ZOEK

Super bio bij Café de Ceuvel in Noord

Biologisch koken alleen is niet genoeg, vinden ze bij De Ceuvel. Dus terwijl jij lekker ligt te relaxen in de hangmat, wordt het keukenafval vergist tot biogas en gaat je plasje als voedingsstof terug naar de kas op het dak van het café.

gerelateerd
Dit zijn de tofste rooftops, cocktailbars en wijnbars van New York
Bij deze restaurants eet je de lekkerste fondue
4 Amsterdamse hotspots in multiculti Osdorp
Fancy uit eten in New York
Café de Ceuvel

Het café, met – mogen we nog even de hangmatten op de veranda en zitjes op het scheepshellingterras aan het water benadrukken, is gelegen op De Ceuvel. Een voormalige scheepswerf in Amsterdam-Noord die in het afgelopen jaar is getransformeerd tot een zelfvoorzienend kantorenpark, waarbij oude woonboten op het land zijn getild en uitgerust met de meest duurzame technieken.
 
Check ook deze andere Amsterdamse Nieuwe >
  
Naast het vergisten van keukenafval en het omzetten van urine in voedingsstof voor fruitbomen en de kas op het dak is het café ook nog eens opgebouwd uit gerecyclede materialen, zoals onder andere 80-jaar-oude meerpalen uit de haven van Amsterdam en een doorgeknipt reddingsbrigade-paviljoen, uit het strand van Scheveningen.

En dan het eten. Biologisch dus. En ecologisch verantwoord. Met saté van lupine en soja en kroket van op koffiedik gekweekte oesterzwammen. Maar ook 'gewoon' een cocq au vin of quiche forestière is geen probleem. En ‘s avonds is het dus een podium/broedplaats voor kunstenaars, muzikanten, theatermakers en filmmakers. Eigenlijk iedereen met een goed idee is welkom om samen 'iets' te doen.

Café de Ceuvel, Korte Papaverweg 4, Amsterdam

Méér leuke plekken en restaurants in Noord-Gestoord >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO