Hé Gent, whats new? 8 hotspots in Gent

We kijken met een frisse blik naar dit Vlaamse stadje en pikken er een paar opvallers uit.

Thais eten bij Aroy Aroy in Gent
Aroy Aroy, Gent

Het bruisende Gent is voor veel mensen een favoriete bestemming voor een weekend weg. De stad staat nooit stil, ook niet op het gebied van restaurants. We bezochten de Vlaamse stad en praten je bij.

Lof

Boutiquehotel Pillows GrandHotel Reylof en zijn restaurant Lof zijn uitermate coole, luxueuze ontmoetingsplaatsen. Het Lof baadt in het licht en heeft een verwennerig interieur met zijde-zachte kleuren waar je in wilt blíjven. Ron Blaauw heeft hier de Belgen kennis laat maken met zijn beproefde gastrobar concept van kleine gerechtjes met lokale ingrediënten van hoge kwaliteit. Op de kaart klassiekers als gravlax van zalm, carpaccio van staartstuk met ansjoviscrème, gerookte paling met brioche en eiersalade, en voor erbij onze lievelings: Ron’s klassieke bloemkool met bruine boter en Pierre Robert. Had jij niet iets heel erg te vieren, binnenkort?
> Lof, Hoogstraat 36, Gent

Taxi’s

In de oude stationsbuurt ’t Zuid vind je steeds meer restaurants en winkels. Zo ook restaurant Taxi’s, dat is gevestigd in een stoer, industrieel pand dat ooit dienst deed als taxigarage. Chefs hier zijn Gilles Bogaerts en Annelies Lowies, die goed weten wat ze doen. De nadruk van de kaart ligt op Noordzeevis, die ze liefst zo puur mogelijk bereiden, met een simpele vinaigrette en (super smaakvolle) aardappelpuree en salade erbij. Grote trots zijn de grill uit Baskenland die een geweldige smaak aan alle gerechten geeft. Aanraders genoeg, maar mis vooral de makreel niet, met een crème van groene kruiden en kappertjes tartaar. Voor vlees (en een vega menu) kun je overigens de trap op naar Upper, van dezelfde eigenaren.
> Taxi's, Zuidstationstraat 35, Gent

Door73

In een oude bakkerij winkel in dezelfde straat als Lof zit Door73. Het interieur is pretentieloos en licht, je zit rondom de open keuken en kiest kleine gerechtjes– shared dining inderdaad – zoals kabeljauw curry, oesters en ‘grandma’s meatloaf’. Voorin in het winkelgedeelte met tegelvloer kun je een glas wijn drinken.
> Door73, Hoogstraat 73, Gent

50 fifty

Nog een bescheiden nieuwkomer: bij 50 fifty draait alles om verse, lokale ingrediënten, want daar zijn ze hier ‘fier’ op en die willen ze in de kijker zetten. Voor de lunch is er een mooi tweegangen menu, in de avond kies je voor vis, vlees of groen. Ook hebben ze een seizoensgebonden bierkaart.
> 50 fifty, Ottogracht 10, Gent

Aroy Aroy & Kin Khao

Tweemaal Thais Nieuwe Stijl. De eerste is het eenvoudig ingerichte Aroy Aroy van Jason Blanckaert en zijn broer Michael. Na een carrière als sterrenchef en gastropubhouder koos hij ervoor alleen nog maar Thais te koken, maar wel op zíjn manier. Tweede is Kin Khao, eethuisje vlak bij de knetterdrukke Korenmarkt: betaalbaar, relaxed en met mooi vers bereid streetfood.
> Aroy Aroy, Lange Steenstraat 10, Gent
> Kin Khao, Donkersteeg 23, Gent

Frites Atelier

De Gentenaren zijn ermee in hun nopjes dat Sergio Hermans Frites Atelier hier even geleden jaar neerstreek. In de rij staan ze voor zijn friet, sauzen, (vegan) burgersen salades, en dat snappen we best want ze zíjn ook gewoon goed.
> Frites Atelier, Groentenmarkt 20, Gent

Chambre Séparée

Even over het Kobe Desramaults-effect: met zijn Chambre Séparée laat deze chef al een aantal jaren aan Gent (en de rest van de wereld) zien dat chic dineren ook een ruig avontuur kan zijn van houtovens, tafelgrills, eten met een piepklein groepje gasten rondom de open keuken, koks die recht voor jouw raap een vis fileren... Desramaults is een inspiratiebron voor veel collega’s– een effect dat in de stad zichtbaar doorwerkt.
> Chambre Séparée, Keizer Karelstraat 1, Gent

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Buitenland