Hotspots: voor goede koek bij de koffie!

Voor als alleen een bakkie zwart niet genoeg is.

gerelateerd
Nieuw in Breda: deze restaurants en bars zijn geopend in 2018
De zon schijnt weer! Rotterdam Terrassen Top 24
Op naar Den Haag! 17x leuke strandtent in Scheveningen
Nieuwe restaurants in Utrecht! Dé hotspots van 2018
Getty Images

SNAPPERS
Naast het feit dat je bij Snappers goed eet en de barman je verrast met cocktails die hij bij je vindt passen, staat deze tent bovenaan de lijst van goede koffiekoeken. De kok maakt zelf de lekkerste koeken die elke keer weer verschillen. Met noten, gedroogd fruit of een mix van beide met gesmolten chocola erover en zo in de koeling verhard tot een koekje.. Ik begin spontaan weer te kwijlen.
> Snappers, Reguliersdwarsstraat 21, Amsterdam

STEK
Bij Stek kom ik vaak voor een werkafspraak. Je zit er knus en kunt elkaar goed verstaan. Wat vrij verrassend is in Amsterdam. Stek maakt de lekkerste soepen en een Stek-tosti is er een die je niet snel vergeet. Bij de verse gemberthee wordt de verrassing van de dag geserveerd. Soms een mini-brownie, een cakeje of ook wel eens een brok koek. Altijd maken ze bij Stek wel wat lekkers uit de oven, waardoor je die gemberthee blijft bestellen.
> Stek, Wibautstraat 95, Amsterdam

VINNIES DELI
Bij Vinnies Deli is alles vers, alles lekker en alles zelf gemaakt. Je krijgt er een mini koek met een maxi smaak: een geperst oatmealkoekje met rozijnen, die je ook nog op voorraad mee naar huis kunt nemen.
> Vinnies Deli, Haarlemmerstraat 46 / Nieuwezijds Kolk 33 / Scheldestraat 45, Amsterdam

CONSERVATORIUM HOTEL
Deze tip kreeg ik direct toen ik vertelde dat ik op zoek was naar de lekkerste koekjes voor bij je koffie. Naast dat het echt geen straf is om even binnen te lopen bij het Conservatorium Hotel (wat is dit goed ingericht!), is het ook geen straf om hier een warm drankje te bestellen. In het restaurant van het Conservatorium Hotel krijg je niet een lullig koekje. Nee, hier krijg je een tableau met drie stuks zoet, bijvoorbeeld een kokosmakroon, een chocolatechipcookie en een macaron. En het lekkere is dat je die niet hoeft te delen, want ieder krijgt zijn eigen plaat.
> Conservatorium Hotel, Van Baerlestraat 27, Amsterdam

MORGAN & MEES
Als je bij Morgan & Mees de rekening vraagt, krijg je ‘m in een bak m&m’s. Hallo? Ik ben nog nooit zo blij geweest de rekening te vragen.
> Morgan & Mees, Tweede Hugo de Grootstraat 2, Amsterdam

 

WAAR AMSTERDAM EET: ANNE-MARLEEN

annemarleen

Anne-Marleen (30) organiseert bij Playground Brand Activation in de evenementenbranche als scout en stylist en struint daarnaast de beste borrelplekken af, want de vijf zit altijd wel ergens in de klok. 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO