11x Thais Amsterdam! Dit zijn de beste Thaise restaurants

Op deze plekken in Amsterdam eet je het lekkerste Thais.

image
Maenaam Thai
Advertentie - Lees hieronder verder
1 Maenaam Thai
-

Maenaam Thai was jarenlang een geheim adres waarvan alleen buurtbewoners wisten dat je er een uitstekende Pad Thai kon krijgen. Die tijd is voorbij - sorry! Wij sluiten voortaan ook aan in de rij vaste klanten.

> Maenaam Thai, Spuistaat 90A, Amsterdam

2 Songkran
-

Een charmante Thai waar je authentieke gerechten krijgt. De keuken wordt bestierd door chefs van Thaise origine. De eigenaar bedient de gasten helemaal in zijn eentje. Best knap, want het zit hier vaak ramvol.

> Songkran, Marnixstraat 86H, Amsterdam

3 Rakang
-

Rakang is een moderne Thai op de Elandsgracht met een heerlijke keuken en mooi opgemaakte borden. Ga je toch voor afhalen? Ze hebben ook een to go-menu.

> Rakang, Elandsgracht 29-31, Amsterdam

4 Boi Boi
-

Boi Boi is de hipste van de straat, maar vergis je niet: deze moderne Thai op de Dappermarkt serveert heerlijke, authentieke Thaise gerechten.

> Boi Boi, Dapperstraat 12, Amsterdam

5 Ocha
-

Een fijne en betaalbare Thai, gevestigd in een klein pand op steenworp afstand van de Nieuwmarkt. Aan deze Thai is niks hips. Dat je bijna bij elkaar op schoot zit nemen we voor lief, want het personeel is meestal vrolijk en het eten smakelijk en betaalbaar.

> Ocha, Binnen Bantammerstraat 1, Amsterdam

6 Thai Tiger
-

Een heerlijke plek voor Thaise take away. Plus: een goede start van een gezellige avond in Oost. In de zomer zit je op een fijn terras aan het Javaplein. Loop na je Thaise diner vooral de Javastraat in, want daar zitten een boel goede bars.

> Thai Tiger, Javaplein 7, Amsterdam

7 Happyhappyjoyjoy
-

Met drie vestigingen in Amsterdam kunnen we niet meer om Happyhappyjoyjoy heen. Dat willen we ook helemaal niet, want steeds als we hier aanschuiven voelt het alsof we in Azië zijn. Op de kaart staat een mix van Aziatische bites, waaronder Thaise. We noemen het bij deze Asian Fusion. De Thaise viskoekjes zijn een aanrader.

> Happyhappyjoyjoy, Bilderdijkstraat 158, Amsterdam
> Happyhappyjoyjoy, Oostelijke Handelskade 4, Amsterdam
> Happyhappyjoyjoy, Ceintuurbaan 256, Amsterdam

8 Kinnaree
-

De legendarische culinair recensent Johannes van Dam noemde dit in 2008 de beste Thai van Amsterdam. Nog steeds is Kinnaree een fijne klassieke Thai met een elegant interieur in het hart van de Jordaan.

> Kinnaree, Eerste Anjeliersdwarsstraat 14, Amsterdam

9 Song Kwae
-

Lekkere Thai bij de Nieuwmarkt, met weinig poespas en een gezellige Amsterdamse sfeer. Liever afhalen? Dat kan ook.

> Song Kwae, Kloveniersburgwal 14a, Amsterdam

10 Thai Food Café
-

Smakelijk Thais streetfood op een hippe plek en zeer betaalbaar. Elke maandag is het Thai’ght Budget Night; een Thaise curry en een biertje kost dan een tientje. De meeste gerechten zijn geschikt om te sharen. Aanrader op de kaart: de Pad Thai.

> Thai Food Café, Van Woustraat 74, Amsterdam
> Thai Food Café, Oranje-Vrijstaatkade 66, Amsterdam

11 Thaicoon
-

In Oost wisten ze het al langer: bij Thaicoon is het heerlijk tafelen. De smaakvolle curry’s staan bij ons met stip op nummer 1. Vergeet je doggybag niet, want de porties zijn vrij groot.

> Thaicoon, Beukenplein 10, Amsterdam

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hotspots