Han Ji opent nieuw restaurant Zheng in Den Haag

Keizerlijk dineren in het Haagse Hofkwartier.

gerelateerd
Eten in en rondom Central Park New York
Dit zijn de tofste rooftops, cocktailbars en wijnbars van New York
Bij deze restaurants eet je de lekkerste fondue
4 Amsterdamse hotspots in multiculti Osdorp

Op de plek waar voorheen het bekende HanTing Cuisine* was gevestigd, opent binnenkort het nieuwe restaurant van Han Ji. Bij Zheng draait alles om eeuwenoude Chinese rituelen, kunst, cultuur en gezondheid. En speciaal voor onze lezer heeft Zheng een leuk VIP-arrangement.

17x lunch of tussendoor in Den Haag >

Keizerlijk banket

Zheng (spreek uit als: Tsung) neemt je mee naar het keizerrijk China, waar ooit, daags na Nieuwjaar, de belangrijkste ambtenaren werden uitgenodigd voor een uitgebreid Zheng-banket. Dit keizerlijk banket was een indrukwekkend spektakel, waarbij de tafel vol werd gezet met 120 luxe gerechten en verschillende dranken, die werden geserveerd volgens oude ceremonies. Het vormde de inspiratie voor de Chinese chef Han Ji, die bij zijn Zheng een hedendaagse interpretatie maakt van het tafereel.

Naar het strand! Dit zijn de fijnste strandtenten in Scheveningen >

12 chapters

Zheng is dus een diepe buiging naar de Chinese (eet)cultuur en de eeuwenoude tradities en rituele handelingen. Gedurende de avond worden de vier belangrijkste Chinese keukens gepresenteerd. Er wordt een ceremonieel menu geserveerd dat bestaat uit twaalf chapters, waarbij per chapter drie of vier gerechten worden geserveerd. 

Elk chapter draait om een andere Chinese kooktechniek, zoals bijvoorbeeld stomen, Chinees fondue en Chinese barbecue. Er is een hoofdrol weggelegd voor pittige en umami-smaken. Bij het diner geen standaard wijnarrangement, maar verschillende bijpassende dranken mét of zonder alcohol.

Hotspots! Meer leuke restaurants in Den Haag >

Qing-dynastie

Ook het interieur van Zheng is geïnspireerd door de rijke Chinese cultuur. De keizerlijk blauwe tonen en gouden decoraties die verwijzen naar Qianlong, de zesde keizer van de Qing-dynastie – iets wat perfect aansluit bij onze Hofstad.

VIP-arrangement

Dus vooruit, op tafel met die special treatment. Kom je als ELLE Eten-lezer in de openingsmaand juli dineren, dan krijg je een aperitief én verrassing cadeau. Het enige wat je hoeft te doen is ELLE Eten vermelden bij de reservering.

> Restaurant Zheng, Prinsestraat 33, Den Haag

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO