Restaurants in Parijs!

Hier 4x restaurants in Parijs voor een grote en kleine portemonnee.

restaurants parijs
Getty Images

Sterrenniveau

Eten op sterrenniveau in een pijpenla doe je bij Agapé Substance. Na gewerkt te hebben bij sterrenrestaurants l’Arpège (van Alain Passard), Mugaritz (in Spanje) en Corton (in New York) is David Toutain in de zomer van 2011 neergestreken in de Rue Mazarine.

Het concept is eenvoudig: een hypermoderne Table d’Hôte met 26 plaatsen, een open keuken, een minimalistische menukaart en een kleine wijnkaart op de iPad. Hoewel je hier ook gewoon drie gangen kunt bestellen, is het zeer aan te bevelen het menu Carte Blanchete te nemen. Je krijgt dan twaalf kleine gerechten, zoals spruitjes met zalmeitjes, zee-egel met melisse, boleten en papillotte met crosnes (= een groente, die ook wel de Chinese artisjok wordt genoemd) en zo nog veel meer bijzondere groenten en kruiden met soms een beetje vis of een stukje vlees. De keuken is zo open dat je op sommige plaatsen het idee hebt dat je er middenin zit. Zo kun je ieder gerecht van het begin tot het einde volgen. Alleen dat al is een feest.

> Agapé Substance, 66 Rue Mazarine, 6de arrondissement, Parijs

Strak grafisch

Chef Bertrand Grébaut, ook al een discipel van Alain Passard, wil de Haute Cuisine toegankelijk maken voor iedereen. Hij vestigde zich met Septime in het jonge hippe 11de arrondissement. In een lichte, industrieel aandoende ruimte kookt hij inventief met de mooiste ingrediënten, waaronder vooral veel groentes, waar hij met zijn kooktechniek – puur en zonder trucs – het beste uit weet te halen. Hiervoor was Grébaut grafisch ontwerper en dat zie je terug in zijn gerechten. Die zijn strak, fris en kleurrijk, alsof je de zomer op je bord krijgt. De menu- en wijnkeuze is klein en datzelfde geldt voor de prijs.

> Septime, 80 rue de Charonne, 11de arrondissement, Parijs

Hotspots! 21x eten in Antwerpen >

Bar à vins

Je dacht misschien dat je wel zo’n beetje alles had gehad, maar er is nog meer. Een andere trend is namelijk de bar à vins. Die bestonden natuurlijk al veel langer, maar ook deze zijn overgenomen door een nieuwe generatie. in die nieuwste wijnbars kun je mooie, natuurlijke wijnen per glas drinken, dus niet-gefilterde wijnen, zonder zwavel en sulfiet. En er dan ook nog een puur en eenvoudig gerechtje bij bestellen.

> Vivant, 43, rue des Petites-ecuries, 10de arrondissement, Parijs

> Frenchie bar à vins, 6, rue du Nil, tegenover restaurant Frenchie, 2de arrondissent, Parijs

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Buitenland