9x Palm Springs: culinaire woestijn in bloei

Alles wat ooit passé was, wordt weer hip. Zoals Palm Springs, dat na jaren van vergane glorie een renaissance beleeft.

Palm Springs restaurants
Ingrid Hofstra

Chef-koks uit heel Californië hebben met lokale producten en hun creativiteit de eetcultuur van woestijnstad Palm Springs getransformeerd. Want retro mag er dan in vele opzichten razend populair zijn, vrijwel niemand zit meer op een ouderwetse steak Diane te wachten. Met deze lijst bij de hand weet je waar je moet zijn voor de nieuwe cuisine en maak je van Palm Springs een onmisbare culinaire stop tijdens een roadtrip door de VS.

Workshop Kitchen+Bar

Hou je van minimalisme, dan zit je goed bij Workshop, het farm-to-table-restaurant van chef-kok Michael Beckman. De gelegenheid bevindt zich in een pand in Spaans-koloniale stijl dat voorheen een theater was, maar daar is binnen niets meer van te zien. Sterker nog, je hebt eerder het idee dat je in een – heel stijlvolle – betonnen kerk dineert. De meeste ingrediënten komen van boeren uit de buurt en de kaart wisselt ieder seizoen. Mis ook vooral de brunch op zondag niet (tip: de Maine lobster breakfast burrito).
> Workshop, 800 N Palm Canyon Dr, Palm Springs

Truss & Twine

Truss & Twine is het tweede kindje van Workshop-chef Michael Beckman. Hier kom je voor verfijnde cocktails uit verscheidene decennia. Zo vind je klassiekers uit begin twintigste eeuw zoals de old fashioned en de gimlet, maar ook tropische drankjes geïnspireerd op de tikitrend die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd geïntroduceerd in Palm Springs. Ga echter niet alleen voor de cocktails naar Truss & Twine; ook het eten is meer dan de moeite waard. Wij vielen voor bar bites zoals geitenkaas met ingelegde cactus, lokale honing en bougainville, en Mexicaanse oesters met kimchi en rugspek. Gegarandeerd dat je de hele avond aan de bar blijft hangen.
> Truss & Wine, 800 N Palm Canyon Dr, Palm Springs

Cheeky’s

Dit restaurant is de favoriete ontbijtstek van zowel locals als toeristen. En dat betekent dat je in de rij moet staan. Gelukkig schijnt de zon en hoef je nooit lang te wachten. Cheeky’s was een van de eerste restaurants in Palm Springs dat een menu samenstelde op basis van seizoensingrediënten. De kaart wisselt dan ook wekelijks, maar klassiekers zoals de huevos rancheros en Blondie’s eggs benedict zijn het hele jaar door te bestellen. Je vindt Cheeky’s net als Workshop Kitchen+Bar en Truss & Twine in het hippe Uptown Design District.
> Cheeky's, 622 N Palm Canyon Dr, Palm Springs

Birba

Birba is net als Cheeky’s opgezet door de in Palm Springs geboren en getogen Tara Lazar. Samen met echtgenoot Marco Rossetti heeft ze, zonder enige culinaire ervaring, de foodcultuur in deze stad op z’n kop gezet. Voor de opening van Cheeky’s en Birba waren er namelijk nauwelijks restaurants die hun menukaarten baseerden op verse producten. Want zeg nou zelf, verse groenten en fris fruit zijn niet de eerste zaken waar je aan denkt in de woestijn. Volgens Rossetti is hun succes ook een kwestie van timing. ‘Mensen snakten naar goed eten, ambiance en vernieuwende verfijning.’ Bij Birba vind je betaalbaar en authentiek Italiaans eten waar een Californische draai aan is gegeven. Wij raden de ravioli met kreeft en tomatensaus aan, of de pizza met geitenkaas, courgettebloemen en pesto. Qua pizzabodems is er trouwens een ruime keuze – want het blijft Californië, dus niemand kijkt raar op als je een korst van bloemkool bestelt.
> Birba, 622 N Palm Canyon Dr, Palm Springs

Mr. Lyons

Lyons English Grill was lange tijd een instituut in Palm Springs, maar trok de laatste jaren vooral gepensioneerden. In 2015 besloot de toen 102-jarige eigenaar Dave Lyons zijn geliefde steakhouse te verkopen aan Tara Lazar, die het restaurant samen met een designer uit San Francisco een grootse make-over gaf. In wat voorheen de Grand Salon was, vind je een indrukwekkende marmeren vloer, mosgroene zijden banken en de originele houten stoelen. Op het menu: veel vlees en als eerbetoon aan de voormalige eigenaar enkele gerechten die er vijftig jaar geleden ook al op stonden, zoals de matzo ball soup en de New York pepper steak. Kijk goed om je heen; Katy Perry, Orlando Bloom en de zusjes Obama zijn hier gespot.

Seymour's

Aan de zijkant van Mr. Lyons zit bar Seymour’s, een intieme speakeasy die naar de vader van eigenaar Lazar is vernoemd. ‘Dit was vroeger de kamer waar mannen na het diner samenkwamen, onder het genot van een borrel en een sigaar. Toen we deze ruimte opknapten, ontdekten we honderd jaar oude tekeningen uit Vanity Fair aan de muur. Die hebben we natuurlijk laten hangen,’ aldus mede-eigenaar Steen BojsenMøller. Tip: vraag de barman om zijn avocado-cocktail – staat niet op de kaart, maar hij maakt hem graag voor je.
> Mr. Lyons en Seymours, 233 E Palm Canyon Dr, Palm Springs

Palm Springs eten Norma's
Norma’s
Ingrid Hofstra

Norma’s

In het restaurant van boetiekhotel Parker is het retro wat de klok slaat, van het oranje interieur tot de excentrieke menukaart (met bijvoorbeeld wafels met gekaramelliseerde bananen en een saus van frambozen en bosbessen). Norma’s ligt nog net in Palm Springs en je komt er niet zonder auto, maar het is de moeite zeker waard. Er zijn op de hotelgasten na nauwelijks toeristen, de service is uitstekend en de gerechten zijn erg lekker. Mocht je na de lunch nog dorst hebben, loop dan even de tuin in. Daar vind je een schattig kraampje waar limonade met alcohol wordt geserveerd. Precies wat je nodig hebt als de temperatuur ver boven de dertig graden uitkomt.
> Norma's, 4200 E Palm Canyon Dr, Palm Springs

Chi Chi

Het lijkt wel alsof heel Palm Springs uit haar hand eet, want ook Chi Chi staat op naam van Tara Lazar. Het restaurant hoort bij het luxe hotel Avalon. Er staat vooral gezond en kleurrijk Latijns-Amerikaans soulfood op de kaart, geïnspireerd op de zomers die Lazar als kind in Mexico doorbracht. Kom hier voor avocadotoast met ingelegde radijs of een salade met geroosterde bloemkool, limoen en chili-aioli. Voor je het weet ben je een paar uur verder, want de patio aan het zwembad, de relaxte livemuziek en het altijd fijne happy hour zorgen er geheid voor dat je de tijd vergeet.
> Chi Chi, 415 S Belardo Rd, Palm Springs

Ernest Coffee

Natuurlijk kunnen ze ook in Palm Springs niet zonder goede koffie. Dit is de perfecte plek om met een cold brew, gemaakt met de beroemde Stumptown-koffiebonen, je oververhitte lijf bij te laten komen. De plek lijkt op het eerste gezicht erg hipster, maar schijn bedriegt. Ernest is een gezellig café waar iedereen samenkomt. Na zonsondergang verandert Ernest Coffee in Bootlegger Tiki en worden de flat whites verruild voor sophisticated mama’s en andere vrolijke cocktails. Ook geen straf natuurlijk.
> Ernest Coffee, 1101 N Palm Canyon Dr, Palm Springs

Palm Springs eten Monkey Tree
The Monkey Tree
Ingrid Hofstra

The Monkey Tree

Hotel The Monkey Tree werd in 1960 ontworpen door Albert Frey, de grondlegger van de modernistische architectuur in Palm Springs. Beroemdheden als John F. Kennedy, Marilyn Monroe, Katharine Hepburn en The Beatles verbleven hier. Een paar jaar terug herstelden de nieuwe eigenaren, een stel uit New York, het hotel in oude luister. Elke dag staat er om vier uur gratis sangria klaar en iedere ochtend wordt er ontbijt gemaakt voor alle gasten, inclusief zelfgebakken brood. Een service die je nog maar zelden aantreft.
> The Monkey Tree, 2388 E Racquet Club Rd, Palm Springs

On the Mark

Een supermarkt zul je in downtown (of uptown) Palm Springs niet vinden, maar nog niet zo lang geleden is er wel een kruidenier geopend. Eigenaar Mark Van Laanen heeft Nederlandse roots en verkoopt in zijn winkel, hoe kan het ook anders, vooral veel kaas. Naast zuivel zijn er heerlijke producten zoals ahornsiroop uit Vermont, lokale kombucha en bijzondere olijfolie. Genoeg om jezelf ’s avonds in je hotelkamer helemaal vol te stoppen.
> On the Mark, 777 N Palm Canyon Dr, Palm Springs

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hotspots