7x uit eten in München

ELLE Etens Stasja ging op foodtrip naar München. Zie hier zeven restauranttips die ze van locals kreeg.

eten-munchen
Stasja Kapitonov

Kismet

Dit restaurant heeft allerlei hoekjes. Je zit er op het terras, in de voorkamer, loop je iets door dan beland je in de knusse serre en ga je een trap omhoog dan neem je plaats aan de bar. Het restaurant wordt enkel verlicht door kaarsen, de muren zijn smaragdgroen en aan elk detail is gedacht. Het zit er dan ook steevast bomvol. Kismet serveert een mix van Marokkaans, Turks, Thais en meer. Op de kaart staan naast hummus ook tajines met couscous, een curry om te delen, mezze, cocktails en meer. Alles is vegetarisch, maar dat hadden we pas door toen we het restaurant uit liepen. Niets gemist, dus.
> Löwengrube 10, München

Katopazzo

Katopazzo is het hipste restaurant in de hipste wijk van München: Schwabing. Ook hier is het altijd druk. De kaart is in Zuid-Amerikaanse sfeer en wordt samengesteld door een chef die bij een Michelinsterrenrestaurant vandaan komt. Het restaurant staat bekend om z'n healthy bowls, zoals de Green Hornet met groene rijst, spinazie, zoete aardappel, komkommer, papaja, geroosterde noten, crispy rijst, granaatappel en kimchi-mayo. Maar ook de spareribs en de ceviche van vis uit een dichtbijzijnd meertje zijn aanraders. 's Avonds verandert het restaurant in een bar en de rits aan cocktails is de hele avond door te bestellen. Let op! De meeste restaurants in München zijn pas vanaf vijf uur open en op zondag gesloten, net als Katopazzo.
> Amaliënstraße 87, München

Zum Klöster

Het stukje München waar dit café zich bevindt is verre van toeristisch. Het uitnodigende terras is versierd met een gekleurde lampenslinger die de sfeer direct weet te zetten. Welkom bij een dorps cafeetje met typisch Beiers eten. Binnen zijn alleen Münchenaren te vinden en de inrichting is mintgroen, landelijk en knus. Uit een doorgeefluik bij de ingang komen Beierse gerechten, zoals weisswurst mit brezel (gekookte worst met een krakeling) of schweinebraten mit sauerkraut und kartoffelknödel (gebraden varkensvlees met zuurkool en een aardappelknoedel). Het menu is klein, maar als je als een local wil eten, dan zit je hier goed voor ontbijt, lunch en diner.
> Preysingstraße 77, München

Stasja Kapitonov

Takum

'Zo'n beetje de beste Japanse ramen van Europa eet je hier', aldus trotse eigenaar Yoshi. Er staan rijen tot op de stoep, maar volgens Yoshi wordt iedereen gelijk behandeld: 'Zelfs de grootste voetballer moet bij me in de rij wachten.' En zo stonden wij ook een half uur in de rij, maar bij binnenkomst waren we die paar regendruppels weer vergeten. Goed teken: in dit restaurant spotten we voornamelijk Aziaten. De tafel werd gevuld met malse misokip, Japanse gefrituurde kip, gyoza en kommen warme ramensoep. De noedels, die tot op de millimeter nauwkeurig worden gesneden, importeert Yoshi uit Japan. Aanraders? De miso ramen en de pittige, romige tantanmen. Ps: er is nog een vestiging in Düsseldorf.
> Heßstraße 71, München

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Biergarten Hofbräukeller

Deze biertuin is vrij groot, maar altijd gezellig. Uiteraard met een halve liter Beierse pils en een brezel (zoute krakeling). Iets wat iedere toerist in München meegemaakt moet hebben. Al loop je er even langs.
> Innere Wiener Straße 19, München

Laden

De wijk waar dit café zich bevindt, is perfect voor een wandeling. Voor de tussentijdse pauze zit je goed bij Laden. Het heeft een terras aan een levendige straat met cafeetjes en veel jonge, creatieve mensen. Vlakbij is een gigantische kunstacadamie, waar je (stiekem) naar binnen zou moeten lopen.
> Türkenstraße 37, München

Goldene Bar

De populaire Goldene Bar bevindt zich in tentoonstellingsgebouw Haus der Kunst aan het begin van de Engelse Tuin. Er is muziek, er zijn cocktails en een paar straten verderop is Eisbachwelle: een plek waar surfers zich storten op de wilde golven van de rivier.
> Prinzregentenstraße 1, München

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Buitenland