Sander Bierenbroodspot nieuwe chef restaurant Bluespoon

Er waait een aangename, frisse wind door het Andaz Hotel - en dat is te proeven.

gerelateerd
8x restaurants met het mooiste uitzicht van Nederland
9 favoriete en bijzondere terrassen in Utrecht
14x terrassen aan het water in Amsterdam
Zoek het hogerop: dit zijn 13 dekselse dakterrassen
Fotografie: Rinze Vegelien

Spliksplinternieuw is-ie, die nieuwe chef bij Bluespoon. Vorige week werd bekend dat Sander Bierenbroodspot de keuken overneemt van het restaurant in het Andaz Hotel en gisteren mochten wij al aanschuiven. Nieuw in de wereld is de chef-kok echter niet.

Alle net geopende restaurants in Amsterdam op een rijtje >

VAN SCHNITZELBAKKER TOT TOPKOK
De chef-kok laat een mooi spoor aan restaurants na op zijn cv.  Ooit stond hij achter de pannen voor het bakken van schnitzels met friet, ondertussen hebben zich sterrenrestaurants Ciel Blue, Villa Joya en Vrienden van Jacob aangesloten in die rij voormalige werkvloeren.

Deze chef-kok wil een driesterrenrestaurant openen >

TASTING MENU
Op de kaart staat onder leiding van Bierenbroodspot de keuze uit een vier-, vijf-, zesgangenmenu of een tasting. Wij aten er onder meer een amuse (op blauwe lepel geserveerd!) van crispy tapioca, mozzarella, basilicum & yoghurt crème, matcha-poeder en gemarineerde tomaat, een voorgerecht van rode biet met avocado, mierikswortel, dille en yoghurt  en een hoofgerecht van zeebaars, spinazie, waterkers, venkel, sugar snaps, saus van gerookte paling. Alles in de stijl van Bierenbroodspot: Europese gerechten afkomstig van het Hollandse land.

Varkensvlees en cocktails: deze Amsterdamse hotspot opent bíjna >

ANDAZ HOTEL
Die stijl sluit naadloos aan bij het thematische Andaz Hotel, waar ontwerper Marcel Wanders zijn excentrieke, Nederlandse stempel op drukte. Dat uit zich van meubilair, tot kunst en zelfs de borden: het hoofdgerecht wordt geserveerd op een bord naar ontwerp van Wanders, een combinatie van gerecht en bord die the art of plating naar een nieuw niveau tilt. Het enige wat wij bij ons diner nog misten... een aansluitend nachtje in het bijzondere hotel. 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO