12x Goede Indonesische restaurants in Amsterdam

Op deze plekken in Amsterdam eet je de lekkerste rijsttafels.

Mama Makan

Gek op nasi, rendang, sayur lodeh of gewoon een hele Irijsttafel? Bij deze restaurants in Amsterdam eet je het lekkerst Indonesisch.

Restaurant Blauw

Als je van Indonesisch houdt, moet je een keer bij Blauw tafelen. Het restaurant, dat ook een vestiging in Utrecht heeft, staat niet voor niks in de top 50 van beste Indonesische restaurants in Nederland.
> Restaurant Blauw, Amstelveenseweg 158-160, Amsterdam

Indo Jaya

Het liefst komen we hier elke week voor een nasi rames - wat dan ook regelmatig lukt. Je kunt er plaatsnemen aan de grote stamtafel in de toko, maar liever nemen we ons bakkie lekker mee. Het aanbod is groot en ook voor vegetariërs een feest.
> Indo Jaya, Van Woustraat 141, Amsterdam

Restaurant Max

Dat je bij Restaurant Max zo'n authentieke rijsstafel voor je neus krijgt, lees je vooraf niet af aan het moderne restaurant. Meer dan twintig jaar geleden openden de deuren in Den Haag, de vestiging in Amsterdam is er nu negen. Een blijvertje dus. Max wordt niet alleen geroemd om het eten, maar ook om de bediening.
> Restaurant Max, Herenstraat 14, Amsterdam

Café Amoi

Dat wij gek zijn op Indonesisch eten is intussen duidelijk. Maar ook van een knap interieur maakt ons hart een sprongetje. Café Amoi heeft beide: een hip interieur én goed Indonesisch eten, gemaakt door Indonesische tantes. En vergeet de cocktailkaart niet: de Bobby & Rose-cocktail, een G&T met sinaasappel en kruidnagel is echt een aanrader.
> Café Amoi, Kinkerstraat 53, Amsterdam

Sari Citra

Bij deze Indonees in de Pijp kun je eten afhalen, maar aanschuiven mag ook. Er zijn een paar tafels beschikbaar. En als je dan toch lekker zit: vergeet je rijsttafel niet af te sluiten met de zoete snacks. Let op: Sari Citra is tot 21.00 uur open.
> Sari Citra, Ferdinand Bolstraat 52, Amsterdam

Kantjil & De Tijger

Bij Kantjil & De Tijger aan het Spui serveren ze vier rijsttafels: een vegetarische, de Matjan, Bali en Kantjil. De rest van de kaart is zo uitgebreid, dat je ook zelf een rijsttafel samen kunt stellen. En heb je even geen tijd, dan neem je een bakje Indonesisch mee bij de to go aan de achterkant van het pand.
> Kantjil & De Tijger, Spuistraat 291-293, Amsterdam

Tempo Doeloe

Tempo Doeloe betekent letterlijk ‘goede, oude tijd’. Maar de tijd heeft er zeker niet stilgestaan. Ooit begonnen als toko aan de Keizersgracht, is Tempo Doeloe inmiddels uitgegroeid tot Indonesisch restaurant in de Utrechtsestraat met zelfs een Bib Gourmand op de voordeur.
> Tempo Doeloe, Utrechtsestraat 75, Amsterdam

Sama Sebo

Sama Sebo is een begrip in de P.C. De reden? De uitstekende rijsttafel. En het zit áltijd vol. Op de bonnefooi aanschuiven zit er dus niet in: even van tevoren reserveren.
> Sama Sebo, P.C. Hooftstraat 27, Amsterdam

Restaurant Jun

Dit moderne Indonesische restaurant zit verstopt in een zijstraat van het Hugo de Grootplein. Maar dat betekent niet dat Amsterdammers Jun niet kunnen vinden. Integendeel. In West weten ze al langer dat we niet meer om ‘Djoen’ heen kunnen. Tot september is het restaurant de hele week geopend, daarna weer van woensdag tot en met maandag.
> Restaurant Jun, Frederik Hendrikstraat 98, Amsterdam

Betawi

Familiebedrijf Betawi aan de Admiraal de Ruyterweg staat bekend om de heerlijke nasi rames en de enorme gastvrijheid. Door het mooie terras is dit een van onze favorieten voor warme zomeravonden.
> Betawi, Admiraal de Ruyterweg 337, Amsterdam

Indrapura

Dit Indonesische restaurant eindigde op de eerste plek in de Rijsttafeltest van het Parool in 2015. Indrapura is een aangename, authentieke verrassing op het toeristische Rembrandtplein. Volgens het Parool mogen we vooral de Daging Kalio niet overslaan: zacht gestoofd rundvlees in pittige kokossaus.
> Indrapura, Rembrandtplein 42, Amsterdam

Mama Makan

Naar Mama Makan moet je eigenlijk alleen al toe voor het fijne interieur. Het restaurant, gevestigd in het Hyatt Regency - staat wars van alle hotelrestaurants door zich vast te houden aan de specifieke Indonesische keuken. In die keuken staat in dit geval chef slash mama Rosmina Napitupulu in de keuken om je tafel vol te bouwen met gerechten uit alle delen van Indonesië. En dat resulteert in een bijzondere, originele rijsttafel, met gerechten die we nog niet eerder geproefd hebben. Vergeet ook niet een van de goede cocktails te bestellen!
> Mama Makan, Spinozastraat 61, Amsterdam

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Volg ELLE Eten op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder