La Chunga
Hippe tapaszaak in de buurt van de Lonja del Barranco-markt, ook een aanrader. La Chunga ziet er fris uit met de witte muren, hier en daar wat Spaanse quotes en stoere ophangsystemen om de ingrediënten die ze gebruiken tentoon te stellen. Op de kaart staan kleine gerechtjes om te delen, maar ook grotere hoofdgerechten zoals de heerlijke Solomillo de Buey, risotto, wokgroenten met rijst en als dessert een mousse van limoen.
> La Chunga, Calle Arjona 13, Sevilla
Ontbijt, lunch, diner of borrel: bij deze adressen moet je zijn in Barcelona >
Torres y Garcia
Het nieuwste restaurant van dezelfde eigenaren als Ovejas Negras is vernoemd naar hun achternamen, Torres en García. Hier zeggen zij zelf de nieuwe rustieke keuken terug te brengen. Kleine lekkere gerechten uit Andalusië, zoals de veelgeprezen Sopa de tomate Gaditana, malse varkenshaas en focaccia met kaas. Het interieur is industrieel met veel bakstenen en is afgemaakt met stevige houten stoelen, gekleurde kussens en planten.
> Torres y Garcia, Calle Harinas 2, Sevilla
El Rinconcillo
Gek van feitjes? Dan vind je het vast leuk om te weten dat El Rinconcillo al vanaf 1670 tapas maakt. En dat zij daarmee zelfs het oudste restaurant van heel Spanje zijn. Er komen inwoners van Sevilla, maar ook veel toeristen. Omdat die feitjes het dus goed doen – oudste restaurant van Spanje: vinkje – en de gerechten er ontzettend lekker zijn. Geen gekke combinaties, geen invloeden uit andere werelddelen, maar authentiek Spaans.
> El Rinconcillo, Calle Gerona 40, Sevilla
Stedentrip naar Valencia gepland? Hier eet je de beste tapas van Valencia >
Ovejas Negras
Ovejas Negras is een eigentijdse tapasbar. De chefs, José Manuel García en Genoveva Torres, werkten in het restaurant van Hotel Hacienda Benazuza, ofwel het ElBulli Hotel. Ze houden van experimenteren, al blijven ze ook trouw aan hun roots. Zo werken ze met seizoensproducten uit de buurt, maar laten ze zich ook inspireren door de Aziatische en Japanse keuken.
> Ovejas Negras, Hernando Colón 8, Sevilla
El Pintón
Wow! Dat is het eerste wat in je opkomt als je El Pintón binnenstapt. In een voormalig magazijn in het centrum van de stad staat nu een restaurant van formaat dat draait om een gezellige patio. Het designteam van Lucas y Hernández-Gil heeft de oude details behouden: van de pilaren tot de tegels aan de muur, maar het wel van deze tijd gemaakt door het gave interieur. Op de kaart staan zoete-aardappelchips met roquefort en tartaar van rode tonijn. Allemaal even lekker en niet duur. Zo'n € 5 tot € 8 per gerechtje.
> El Pintón, Calle Francos 42, Sevilla