ZOEK

En de beste nieuwe koffiebar van Nederland is...

In Rotterdam staat de Beste Nieuwe Koffiebar van Nederland, zo heeft Esquire gekozen.

gerelateerd
9 verrassende stadsstranden door het ganse land
Nieuw in Breda: deze restaurants en bars zijn geopend in 2018
De zon schijnt weer! Rotterdam Terrassen Top 24
Op naar Den Haag! 17x leuke strandtent in Scheveningen

Esquire roept de Rotterdamse koffiebar 'Het Hoofdkantoor (van Man met Bril Koffie)' uit tot Beste Nieuwe Koffiebar van Nederland! Een vakjury, die elk jaar de Beste Koffiebar verkiest, is tot dat oordeel gekomen na een zorgvuldige zoektocht door heel Nederland. De jury (met onder andere Independent Barista Wilco Admiraal) selecteerde nog 13 andere favoriete nieuwe koffiezaken die tot de top van Nederland gerekend worden én korter dan ± een jaar open zijn. (Je vindt de complete lijst in de nieuwe Esquire die morgen in de schappen ligt)

Amsterdam was met zeven bars hofleverancier van Esquire’s selectie beste nieuwe koffiebars. In Rotterdam en Eindhoven haalden elk twee bars de selectie, Utrecht, Den Haag en Nijmegen hadden elk één nieuwe koffiebar die het mannenblad tot de beste van Nederland rekent.

HET HOOFDKANTOOR BESTE NIEUWE KOFFIEBAR
Uit het juryrapport: ‘Beste (en mooiste) Americano die we deze hele test geserveerd kregen. Perfecte drinktemperatuur, zoete body, intens fruit en clean in de afdronk.’ ‘De hartelijke groet bij binnenkomst en goede sfeer geven de indruk van een stevig verankerde buurtstek.’ ‘Koffie uit de Bunn is fantastische rock-’n-rollkoffie.’ ‘Elk shot espresso wordt gewogen en naked gezet. Het resulteert in een espresso die boterzacht smaakt en lekker lang blijft hangen.’

Het hoofdkantoor (van Man met bril koffie), Vijverhofstraat 70, Rotterdam

Never koffie zonder koek >
Een eetbare koffiebeker met zonnebrandaroma >
10 shoptips voor de Rotterdamse Markthal >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO