Wow! Hier eet je binnenkort vegan burgers in regenboogkleuren

Klaar voor een (natuurlijk) roze Cherry Bomb Burger?

gerelateerd
Dit zijn de tofste rooftops, cocktailbars en wijnbars van New York
Bij deze restaurants eet je de lekkerste fondue
4 Amsterdamse hotspots in multiculti Osdorp
Fancy uit eten in New York
Flower Burger, via Facebook

Vallen we hiermee even door de mand... De unicorntrend mag ons dan compleet de neus uit komen, ons overtuigen met vegan burgers in alle kleuren van de regenboog blijkt zo moeilijk toch niet. Flower Burger komt naar Nederland en wij zijn gezwicht. 

Dit zijn de foodtrends die we wél willen zien >

Vegan burgers

Een schrale troost voor de principes: de buns van de veganistische burgers bij Flower Burger zijn op natuurlijke wijze gekleurd. Zo is de Cherry Bomb Burger roze vanwege kersenextract, de Flower Burger zwart gekleurd door plantaardige koolstof, de Spicy Chickpea Burger geel door kurkuma en is de witte variant gemaakt met zeven granen. 

Het menu

Bij Flower Burger staan standaard vijf verschillende burgers op de kaart, met elk seizoen een wisselende limited edition ernaast. De burgers zelf zijn op basis van gerookte tofu, kikkerwerwten of seitan en worden aangekleed met andere plantaardige ingrediënten en eventueel gekruide aardappeltjes en saus ernaast.

Flower Burger

De van oorsprong Italiaanse keten begon in 2015 met een eerste vestiging in Milaan. Inmiddels zijn er zeven zaken verspreid door Italië én zet de veganistische burgerbar binnenkort koers richting ons land.

Rotterdam

En die eerste Nederlandse vestiging, die komt dus in Rotterdam, meldt Snackkoerier. De deuren openen op 27 juli. Op de hoek van de Hoogstraat en Mariniersweg, om precies te zijn. Waar voorheen een bloemist zat - hoe toevallig. 

Hier eet je de lekkerste gewone burgers van Rotterdam >

Meer nieuwe restaurants in Rotterdam >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO