ZOEK

Aziatisch eten in de hofstad! 13x Aziatische restaurants in Den Haag

In Den Haag zitten zo veel goede Aziatische restaurants, dat het wel de Aziatische hoofdstad van Nederland wordt genoemd. Kijk hier wat de beste plekken zijn voor Chinese dimsum, Japanse sushi en Indonesisch soulfood.

gerelateerd
De zon schijnt weer! Rotterdam Terrassen Top 24
Op naar Den Haag! 17x leuke strandtent in Scheveningen
Nieuwe restaurants in Utrecht! Dé hotspots van 2018
5 hotspots in Rome: uit eten in Pigneto
Foto: Getty Images

Little V
V for Vietnamese. Al vanaf het begin is Little V een doorslaand succes. Hier kom je voor  verse loempia’s, frisse cocktails en een knap interieur alsof je in Zuid-Azië zit te eten (op de goede manier).
Little V, Rabbijn Maarssenplein 21, Den Haag 

Kee Lun Palace
Nǐ hǎo! Dit is een Chinees op z’n Chinees. Grote, ronde tafels, kordate bediening en heel veel Chinese gezinnen die aan het dimsummen zijn.
> Kee Lun Palace, Wagenstraat 95, Den Haag 

Dayang
Indonesisch eethuisje Dayang staat al 17 jaar op dezelfde plek in de Prinsestraat. Ze hebben maar 5 tafels en 10 zitplekken. Het goede nieuws is dat je ook kunt afhalen.
Dayang, Prinsestraat 65, Den Haag

Kiraku  
Als je het aan de Hagenaars zelf vraagt, roepen ze allemaal dat Kiraku de beste Japanner van Den Haag is. En daar zouden ze beste wel eens gelijk in kunnen hebben.
Kiraku, Toussaintkade 31, Den Haag 

Ponsawan
Deze Thai op de Fluwelen Burgwal zit altijd bomvol. Dat komt ongetwijfeld door de authentiek Thaise gerechten. Voor wie durft: er staan zelfs kikkerbillen op het menu!
Ponsawan, Fluwelen Burwal, 11c, Den Haag 

Soeboer
Het verhaal wil dat Soeboer het eerste Indonesische restaurant van Nederland was. Ze begonnen in 1958 en zijn nog altijd een begrip in het Haagse.
Soeboer, Brouwersgracht 29, Den Haag 

HanTing
East meets West bij Han Ting. Die ontmoeting heeft goed uitgepakt, want chef Han kreeg al snel een Michelinster. Chinees op z’n Frans zullen we maar zeggen.
Han Ting, Prinsestraat 33, Den Haag 

Maharani
Eerlijk is eerlijk: rondom de Indiase keuken blijft het de afgelopen tijd wat stil. Dat is ontzettend jammer, want er is een aantal Indiase restaurants waar je heel goed kunt eten. Maharni is daar een voorbeeld van. Hier eet je de pittigste curry’s van Den Haag en omstreken.
Maharani, Noordeinde 93, Den Haag 

FullMoon
Dit Kantonese restaurant ligt op het randje van het Haagse Chinatown. Wat vind je er? Dimsum natuurlijk!

Full Moon, Gedempte Burgwal 24-25, Den Haag 

Si Des
De dames van Si Des kookten eerst in de Markthof, maar kregen al snel een grotere, eigen plek een tiental meter verderop op het Rabbijn Maarssenplein. Dit is authentiek Indonesisch eten op z’n best.
Si Des, Rabbijn Maarssenplein 7, Den Haag 

Full Moon City
Als je Full Moon City zegt, zullen veel mensen niet weten waar je het over hebt. Zeg je de ‘roltrap-Chinees’ dan begrijpt iedereen je meteen. Waarom het de roltrap-Chinees is? Omdat je met een roltrap naar de ingang van het restaurant gaat.
Full Moon City, Achter Raamstraat 75, Den Haag 

Oni
Een van de beste Japanners van het land is Oni. Het minimalistische interieur doet het nog altijd goed en is tijdloos gebleken. Dit is altijd een veilige keus om topsushi te eten.
Oni, Prinsestraat 35, Den Haag 

Umami by Han
Umami is opgezet door chef Han van Han Ting. Hier draait het om food sharing. Umami is overigens een stuk laagdrempeliger dan Hans sterrestaurant in de Prinsestraat.
Umami, Buitenhof 46, Den Haag

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO