Dit zijn de 5 leukste kerstmarkten van Europa in 2018

Om alvast in de kerstsferen te komen.

Lighting, Light, Christmas decoration, Christmas lights, Event, Tradition, Interior design, Christmas, Fun, Tree,
Getty Images

De installateurs klimmen in hun hoogwerkers en verlichten de straten met lampjes. Jawel, het is begin november en dus staat eind december voor de deur. En zodat jij die warme wintertijd niet alleen in je straat, maar ook op andere toplocaties kunt vieren, vroegen we de globetrotters van Booking.com naar de hotspots rondom de feestdagen. Ze vroegen reizigers naar hun favoriete bestemming en tada! Zie hier, de leukste kerstmarkten van 2018 op een rij.

Middeleeuws kerstfeest in Essen

16 november tot 23 december

Pak je het graag groots aan, dan moet je in Essen zijn. De 250 kraampjes verdeeld over de stad bieden genoeg keuze voor iedereen die houdt van een bratwurst en een flinke borrel. Ga je erheen, bezoek dan ook de middeleeuwse Flachsmarkt. Al klinkt het als één groot larpfestijn, het is voor de foodies de moeite waard. Je vindt hier niet alleen de authentieke kraampjes en gezelligheid, ook zijn er flink wat delicatessen uit de middeleeuwse ‘Burgküche’ aanwezig.

Vipiteno Sterzing kerstmarkt in Vipiteno

23 november tot 6 januari

Bombardino in de ene hand, een plak Panettone in de andere. Kerst vieren in Italië is goed. En als je ook nog in de bergen bent, kan het sfeertje niet meer stuk. De kerstmarkt in de kleurrijke bergstad Vipiteno is dan ook het bezoeken waard. Daar geniet je tussen de kerstbomen, in de bergen, van versgebakken Zelten (traditioneel vruchtenbrood) gemaakt door de lokale verkopers. Niet verkeerd als je het ons vraagt.

Marché de Noël in Mulhouse

24 november tot 23 december

Als er één kerstmarkt kleurrijk en bombastisch is, dan is het die in Mulhouse wel. Volgens traditie wordt er ieder jaar een feestelijke stof ontworpen waar honderden kramen mee worden versierd. Geen jaar is dus hetzelfde. En of je daar kunt eten? Zeker. Op Place de la Réunion - het beroemdste plein van de stad - wordt van alles verkocht. Van peperkoek tot traditionele Bredeles, voor alle Elzasser delicatessen kun je er terecht.

Ondergrondse kerstmarkt in Valkenburg

16 november tot 6 januari

Op zoek naar een unieke kerstmarkt in eigen kikkerland? Duik dan onder de grond bij de mergelgrotten in Valkenburg. En ook die hotspot, bevat weer een hotspot. De Fluweelengrot is erg indrukwekkend. De markt is zelfs voorzien van een heus horecaplein waar je na je wandeltocht lekker ondergronds kunt genieten van een goed glas glühwein.

Hondenkerstmarkt in Berlijn

1 en 2 december

Hondenliefhebber? Dan moet je dit jaar naar de Sirius-Hundeweihnachtsmarkt in Berlijn. Daar vormt het Grunewald-bos het decor van een kerstmarkt die in het teken staat van - jawel - je vierpotige vriend. Van feestelijke hondenkoekjes tot cadeaus voor onder de kerstboom, ze hebben alles. Wees niet bang, aan de baasjes wordt ook gedacht. Van warme broodjes burger tot flessen wijn, ook jij kunt lekker los gaan.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kerst