Hot-spot: BBQ-restaurant Black Smoke komt naar Nederland

En dat is next level.

Food, Cuisine, Dish, Ingredient, Garnish, Finger food, Mediterranean food,
Remko Kraaijeveld

We hebben onze BBQ maar opgeborgen, want vanaf nu laten we het grillen over aan de experts. Dat we daarvoor naar Rotterdam moeten vinden we helemaal niet erg, want er valt daar ook echt iets unieks te beleven: het grootste BBQ-restaurant van Nederland.

Black Smoke

Wie het dichtst bij het vuur zit, warmt zich het meest. Dat blijkt maar weer met de opening van de tweede vestiging van BBQ-restaurant Black Smoke. Horecaduo Jord Althuizen en Kasper Stuart openden twee jaar geleden de eerste vestiging in Antwerpen, en na het grote succes besloten ze ook naar Nederland te komen. Als grootste BBQ-restaurant van Nederland op een unieke locatie belooft dat een hele uitdaging te worden.

Van Nelle

Alsof het zo had moeten zijn vond het BBQ-duo een hele geschikte locatie voor het restaurant in Rotterdam: de oude brandweerkazerne bij de Van Nellefabriek. Stap je het restaurant binnen door de slagerij-achtige flappen voor de ingang, voel je je zelf een beetje een varkentje dat naar de slacht gaat. Al is je lot hier een stuk beter. Ook binnen klopt alles met het BBQ-thema. Je vindt er robuuste meubels, een gigantische glazen vleeskoeling waarin je de karkassen ziet hangen, en het allerbelangrijkste: stapels en stapels hout voor de keuken.

Geen knop

Die keuken valt overigens ook niet te missen. De ‘Hell’s Kitchen’ is een grote, open ruimte in het midden van het restaurant. Vanaf je tafel zie je live de grote houtvuren, asadokruizen en ander BBQ-gerei waarop je gerechten bereid worden. Dat is indrukwekkend, maar ook een uitdaging: er is geen aan- of uitknop. Er wordt op houtvuren gekookt en dat vraagt om expertise van de chefs.

Menu

Die expertise zie je terug in de gerechten. Zomaar een greep uit het assortiment? Zestien uur gegaarde brisket, suicideburgers en pork belly ribs. Maar ook de vegetariër hoeft niet bang te zijn om dit restaurant binnen te lopen: gegrilde watermeloen, steaks van knolselderij en gerookte polentacake staan op het menu. En wat eet je dan als dessert in een BBQ-restaurant, vraag je je misschien af. Nou gewoon, eclairs... met bacon-topping natuurlijk.

When in Rotterdam

Dat barbecuen dorstig werk is weten de eigenaren van Black Smoke, dus worden de gasten ook goed voorzien van lekkere dranken. Custom cocktails, wijnen en Amerikaanse Goose Island bieren zijn onderdeel van de menukaart. When in Rotterdam: neem de Roffa Mule.

Black Smoke Rotterdam

Het lekkere weer laat nog even op zich wachten, de BBQ gelukkig niet. Vanaf 12 juni is het restaurant officieel geopend. Echte BBQ-fanaten kunnen nu al een tafel reserveren.

> Black Smoke, Van Nelleweg 1, Rotterdam

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder