Eten in en rondom Central Park New York

Want bij chillen in Central Park hoort meer dan een pretzel.

Eten central park
Getty Images

Een absolute noodzaak in een stad zo vol mensen, drukte, sirenes en indrukken als New York is Central park. Een oase van rust, heerlijk om te wandelen, fijn om te gebruiken als snelste route van de Upper West Side naar de Upper East Side. Vaak onze bestemming in het weekend, voor een kleine pauze of om een paar uur rond te dwalen.

Liever picknicken in het park? Dit zijn de fijnste supermarkten >

Tavern on the Green

Schattig, chic, ontspannen en dat allemaal in de positiefste zin. Een heerlijk relaxte plek in Central Park met goede service, voor een volledige maaltijd en een borrel. Er zijn twee terrassen, de grootste aan de kant van het park en één richting de straatkant. Die laatste heet de Bubble Garden en hier is aandacht voor ‘everything fizzy’. Denk: bellenblaas en champagne.
> Tavern on the Green, 67th Street & Central Park West, New York

Le Pain Quotidien Central Park Yacht Club

Het menu dat je gewend bent van Le Pain Q, maar dan in het park. Bij de zeilbootjes is er naast de snack stand ook een restaurant met een borrelkaart.
> Le Pain Quotidien Central Park Yacht Club, East 72nd en 5th Avenue, New York

The Plaza Food Hall

Één van de best bewaarde geheimen van de stad. Het Plaza staat bekend om de chique ambiance (en natuurlijk door de film Home Alone). In de kelder (entree op de 59e en de 57e) vind je echter een enorme keuze aan foodstands. Snacks to-go, een sushibar, wijnbar (waaronder Vin sur Vingt), de bakkerij van sterrenchef Daniel Boulud en nog veel meer. Perfect om wat op te halen voor in het park.
> The Plaza Food Hall, Fifth Avenue, Central Park South, New York

Het bezoeken waard: dit zijn de 6 beste bestemmingen voor een culinaire stedentrip >

Veerle Stramrood is een Nederlandse living in New York. Met ons deelt ze haar favoriete hotspots in The Big Apple en andere tips om de stad zo goed mogelijk te beleven. Check hier al haar favoriete plekken en tips en volg @veerlestramrood ondertussen op Instagram om op de hoogte te blijven.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Buitenland