14x hotspots om een drankje te drinken in Amsterdam

De nacht lonkt! Bij deze bars en cafés kun je terecht voor gin-tonics, cocktails, speciaalbieren en een dansje.

Drankje Amsterdam
De Waterkant

De nacht lonkt! Bij deze bars en cafés kun je terecht voor gin-tonics, cocktails, speciaalbieren en een dansje.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 1. Panache
Facebook

Panache is een restaurant en bar aan de minder bekende kant van de Ten Katemarkt. Het interieur is mooi, met veel hout en groen en twee barren, waaraan je uit een uitgebreide drankkaart kunt kiezen.

> Panache, Ten katestraat 117, Amsterdam

2 2. Terpentijn
Facebook

Terpentijn organiseert iedere week evenementen. Achter in de mooie zaak staat van donderdag tot en met zaterdag een dj plaatjes te draaien. Goede plek om rustig een cocktail te drinken met vriendinnen. > Terpentijn, Rokin 103, Amsterdam

3 3. Roest
Facebook

Roest trekt veel hipsters, maar ook ander volk. De sfeer is relaxed, op de draaitafel ligt vaak hiphop en r&b. Groot pluspunt is het gigantische terras, waar je in de winter je handen warmt aan een grote vuurkorf en je in de zomer niet meer weg wilt.

> Roest, Jacob Bontiusplaats 1, Amsterdam

4 4. Pllek
Facebook

Vanaf Pllek kun je zwaaien naar Meneer Nieges aan de andere kant van het water. Hier ben je weg uit de stad en krijg je een beetje een strandgevoel. Heel fijne plek voor een drankje, zeker in de zomer. Dan lounge je op zitzakken met je tenen in het IJmeer en een witbier in je hand.

> Pllek, Tt. Neveritaweg 59, Amsterdam.

5 5. Meneer Nieges
Facebook

Meneer Nieges ligt op een mooie plek aan het IJmeer. Hier kun je lekkere cocktails drinken, eten, en op de dansvloer laten zien wat je waard bent. Op vrijdag en zaterdag is Meneer Nieges open tot 3 uur ‘s nachts.

> Meneer Nieges, Westerdoksdijk 40, Amsterdam

6 6. Bloemenbar
Facebook

Bloemenbar is hét nachtcafé van het centrum van Amsterdam. In dezelfde straat, de Handboogstraat, huist ook Disco Dolly. Dus als je nog zin hebt om te dansen…

> Bloemenbar, Handboogstraat 15, Amsterdam

7 7. Bar Bukowski
Facebook

Hier verenigt hip en happening Amsterdam zich. Het credo hier is dat van schrijver Charles Bukowski naar wie de bar is vernoemd: ‘There is always a reason to drink!’ Fijn detail: tot lang na middernacht kun je de snacks van het barmenu bestellen.

> Bar Bukowski, Oosterpark 10, Amsterdam

8 8. De Ebeling
Facebook

De Ebeling is altijd stampend volgepakt met advocaten, hipsters, van jong tot oud. In het New Yorks aandoende interieur, inclusief bakstenen muren, drink je er een goede cocktail. De Ebeling is groot, maar op een prettige manier: de ruimte is verdeeld in verschillende kleinere ruimtes. Op het terras is plek voor zo’n zeventig man.

> De Ebeling, Overtoom 52, Amsterdam

9 9. Canvas
Facebook

Canvas zit op de bovenste verdieping van het Volkshotel. De bar is een goede plek voor een date, met dat magische uitzicht over Amsterdam (je had geen hoogtevrees, toch?). Regelmatig organiseren ze er muziekavonden met lekkere livemuziek.

> Canvas, Wibautstraat 150, Amsterdam

10 10. Lux en Weber
Facebook

Om de hoek van het Leidseplein, aan de Marnixstraat, vind je al tijden Lux en Weber. De grote vraag is: bij wie ga je naar binnen? Da’s nog best lastig kiezen. Bij beide is het praktisch altijd druk. En bij allebei weet je nooit wat de avond gaat brengen - de avond eindigt zowel bij Lux als Weber regelmatig met een dansje. Op de gok dan maar kiezen, of half-half doen.

> Lux Marnixtstraat 403, Weber Marnixstraat 397, Amsterdam

11 11. Bar Paul
Facebook

Bar Paul noemt zichzelf een moderne bruine kroeg. Daar stemmen wij mee in. Alleen dan in een frisse uitvoering. Bar Paul heeft drie verdiepingen, plus een rokersruimte, plus een klein terras aan de Reguliersdwarstraat. Het publiek is een grappige mix van mensen.

> Bar Paul, Reguliersdwarstraat 41, Amsterdam

12 12. Flamingo
Facebook

Bij mooi weer kan het gebeuren dat je de deur van Flamingo in De Pijp niet kunt vinden. Daar staan dan namelijk zo’n honderd man voor, die af komen op alle speciaalbieren van dit biercafé. Niet-bierdrinkers bestellen er bijvoorbeeld een gin-tonic, zoals de Kate Moss, met spa rood en een schijfje citroen. Speciaal voor fitgirls.

> Flamingo, Eerste van der Helststraat 37, Amsterdam

13 13. Kopstootbar
Facebook

Nadat een succesvol pop-up-café op de Zeedijk openden de mannen van Kopstoot een vaste zaak op de Marnixstraat. Goede sfeer, lekkere bieren en cocktails. Grote trots van de Kopstootbar is hun eigen shotje: Jajem. Die moet je dan natuurlijk even proeven.

> Kopstootbar, Marnixstraat 429, Amsterdam

14 14. De Waterkant
Facebook

Klein-Suriname, zo wordt De Waterkant wel genoemd. Hier is het altijd zomer. Amsterdammers beschouwen De Waterkant zo’n beetje als hun achtertuin, en bij de eerste zonnestralen verplaatst iedereen zich massaal naar het grote terras. Op de kaart Parbo-bier, saoto-soep en roti.

> De Waterkant, Marnixstraat 246, Amsterdam

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Buitenland