ZOEK

Knappe hotspot in Leiden: The Bishop

Aan de voet van de imposante Hooglandse kerk in Leiden zit sinds enkele maanden The Bishop. Het met zorg ingerichte restaurant trekt een internationaal publiek.

gerelateerd
De zon schijnt weer! Rotterdam Terrassen Top 24
Op naar Den Haag! 17x leuke strandtent in Scheveningen
Nieuwe restaurants in Utrecht! Dé hotspots van 2018
5 hotspots in Rome: uit eten in Pigneto
Foto: The Bishop

Een oud pand met beneden Portugese tegels op de vloer. Een indrukwekkende bar. Gigantische gietijzeren pilaren. Een hoog plafond met dikke houten balken. Een vide met een glazen balustrade en zicht op de keuken. Comfortabele halfronde zitjes. Zeven Heilig Hart-beeldjes onder een stolp… Met de looks zit het wel goed bij restaurant The Bishop in Leiden – wat een knapperd is dit.

Spaanse sardientjes
Sinds begin 2016 is The Bishop geopend. Gastheer en mede-eigenaar is Mello de Witte, die er een internationaal georiënteerd restaurant van maakte – ‘Want daar zijn er niet veel van in de stad,’ aldus De Witte. De grote man in de keuken is Rik Thesing, die eerder bij sterrenrestaurants De Bokkedoorns en Ron Blaauw werkte.

Hij stelde een kaart samen met klassieke gerechten in nieuwe stijl, en met een ruime blik op de wereld.

De kaart
Wat die klassiekers zoal zijn? Bijvoorbeeld appetizers als Spaanse Ortiz-sardientjes die je rechtstreeks uit het blik eet, oesters  of Iberico-ham die ze snijden op een grote rode Emoi-machine. Vooraf is er lekkers als burrata met octopusjes en tomaat, rode mul met gamba’s en groene curry en buikspek met zoetzure groenten. Populair hoofdgerecht is de livar procureur met pofgroenten en aardappelsalade. Voor vegetariërs is er niet veel, maar wel bijvoorbeeld de ‘groentetuin’ met fregola en ajvar. Kies voor toe vooral iets met het zelfgemaakte ijs. En vergeet de internationale wijnkaart niet – met Franse, Italiaanse en Portugese namen tot en met Amerikaanse en Chileense.

 > The Bishop, Middelweg 7-9, Leiden, 071 763 03 70

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO