Dit zijn de tofste rooftops, cocktailbars en wijnbars van New York

Van lekkere wijn tot aan cocktails op 't dakterras à la Gossip Girl.

uitgaansgelegenheden new york
Getty Images

Al ga je maar een weekend naar NYC, je moet eigenlijk minimaal één rooftop bezoeken. Vanwege het uitzicht, de vibe en natuurlijk de cocktails. Hoogtevrees? Dan zijn er gelukkig ook voldoende wijnbars en ondergrondse alternatieven.

The Empire Rooftop

Inderdaad, het hotel van Chuck Bass in Gossip Girl. Alleen al om die reden leuk om een kijkje te nemen. Het dak is niet erg groot, maar de aankleding, bediening en relaxte sfeer maken alles goed. O, en het zwembad helpt ook mee.
> The Empire Rooftop, The Empire Hotel, 44 West 63rd Street, 12th Floor, New York

Top of the Standard

Al jaren dé place to be in Meatpacking. Het Standard Hotel – met fantastisch interieur van Roman and Williams - heeft behalve deze rooftop ook een Biergarten, een casual restaurant en een terras op straatniveau. Allen de moeite waard. Je drankje op het dak nuttigen is wel nét iets leuker. Je hebt er behalve cocktails en wijn, ook een zeer uitgebreide kaart met virgin cocktails.
> Top of the Standard, High Line, 848 Washington Street, New York

The Ship

Je zou zo langs deze cocktailbar lopen. In een kelder op Lafayette (een van de leukste straatjes van de stad) vind je The Ship, als je goed zoekt dus. Cosy interieur, perfecte plek om een date night te starten, ook een goede kaart met bar food.
> The Ship, 158 Lafayette Street, New York

Vin Sur Vingt

Deze wijnbar heeft verschillende locaties door de stad. Met uiteraard een mooie wijnkaart, maar ook heerlijke happen. Ze organiseren er proeverijen, houd hun Instagram in de gaten voor data.
> Vin Sur Vingt, New York

Nog meer handige tips voor eten in New York vind je hier >

Veerle Stramrood is een Nederlandse living in New York. Met ons deelt ze haar favoriete hotspots in The Big Apple en andere tips om de stad zo goed mogelijk te beleven. Check hier al haar favoriete plekken en tips en volg @veerlestramrood ondertussen op Instagram om op de hoogte te blijven.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Buitenland