Restaurant in Antwerpen? Hier vind je de leukste van 't centrum

Laat pita, pizza en sushi links liggen en word verleid door deze smaakmeesters in Antwerpen Centrum.

restaurant-antwerpen
Marlies Beckers en Marie Monsieur

Met zijn charmante kasseien is het historische centrum van Antwerpen geen partij voor stiletto’s of fietsen met een slechte vering. Verdwaal liever op sneakers in de kleine straatjes rondom de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de Grote Markt en de hippe modedriehoek.

Hier moet je zijn als je op 't Eilandje in Antwerpen bent >

Bien Soigné

Met een inimini terras dat perfect ligt om mensen te spotten tussen het bruisende Mechelseplein en de hippe Kammenstraat is Bien Soigné het Belgisch-Frans lunchrestaurant om op adem te komen. Voor nog geen dertig euro word je ondergedompeld in een waanzinnig smaakvol driegangenmenu dat dagelijks verandert.
> Bien Soigné, Kleine Markt 9, Antwerpen

Hungry Henrietta

Onze knorrende magen sussen we hier graag met vaste waarden zoals kalfszwezeriken met een lauwwarm slaatje of gegrilde filet pur met groene asperges, rucola en parmezaan. Heerlijk eten met een ongelooflijk gastvrije bediening.
> Hungry Henrietta, Lombardenvest 19, Antwerpen

5 hotspots in Antwerpen Zuid >

De Arme Duivel

Voor het beste stoofvlees met frietjes van ’t Stad reserveer je hier een tafel. Wie de eerste shift boekt, kan aansluitend naar een theatervoorstelling in de Bourla of de Arenbergschouwburg.
> De Arme Duivel, Armeduivelstraat 1, Antwerpen

Philip's Biscuits

Al meer dan 25 jaar zijn de koekjes van Philip De Cort een referentie in onze Koekenstad. In zijn twee Winkeltjes propvol artisanale koekjes word je bedwelmd door een hemelse geur en krijg je instant keuzestress. Onze favoriet is de dikke speculaas, maar ook zijn Antwerpse handjes overstijgen al de andere.
> Philip's Biscuits, Korte Gasthuisstraat 39 en a 8, Antwerpen

Ga hier vooral uit eten in Antwerpen 't Noord >

Nathan

Nadat Nathan Van Echelpoel een tijdje meedraaide in de keuken van Hof van Cleve voelde hij dat de tijd rijp was voor een eigen zaak. De chef gaat er prat op om met eenvoudige producten ijzersterke recepten te maken. Hij werkt graag met verse langoustines en sint-jakobsschelpen in z’n menu.
> Nathan, Lange Koepoortstraat 13, Antwerpen

Bij Lam & Yin

Chinees met een Michelinster? Daar hoef je niet voor naar Londen. Downtown Antwerpen schuilt er een sober, modern restaurant dat op een geraffineerde manier de authentieke Chinese keuken voorschotelt. Hier kom je voor signature dishes die geletterd staan op een waaier en een enkele aanpassing in functie van het seizoen, zoals garnalen met witte asperges en gember.
> Bij Lam & Yin, Reyndersstraat 17, Antwerpen

6x lunchen door heel Antwerpen >

’t Fornuis

Voor de klassiekers van de godfather van de Antwerpse gastronomie, Johan Segers, wil je graag even sparen. Opvallend aan deze sterrenzaak is het ontbreken van een menukaart. De chef komt zelf aan tafel vertellen welk dagvers lekkers hij in de pot stopt. Het is in dit 17e-eeuwse pand dat je nog echte old school productgerechten proeft zoals kip, gegaard in varkensblaas.
> 't Fornuis, Reyndersstraat 24, Antwerpen

De Godevaart

Dat je in De Godevaart tafelt in een voormalige viswinkel uit de negentiende eeuw merk je onmiddellijk aan gouden gravures zoals ‘huitres’ en ‘homards’. Op de kaart vang je naast verse vis ook kalfsvlees of bijzondere producten zoals hopscheuten. Neem de tijd voor een gastronomisch diner of een zakenlunch in hun statige interieur of op het terras.
> De Godevaart, Sint-Katelijnevest 23, Antwerpen

De beste Aziatische restaurants en supermarkten in Antwerpen Chinatown >

Deze adressen en meer staan in Stadskookboek Antwerpen. In dit boek nemen food- en reisjournalisten Marlies Beckers en Marie Monsieur je mee in hun geboorte- én lievelingsstad. Ontdek in hun kielzog de buurtjes en adressen die ertoe doen. Maak kennis met spraakmakende chefs die Antwerpen tot de culinaire stad van Vlaanderen maken. Met onder meer The Jane en Graanmarkt 13, maar ook Veranda, Camino, DIM, Kaasaffineurs Van Tricht en veel meer.

Stadskookboek Antwerpen € 24,99

Stadskookboek Antwerpen is nu verkrijgbaar in de boekhandel en online.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Buitenland