Eten aan de Côte d'Azur: 5x de lekkerste restaurants in Nice

Stedentrip naar Nice op de planning? Wij tippen de parels van de stad, de plekken waar je tussen de inwoners van Nice zit.

restaurants nice cote dazur
Tripadvisor / Le Café du Turin

Stedentrip naar Nice op de planning? Wij tippen de parels van de stad, de plekken waar je tussen de inwoners van Nice zit. Ontwijk de toeristische meuk en ga naar een van deze restaurants. Bon appétit!

Le cafe du Turin

Hier eet je de allerbeste zeevruchten met uitzicht over het place Garibaldi. Ja, het is hier wel een beetje toeristisch, maar desalniettemin de moeite waard. De oesters en garnalen zijn heerlijk. Tsja, daar ontkom je niet aan aan de Côte d’Azur.

> Le cafe du Turin, 5 Place Garibaldi, Nice, Cote d'Azur

Le Bistro du Fromagier

Dit restaurant is de droom van iedere kaasliefhebber, want letterlijk elk gerecht bij Le Bistro du Fromagier wordt gemaakt met kaas. Je eet hier kaasfondue van Comté, een zachte witte korstkaas met groente van de markt of een uitgebreid kaasplateau. Van voren lijkt het een winkel, maar via de trap naar beneden kom je in de koele kelder van het restaurant. Ook de wijnen krijgen veel aandacht en worden met liefde in het Engels - of in het Frans, voor gevorderden - beschreven door de sommelier. Tip: reserveer van tevoren, deze bistro is namelijk erg populair.

> Le Bistro du Fromagier, 29 rue Benoit Bunico, Nice, Cote d’Azur

L’Atelier du Port

L’Atelier du Port oogt zeer chic, maar dat zie je niet terug in de prijs. Een prima kaart, waarvan de meeste gerechten huisgemaakt zijn. Aanrader is de zelfgemaakte paté met balsamicostroop. En neem als hoofdgerecht een van de lang gegaarde stoofpotten. Omdat het niet op de toeristische route ligt, zit je hier tussen de Fransen, en dat is een goed teken.

> L’Atelier du Port, 45 Rue Bonaparte, Nice, Cote d’Azur

Chez Palmyre

Een gouwe ouwe, want Chez Palmyre bestaat sinds 1926 en wordt generaties lang door dezelfde familie gerund. Je eet hier opperbest voor een kleine prijs, want een driegangenmenu kost je € 17, en een driegangenlunch € 15. Het interieur brengt je terug naar de jaren 40. Oude posters aan de muur, tinnen blikken achter de kassa en een tomatenpureeblik als servetring. Wees er met reserveren op tijd bij, want het restaurant zit vaak al weken van tevoren vol. En terecht.

> Chez Palmyre, 5 rue Droite, Nice, Cote d’Azur

La Rossettisserie

La Rossettisseri is een piepklein restaurant met een redelijk grote kelder. Je dineert hier voor een kleine prijs: de driegangenlunch kost € 14,50. Het eten is simpel, Provençaals en eenvoudigweg lekker. Je zit met andere gasten aan een lange tafel. Gezellig, want dan heb je er na het diner een handvol Franse vrienden bij. Wil je dat niet? Je kunt bij de reservering ook vragen om een privétafel.

> La Rossettisserie, 8 Rue Mascoïnat, Nice, Cote d'Azur

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Buitenland