Restaurants in Antwerpen: uit eten in 't Noord

Snel evoluerend ’t Noord schudt z’n underdogpositie definitief van zich af. De dames achter Stadskookboek Antwerpen delen na hun favorieten op 't Eilandje ook hun favo hotspots in 't Noord.

restaurants-antwerpen-uit-eten-noord
-

Ga in 't Noord niet alleen spetteren in de fonteinen van Park Spoor Noord, ontdek er ook een mikmak van atypische, interessante en niet afgelikte eetadressen. Van gigantisch tot heel erg cool met als grote gemene deler ongelooflijk lekker.

Crumbles & Beans

Naar Crumbles & Beans komen wij niet alleen voor de lekkere koffie, homemade taart en dik belegde boterhammen, maar ook om een praatje te maken met de goedlachse eigenares Jenny.Picture perfect.
> Crumbles & Beans, Lange Dijkstraat 16, Antwerpen

Gå Noord

In het oude koetshuis van Park Spoor Noord eet je bij Gå Nord. De jonge Nederlandse chef Timothy Tynes (die eerder werkte bij topzaken als Pure C, In De Wulf, ’t Fornuis, Publiek en Volta) leidt er de open keuken. Hij blendt smaken van z’n Indonesische roots met andere wereldkeukens en presenteert zijn gerechten op het mooie Antwerpse GHESQ keramiek. 'Ik wil gerechten maken waar je bij elke hap "bingo!" denkt.'
> Gå Nord, Hardenvoort 5, Antwerpen

Le Red Fox

Leuk lunch- en traiteurzaakje dat er in deze Portugese wijk volledig tussenuit springt. Installeer je aan een van de muntgroene tafeltjes en bestel er dagverse tortellini met ricotta en tomatensaus, wrap met groentes en kip of waanzinnig lekkere chili con carne.
> Le Red Fox, Cassiersstraat 38A, Antwerpen

Caravan

Caravan is zo’n heerlijk altijd goed adres. Ga er brunchen, aperitieven of gemoedelijk dineren in hun gezellige interieur of op hun zalige terras. Hun menu is een mix van gerechten van over de hele wereld. Tip: ze verkopen tijdens de lente- en zomermaanden ook gevulde picknickmanden (hummus, tabouleh, flesje wijn, stokbrood, …) die je kunt meenemen naar Park Spoor Noord dat er vlak naast ligt. Wij zijn fan.
> De Caravan, Damplein 17, Antwerpen

Estrela do Mar

Als je de omgeving wegdenkt waan je je in Portugal zelf: donkerhouten tafeltjes en stoelen, de plastic fles Spa en mayonaise zo uit de supermarkt op je tafel neergepoot, een zuiderse dame die half in het Portugees en half in het Nederlands je bestelling komt opnemen en een grote neonverlichte zeester tegen de muur. Bestel van tevoren de cataplana, een ondiepe schotel waar ‘la mama’ een seafood gerecht uit de Algarvestreek in maakt.
> Estrela do Mar, Ellermanstraat 96, Antwerpen

New Ballywood

Bij Ballywood kom je voor de authentieke Pakistaanse en Indische smaken die ‘den Bally’ je voorschotelt. Chicken tikka, fish masala, dal, naan, you name it, he has it. Voor 10 euro de man eet je je buikje rond. De ongelooflijk lieve eigenaar neemt je bestelling op, duikt in de keuken om je gerechten ineen te toveren en gaat dan uitblazen op een stoeltje voor z’n met kerstlichtjes verlichte zaak.
> New Ballywood, Oudesteenweg 116, Antwerpen

Deze adressen en meer staan in Stadskookboek Antwerpen. In dit boek nemen food- en reisjournalisten Marlies Beckers en Marie Monsieur je mee in hun geboorte- én lievelingsstad. Ontdek in hun kielzog de buurtjes en adressen die ertoe doen. Maak kennis met spraakmakende chefs die Antwerpen tot de culinaire stad van Vlaanderen maken. Met onder meer The Jane en Graanmarkt 13, maar ook Veranda, Camino, DIM, Kaasaffineurs Van Tricht en veel meer.

Stadskookboek Antwerpen€ 24,99

Stadskookboek Antwerpen is nu verkrijgbaar in de boekhandel en online.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Buitenland