Favoriete restaurants in Venetië! We tippen 10 hotspots

Samen met time to momo kwamen we tot een lijst met de fijnste restaurants in Europa.

Restauarants Venetië
Getty Images

Samen met time to momo kwamen we tot een lijst met de fijnste restaurants in Europa. Deze keer de stad van de bruggen, de stad op het water, de stad van de romantiek: Venetië.

Osteria alla Vedova is geliefd onder de inwoners van de stad. Hier eet je in een traditionele omgeving de lekkerste cicchetti, zoals polpettine (zachte gehakt­balletjes), sarde in saor (sardientjes in het zuur) en gegrilde groenten.
> Osteria alla Vedova, Cannaregio 3912, Calle del Pistor, telefoon 0415285324

Even weg uit de grootste toeristische drukte vind je Anice Stellato, waar je op de fondamenta aan het water het allerbest zit.
> Anice Stellato, Cannaregio 3272, Fondamenta de la Sensa, www.osterianicestellato.com

Bij La Zucca kunnen vegetariërs prima terecht. Op de kaart staan veel verse seizoensgroenten en de kok gebruikt zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Probeer de gerechten met pompoen en de gembercake vooral. Reserveren is aan te raden, dit populaire restaurant zit altijd vol.
> La Zucca, Santa Croce 1762, ponte del megio, www.lazucca.it

> Osteria Mocenigo, Santa Croce 1919, Salizada San Stae

Aan Fondamenta Nuove vind je het moderne en sfeervolle restaurant Algiubagiò. Naast maaltijdsalades serveren ze er complete menu’s en op de wijnkaart staan 350 soorten wijn. Ook alleen iets drinken en een goede tramezzino eten is hier mogelijk. Zorg dat je een plekje op het terras bemachtigd, met uitzicht over de lagune.
> Algiubagiò, Cannaregio 5039, Fondamenta Nuove, www.algiubagio.com

De kleine zaak Enoteca Ai Artisti is modern en smaakvol ingericht. Drink er een glas wijn of een spritz op het terrasje aan het water, of bestel een salade of pasta. Alle gerechten worden bereid met verse producten, rechtstreeks van de markt.
> Enoteca Ai Artisti, Dorsoduro 1169a, Fondamenta della Toletta, www.enotecaartisti.com

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ristorante Riviera staat bekend om het goede eten en de service, maar misschien nog wel meer om zijn ligging. Je dineert er op een van de mooiste terrassen van de stad, met panoramisch uizicht over de lagune.
> Riviera, Dorsoduro 1473, Fondamenta Zattere, www.ristoranteriviera.it

Trattoria Corte Sconta zit in een steegje vlak bij het Arsenale. Het is een van de betere, maar ook een van de duurdere restaurants van de stad. Je vindt er voor­namelijk visgerechten op de kaart, veelal met een originele draai, zoals venusschelpen met verse gember. ’s Zomers kun je in de mooie binnentuin eten, onder een groen dak van wijnranken.
> Corte Sconta, castello 3886, Calle del Pestrin, telefoon 0415227024

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Bij Osteria alle Testiere is het binnen zó klein, dat je soms niet bij je tafel kunt komen zonder dat er andere gasten voor je opzij moeten schuiven. Reserveren is geen slecht idee, het zit er bijna altijd vol, en dat ligt niet aan de afmeting van de zaak. De sfeer, de bediening en niet te vergeten het eten zijn namelijk allemaal dík in orde. Er wordt met veel liefde gekookt, en dat proef je terug in de gerechten, wat veelal visspecialiteiten zijn.
> Corte Sconta, Castello 5801, Calle del Mondo Novo, www.osterialletestiere.it

Verwacht hier geen grote borden maar fine dining, met kleine borden voor een wat hogere prijs. Houd dat in je achterhoofd, en je herkent Antiche Carampane als een juweeltje bij de Rialtobrug.
> Antiche Carampane, San Polo 1911, Rio Terà Rampani, www.antichecarampane.com

Deze adressen komen uit de time to momo Venetië waarin local Marian Muilerman uit liefde voor haar stad de leukste highlights met je deelt. Op culinair gebied, maar ook nog veel meer.

Time to momo Venetië

Check ook zeker ons lijstje favorieten in Madrid >

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Buitenland