ZOEK

5 Hotspots in Antwerpen-Zuid

ELLE Eten leert Antwerpen steeds beter kennen. Hierbij vijf lekkere adressen in Antwerpen-Zuid met een goed buurtgevoel, allemaal op loopafstand van elkaar.

gerelateerd
De zon schijnt weer! Rotterdam Terrassen Top 24
Op naar Den Haag! 17x leuke strandtent in Scheveningen
Nieuwe restaurants in Utrecht! Dé hotspots van 2018
5 hotspots in Rome: uit eten in Pigneto

Mampoko.be

Starfish & coffee

Facebook Fiskebar

Beeld: Vitrin

Facebook van De broers van Julienne
1 / 5

Mampoko

Goed Belgisch eetcafé. Grote borden, goed rumoer, superlieve bediening, goeie sfeer. Je kunt hier ontbijten, lunchen en dineren onder toeziend oog van een enorme impala boven de bar. De kaart is eenvoudig maar goed: huisgemaakte toast kannibaal voor lunch, en ’s avonds groentestoep met Luikse worst, pasta bolognese, versgemalen steak tartare. In van die porties waarop je heel lang vooruit kunt.

> Mampoko, Amerikalei 8, Antwerpen

Starfish & Coffee

Prince-fan of niet, naar Starfish & Coffee, Katja's cakes & coffees ga je voor gezonde taartjes, broodjes, limonades, thee en de uitgebreide koffiekaart. Tijdschriftenfans blijven hier lang hangen aan de goedgevulde leestafel.

> Starfish & coffee, Bresstraat 9 - aan Den Bell, Antwerpen

Fiskebar

Bij Fiskebar eet je… vis. Chef-kok Shiran Mieras houdt van elegant en werkt alleen met Europese vis en schaaldieren. Je eet wat het seizoen brengt, van oesters, bio-zalm en calamares  tot ‘wulken’ of ‘kreukels’. Met erbij lokale ‘biogroentjes’ en een wijn van de uitgebreide kaart in het glas. Reserveer, want populair!

> Fiskebar, Marnixplaats 11, Antwerpen

Vitrin

Dat Vitrin ooit een Zweeds restaurant was, zie je nog aan het vele lichte hout in het interieur. Nu kom je hier voor een koffie, cappuccino , soep of een spritz of wijntje aan het eind van de dag. Trek op zomerse dagen een sprintje naar het kleine terras, want je zit hier perfect met je toet in het zonnetje. Aan hetzelfde plein als Fiskebar.

> Vitrin, Marnixplaats 14, Antwerpen

De broers van Julienne | Juliette

Dit restaurant en lunchwinkel, op twee locaties, is eigenlijk een beetje de Antwerpse versie van Ottolenghi. Ze hebben geweldige zoete en zoute taarten, heel veel groenten en salades, en alles is vega en vers gemaakt. In lunchwinkel Juliette koop je ook bijzondere olijfolie, thee, mooie chocolade… Ook in te schakelen als cateraar en voor kookcursussen.

> De broers van Julienne, Kasteelpleinstraat Antwerpen;
Juliette, Ijzerenwaag 4 Antwerpen

Smaken deze hotspots naar meer? Bekijk hier de hipste hotspots van Antwerpen >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO