6x Lunchen in Antwerpen

Dag of twee naar Antwerpen? Langer mag ook natuurlijk, want al deze lunchtenten zijn een bezoek waard. Bekijk hier onze zes lunchtips in Antwerpen.

Lunchen Antwerpen
Lunchen in Antwerpen bij Story

Zuiderterras

Ben je in Antwerpen en laat het weer het toe, begin je dag dan op het Zuiderterras. Met prachtig uitzicht over de Schelde kun je dan genieten van één van de legendarische ontbijten. Geen toast met een kuipje jam hier, maar vruchtensalade, croissants, zalm, quiches en citroen-maanzaadmuffins.
> Zuiderterras, Ernest van Dijckkaai 37, Antwerpen

Chickpea

Voor een ieder die, net als wij, maar geen genoeg krijgt van de Israëlische keuken is er Chickpea. Eigenaar Jossy serveert er tabouleh, auberginesalade en vijf verschillende soorten hummus, bijvoorbeeld met paddestoelen, lamsgehakt of tahin. Plek is beperkt, er zijn welgeteld 9 zitplaatsen, maar het wachten – al dan niet onder het genot van een vers sapje of Israëlisch kopje koffie – is het waard.
> Chickpea, Oudaan 4, Antwerpen

Hummushotspots in Amsterdam >

Plateau Royal

Bij dit restaurant kun je slecht twee dagen per week, vrijdag- en zondagmiddag, terecht voor lunch. Maar áls je er dan toch bent, eet je plateaus van een, twee of drie verdiepingen vol verse krabben, kreeften, schelpen, schaaldieren en zeevruchten met een prachtig uitzicht over de Schelde. Meer hebben we niet nodig.
> Plateau Royal, Jordaenskaai 37, Antwerpen

Coffeelabs

In een zijstraat van de Meir, kom je tot rust bij Coffeelabs, in de oase gevuld met natuurlijk (!) koffie, maar ook broodjes, ontbijt, soep en verschillende vieruurtjes. Met ruimte voor flexwerkers, stoelen om in te loungen en een dakterras om u tegen te zeggen, ben je hier zo een paar uur zoet.
>Coffeelabs, Lange Klarenstraat 19

Bún

East meets West bij het Vietnamese streetfood restaurant in een strak Westers pak. Bún betekent brood en soep: dat kan je hier vanzelfsprekend bestellen. Maar verse loempia’s met makreel, inktvis en tijgergarnalen hebben ze er ook! Misschien goed om te weten dat op zondag de meeste tenten in Antwerpen gesloten zijn. Zo ook deze Vietnamees. Bún is ook gesloten op maandag. De rest van de week is het restaurant open vanaf 12 uur.
> Bún, Sint-Jorispoort 22

Story

Deze delishop zit heel tactisch gelegen naast het Museum aan de Stroom. Voor museumbezoekers is deze stek dan ook een goeie go-to voor lunch. Het terras aan de kade heeft bovendien een goed uitzicht op het bijzondere MAS-gebouw.
> Story Urban Deli Shop, Godefriduskaai 2

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Buitenland