ZOEK

Burgers? We tippen 6x de lekkerste hamburgers in Utrecht

De burgertrend zet zich voort in Utrecht en er blijven maar burgertenten bij komen. Daarom tippen we onze 6 favoriete hamburgers in de Domstad.  

gerelateerd
8x restaurants met het mooiste uitzicht van Nederland
9 favoriete en bijzondere terrassen in Utrecht
14x terrassen aan het water in Amsterdam
Zoek het hogerop: dit zijn 13 dekselse dakterrassen

Bron: Site Ellis Gourmet Burger

Bron: Meneer Smakers

Foto: Nanda Hagenaars

Foto: Facebook Beers & Barrels

Bron: Burger Bar

Bron: Ruig
1 / 6

Ellis Gourmet Burger

Dit Belgische concern was al een succes in eigen land, nu opent het een derde vestiging in de binnenstad van Utrecht, mét een terras. Op het menu staan burgers met swingende namen, van Sexy Smoked Salmon tot Funky Chicken en Lovely Lamp with Spoon. Ook voor de borrel is dit een leuke plek, met happen zoals inktvisringen en nachos met guacamole.

> Ellis Gourmet Burger, Neude 31, Utrecht

Meneer Smakers

Eindelijk, een burger die niet uit elkaar valt wanneer je er een hap in zet. Inmiddels heeft deze burgerbar drie vestigingen in Utrecht en dat is ook niet zo gek: hier valt wat te kiezen! Voor de visliefhebber is er bijvoorbeeld de Schotse zalmburger en voor de vegetariër een burger van lupinebonen. De frieten zijn hier overigens vers, vers, vers.  

> Meneer Smakers, Oudegracht 116/Twijnstraat 62/Nobelstraat 143, Utrecht

Pickles

Bij Pickles kwamen ze op het goede idee om burgers te combineren met wijn. De combinatie blijkt een gouden formule te zijn. Op de kaart staan ruim 30 wijnen. En dan de burgers: die zijn helemaal in orde, van een smoked BBQ burger tot een hot jalepeño burger, geserveerd met dunne frieten en huisgemaakte mayonaise.

> Pickles, Drieharingenstraat 1-3, Utrecht
En klaar nu, DIT is de waarheid over brood >

Beers & Barrels

Zelfredzaamheid bij Beers & Barrels: hier tap je zelf je bier bij je burger. Voor de burgers gebruiken ze hier veelal Black Angus rundvlees en maken ze gebruik van een Big Green Egg. Naast burgers en bier is er kreeft, die je per half kunt bestellen - een hele mag ook.

> Beers & Barrels, Oudegracht a/d Werf 125, Utrecht

Burger Bar

Burger Bar kiest voor custom-made: hier kun je jouw ultieme droomburger laten bouwen. Alles mag, voor zover je goede smaak het toelaat. Je kunt avocado met bacon als topping kiezen. Voor vegetariërs is een lekkere sandwich met portobello.

> Burger Bar, Schoutsestraat 15, Utrecht

Ruig

Stalen stoelen, grove houten tafels en veel zwarte accenten. De uitstraling is al ruig, en datzelfde geldt voor de burgers. Durf jij het aan om de Ruig’s burger XXL te bestellen? Dan krijg je rundvleesburger van 400 g met onder andere gebakken ui en een ei. Voor de borrel hebben ze hier negen bieren op de tap én een gin-tonicmenu.

> Ruig, Veemarktplein 43, Utrecht

Vleesliefhebbers opgelet! We tippen 18 goede vleesrestaurants in Nederland >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO