Goedkoop uit eten in New York City

En dan hebben we het niet over de kraampjes op straat.

goedkoop eten new york
Archief Elle Eten

Tja, als je écht on a budget zit, dan kun je beter thuisblijven... maar als je dan toch hebt besloten naar NYC te gaan, dan kan het geen kwaad om creatief te zijn met de portemonnee. Er zijn genoeg restaurants die zo duur niet zijn, eten voor onder de twintig dollar kan heus. Lastig blijft wel de prijs van de alcohol, dus ook hier geldt: let op Happy Hour.

Ook lekker goedkoop: hier kun je voordelig eten in Utrecht >

Empellón Taqueria

New York staat niet zozeer bekend om de beste taco’s, maar hier zijn de zoals ze moeten zijn. En niet alleen de taco’s: er zijn genoeg salades, groentegerechten en heerlijke desserts. Ook het assortiment bier en wijn is goed.
> Empellón Taqueria, 230 West 4th Street, New York

Chelsea Market

Chelsea Market is een beetje zoals de Foodhallen, maar dan nog leuker. Je hebt er meer keuze; een matchabar, sushi, hummusbar, Amy’s Bread (probeer de oat scones!), een wijnwinkel, Anthropology, een supermarkt en... zo kun je nog wel even doorgaan.
> Chelsea Market, 75 9th Avenue (tussen 15th en 16 Streets), New York

The Frying Pan

The Fyring Pan is onze lievelings voor een biertje, er zijn niet veel plekken in de stad waar je ‘gewoon’ een drankje kunt doen en voor weinig lekker eet. Biertje, chille vibe, uitzicht op het heliplatform, op een oude boot aan het water. Besluit je bij je biertje toch niet te eten, of ben je op zoek naar een borrel na, dan wandel je zo Chelsea in, waar het vol zit met leuke zaken.
> The Frying Pan, Pier 66, West 26th Street, Hudson River Park, New York

Industry Kitchen

De beste pitstop tijdens je fietstocht om de punt van het eiland heen. Je hebt er pizza om te delen en je zit er perfect om lekker mensen te kijken die langslopen, fietsen of skaten.
> Industry Kitchen, 70 South Street, New York

Kijk ook bij de 'Fastfoodketens, maar dan anders' tussen de Healthy hotspots in New York voor meer betaalbaar eten.

Liever Fancy in NYC? Dit zijn de meest luxe hotspots >

Veerle Stramrood is een Nederlandse living in New York. Met ons deelt ze haar favoriete hotspots in The Big Apple en andere tips om de stad zo goed mogelijk te beleven. Check hier al haar favoriete plekken en tips en volg @veerlestramrood ondertussen op Instagram om op de hoogte te blijven.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Buitenland