Van currywurst tot food market: 10x streetfood Berlijn

Time to momo-local Lars Smits kent elke hoek van Berlijn en deelt graag de leukste adressen met ons. Deze week: de 10 leukste streetfood-adressen in Berlijn.

currywurst berlijn
Archief Elle Eten

1. Curry 36

Heb je ’s morgens na een nacht doorzakken trek in een vette hap, ga dan naar Curry 36. Dit is een van de populairste currywurstkramen van Berlijn. In het weekend moet je soms wel tien minuten in de rij staan, maar dat nemen de fans voor lief.
> Curry36, Mehringdamm 36, Berlijn

2. Konnopke’s Imbiß

Konnopke’s Imbiß is wereldberoemd vanwege de zelfgemaakte currywurst (worst met currysaus), een typisch Berlijnse delicatesse. Onder het spoor staan de Berlijners in de rij voor deze heerlijke lekkernijen, van bouwvakker tot zakenman.
> Konnopke's Imbiss, Schönhauser allee 42, Berlijn

3. Mustafa’s Gemüse Kebap

Een wachtrij van soms ‘maar’ een kwartier en soms ook (veel) meer dan een uur is heel normaal bij Mustafa’s Gemüse Kebap. Sluit aan in de rij, want de wachttijd is het meer dan waard. Hier maken ze een ontzettend lekker vegetarisch broodje met gegrilde en rauwe groenten en feta. Er zijn ook varianten met vlees.
> Mustafa's, Mehringdamm 32, Berlijn

4. No hablo Español

De eigenaars van No Hablo Español spreken wel degelijk Spaans. In het piepkleine zaakje bestel je burrito’s of quesadilla’s to go. Probeer vooral de Indian Burrito of de Chorizo & Cheddar Quesadilla. Lekker! Ook voor vegetariërs en veganisten is dit een goed adres.
> No Hablo Español, Kopernikusstraße 22, Berlijn

5. Bite Club

Een stukje stad waar het leuk is om uit te gaan is Schlesischer Busch. Er zijn allerlei clubs, biergartens en restaurants langs het water van het Landwehrkanal. Bij Badeschiff kun je zwemmen in een zwembad dat in de Spree ligt, een potje beachvolleyball spelen of meedoen met een yogales. Ook vind je er de Arena waar 's zomers populaire foodmarkt Bite Club Berlin plaatsvindt en allerlei andere festivals worden georganiseerd. Vergeet niet naar Molecule Man te kijken, een 30 meter hoog metalen beeld in de Spree.
> Bite Club, Schlesischer busch / Puschkinallee, Berlijn

6. Kollwitzmarkt

De prachtige oude huizen rond de Kollwitzplatz werden na de val van de Muur opgeknapt en voor veel geld verkocht of verhuurd. Er zitten veel restaurants en in het parkje kun je lekker uitrusten. Het is ook een populaire ontmoetingsplek bij de buurtbewoners. Op donderdag en zaterdag is hier de Kollwitzmarkt, met lekkers van biologische landbouwers van buiten de stad.
> Kollwitzmarkt, Kollwitzplatz / Kollwitzstraße, Berlijn

7. Markthalle Neun

De grote, monumentale Markthalle Neun uit 1891 doet sinds een paar jaar weer dienst als overdekte markthal. Op vrijdag en zaterdag zijn er kraampjes met ambachtelijk gemaakte producten. Taarten, salades, kazen, tapas, fruit, quiches, cakes, pasta, organische thee... Keuze genoeg! Bestel bij de stalletjes en geniet van het eten aan een van de tafeltjes. Op donderdag is er Street Food Thursday, een avond met internationale happen en livemuziek.
> Markthalle 9, Pücklerstraße 34, Berlijn

8. Mmaah

Het terrein van het voormalige vliegveld Tempelhof is als het park Tempelhofer Freiheit opengesteld voor bezoekers. Waar ooit de ‘Rosinenbombers’ landden ten tijde van de luchtbrug (1948-1949), kun je nu wandelen, fietsen, skaten of segway rijden. Ook leuk: picknicken op het driehonderd hectare grote terrein. Bij de Columbiadamm zit eettentje Mmaah, met eten van de Koreaanse barbecue.
> Tempelhofer Freiheit, hoofdingangen aan Tempelhofer Damm, Columbiadamm en Oderstraße, Berlijn

9. Shiso Burger

De Auguststraße was het middelpunt van de Joodse gemeenschap en is nu het centrum van de Berlin Biënnale voor moderne kunst. Je loopt langs adressen als galerie Kunst-Werke en interieurwinkel Marron Hay Berlin. Als je trek krijgt: Shiso Burger, Simon en Strandbad Mitte. Drink een biertje bij Hackbarth’s.
> Shiso Burger, Augustraße, Berlijn

10. Thaiwiese

Picknicken op de Thaiwiese in het Preußenpark.
> Thaiwiese, KonstanzerStraße 46, Berlijn

Deze adressen komen uit de stedengids time to momo Berlijn, waarin local Lars Smit uit liefde voor zijn stad de leukste highlights met je deelt. Op culinair gebied, maar ook nog veel meer.

Time to Momo: Berlijn
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Buitenland