Hier eet je de beste tapas in Valencia

Valencia wordt wel eens het kleinere zusje van Barcelona genoemd. Strand, architectuur, lekker eten... Ga vooral lunchen aan het strand met paella, hét gerecht van de stad - maar een stedentrip Valencia vraagt om meer tips: tapas! Tekst: Pauline Egge.

Tapas Valencia
Casa Montana

Vuelve Carolina

Tapas op sterrenniveau. De chef van Vuelve Carolina, Quique Dacosta, is onderscheiden met drie Michelinsterren en runt niet alleen de gastrobar bij Vuelve Carolina, maar ook de Mercatbar. Enkele van zijn meest populaire gerechten zijn paella met eend, maar ook de ravioli- tortilla is een aanrader. Bestel het tapasmenu (€ 26) als je je wilt laten verrassen door de chef. Bijzonder.
> Vuelve Carolina, Calle Correos 8, Valencia

Oslo

Grupo Copenhagen zorgt met hun drie restaurants voor de vegetarische Spanjaard, of toerist, die even geen zin heeft in met vette saus overgoten patatas bravas. Hun laatste restaurant is Oslo, waar je overdag kunt genieten van een driegangenmenu voor slechts € 11,90 en ’s avonds kunt proeven van hun gezonde kijk op tapas. Zoals croquetas gevuld met geitenkaas en noten of een vega hamburger. Alle restaurants zijn vernoemd naar Scandinavische steden (Copenhagen, Malmö en Oslo) en zijn te herkennen aan die minimalistische stijl.

> Oslo, Calle de Catalans 8, Valencia

Casa Montana

Casa Montaña is het oudste tapasrestaurant van Valencia. Verwacht hier geen designinterieur, fancy borden en zachte verlichting, zoals ze zelf al zeggen: ‘Sinds de oprichting in 1836 is er niets veranderd.’ Ze maken hier goede traditionele Spaanse tapas en voeren al jaren de lijstjes aan met ‘moet je doen als je in Valencia bent’. Ook een goede plek om een wijntje te drinken. Met een muur van prachtige tegels.

> Casa Montaña, Calle José Benlliure 69, Valencia

Central Bar

Van de Beroemde Mercat Central, de oudste overdekte markthal van Europa, krijg je honger. Chef Richard Camarena heeft meerdere luxe restaurants in Valencia en opende een aantal jaar geleden ook een bar in de markt. Daar wordt gekookt met de ingrediënten van de markt. De bar valt op want heeft een geweldig architectonisch design met baksteen en zwarte glimmende tegels. Je neemt er plaats aan de bar en de overs zorgen er in razendsnel tempo voor dat je zit te smullen van patatas bravas, croquetas de jamon en gemarineerde ansjovis. Deze bar is alleen overdag open, gelijktijdig met de markt.

> Central Bar, Plaza Ciudad de Brujas, Valencia

Restaurante Al Tuntun

Dezelfde ontwerpster als Bar Lobo in Barcelona deed het interieur van Restaurante Al Tuntún in Valencia. En het heeft diezelfde warme, nonchalante sfeer. Hier geen lampen gemaakt van Nederlandse Bosatlassen aan het plafond, maar tientallen stijlvolle ronde exemplaren. Door de open keuken kun je aan de bar zien wat de chefs bereiden. Op de kaart staan diverse tapas. Van een tortilla gemaakt in de Josper-oven tot een heerlijk kaasplankje. Mis de tonijn niet; er staan vijf soorten op de kaart. Onze favoriet: tataki de atun.
> Restaurante Al Tuntun, Plaza América 4, Valencia

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Buitenland