderd gram groenten, complexe langzame koolhydraten, voldoende eiwitten en vezels. 
> Munch Fit Food To Go, Beethovenstaat 77, George Gershwinlaan 520, Amsterdam

SUE
Geen suiker, geen gluten, geen lactose én vegan. Bij SUE ben je voor dieetwensen wél aan het goede adres. Als je van zoetigheid houdt dan, want SUE is een toetjes- en tussendoortjeswalhalla. En mooi dat ze zijn, die zoetigheden... 
> SUE, Karel Doormanstraat 372-374, Rotterdam

BROEI
Broei is een huiskamer met een jarenzeventigstijl, met veel planten, lp's en werkend volk. Verwacht bij Broei alleen niet dat ze healthy zijn volgens de trend; je eet er vegetarisch, maar voor andere dieetwensen ben je er niet per definitie aan het goede adres.
> Broei, Oosterkade 24, Utrecht

SALAD & THE CITY
Een eerlijke salade met de nadruk op milieu, dier en mens. De dames achter Salad & The City testen elke maaltijd zorgvuldig en gebruiken enkel oeroude, steady producten. En heb je niet genoeg aan een salade, dan bestel je er gewoon nog wat zuurdesembrood met olijfolie of huisgemaakte hummus bij.
> Salad & The City, Bilderdijkstraat 164, Amsterdam

Dit 'gezonde' eten bevat meer zout dan een zak chips >

URBAN SALAD
Bij Urban Salad - of thuis op de bank - eet je een kleurrijke salade met huisgemaakte dressing, of dezelfde ingrediënten in een wrap. Het aanbod soepen en sappen varieert regelmatig. 
> Urban Salad, Claude Debussylaan 5, Bijlmerplein 1007, Amsterdam
> Urban Salad, Stationspassage 5, Utrecht

VINNIES
Of je nu zin hebt in een salade, English breakfast of een wijntje bij je gezonde maal, bij elke vestiging van Vinnies vind je wel iets wat past. En zit je er lekker, dan kun je je stoel gewoon mee naar huis nemen. Tegen betaling, althans. 
> Vinnies, Haarlemmerstraat 56HS, Nieuwezijds Kolk 33HS, Scheldestraat 45BG, Amsterdam

JUICEBROTHERS
De sappenbroertjes maken voor jou de lekkerste en de cleanest detox juices, maar serveren daarnaast ook prima açai bowls en meer healthy lekkers. 
> JuiceBrothers, Van Woustraat 151, Raamsteeg 2, Admiraal de Ruijterweg 4, Haarlemmerplein 43, Gustvah Mahlerlaan 24, Amsterdam
> JuiceBrothers, Binnenhof 6B, Amstelveen

Zo krijg je gemakkelijk meer vezels binnen >

BOOSTY, THOUGHTFUL FOOD
Boosty is de perfecte lunch voor tijdens een drukke werkdag. Laat je salade of sandwich bezorgen, of haal 'm af in een van de vestigingen. Alles bij Boosty is à la minute gemaakt en waar mogelijk lokaal en biologisch. Kun je er weer tegenaan. 
> Boosty, Frederik Hendriklaan 294, Frederikstraat 973, Den Haag
> Boosty, Hoofddorpplein 6, Amsterdam

SOUL KITCHEN
Nog zo'n huiskamerrestaurant is Soul Kitchen, maar dan in het Zuiden des lands. Je eet er vis, vlees of vega tegen een prima prijs. Vervelen doe je je er nooit: in de kast staan bordspellen, maar ook de instrumenten in de zaak worden regelmatig gebruikt voor een spontane jamsessie. 
> Soul Kitchen, Torenallee 55, Eindhoven

VENKEL
Bij Venkel komt alles uit je eigenzinnige maaltijdsalade vers bij de buren vandaan. Amsterdamse honing van bijen langs de Amstel, homemade amandelmelk en muntsiroop en groentes van bekende boeren. 
> Venkel, Albert Cuypstraat 22, Amsterdam

Dit zijn de nieuwste hotspots in Amsterdam in 2018 >

STEWART & SALLY
Bij Stewart & Sally helpen ze de drukke, werkende mens een handje door gezonde maaltijden te bereiden voor zij die geen tijd hebben. En dat betekent niet per se salades of sapjes, maar goedgevulde stoofpotten met seizoensgroentes in de hoofdrol en vlees als een bijzaak. Al mag je ook best salade bestellen.
> Stewart & Sally, Van der Pekplein 3A & De Boelelaan 1105, Amsterdam

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO